• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

:25::25::25: Şimdi söyleyim Allah mı söyletti nedir :1::1:
Evet alalım...

Evet bankacıda aynen böyle söylemiş...Bizim ki 8 senelikti 6 senelik yaparız demiş bankacı eğer öyle olursa 12 bin civarında karımız oluyor :16::16::16: Bu arada faizler şu an 0,88 miş daha düşermi ki...2 sene önceki faize yaklaşmış nerdeyse...

Düşecekmiş daha :))) :32::32::32::32::32::32::32:
bekliyorum kedi gibi, biraz daha düşsün atlıcam üstüne.

Kızlar işim vardı giremedim
Eşimde evrakların bir kısmı varmış ( işyerinde )
Baktı mesaj attı
1,11 miş bizim aldığımız zaman oran ( Sevcan oran soruyordun ?)

Ama Bankasya dan almıştık yani katılım bankası.. Katılım bankalarında yapılandırma oluyor mu ?

Kızlar işim vardı giremedim
Eşimde evrakların bir kısmı varmış ( işyerinde )
Baktı mesaj attı
1,11 miş bizim aldığımız zaman oran ( Sevcan oran soruyordun ?)

Ama Bankasya dan almıştık yani katılım bankası.. Katılım bankalarında yapılandırma oluyor mu ?

Mutlaka oluyordur bence. hesaplamamı istersen detaylı bilgilerini yazarsın canım.
Ayrıca çok yüksekten kullanmışsınız canım ya... :(

Son düzenleme:
arkadaşlar Konut kredisi kullananlar, yapılandırma yaptıkları taktirde ne kadar kar edecekler hesaplayabilirim.
kullandıkları tutar,
kaç ay ödedikleri,
birde oranı yazmanız yeterli.

bizde 2 sene önce 0,80 ile çektik 45.000 10 yıllık 2 senesi bitti banada yardımcı olursan sevinirim faiz oranlarından hiç haberim yok şimdiden teşekkür

Yazmıştım
Tekrar yazayım
45 bin çektik .. 96 ay vade... 12 ayı ödendi..

kalan 41.000 tl anaparanıza istinaden, 72 ay kredi kullanırsanız 7.700 tl gibi bir karınız olur, %2 olan 820 tl cezayıda düşünce.
Ayrıca aylık ödemenizde
771 tl olur.

ayrıca 60 ay kullanırsanızda 10.400 gibi bir karınız olur, aylık ödemenizde 882,00 tl gibi.

kızlar bizde eşimle yarın yapılandırmayı konuşmak için 0.88 faizi olan bankaya gitmeyi düşünüyorduk.şimdi daha da düşecek denmiş.ne yapsak bizde mi beklesek ama ben hemen yapılandırmak istiyorum ya borç yoruyor insanı.

kızlar bir de bir şey danışayım.eşim konut kredisi çekmeden önce kredi kartından dolayı kara listedeydi o yüzden hiç bir banka kredi vermek istemedi bize.sonra bir arkadaş sayesinde bir bankadan çekebildik krediyi ve bir yıldır tıkır tıkır günü şaşmadan ödedik (çok şükür)şimdi korkuyoruz yapılandırmada bu kara liste tekrar karşımıza çıkar mı diye.bu konuda fikri olan var mı?

Son düzenleme:
Kader ayrıca 60 ay çekerseniz krediyi hemde 0,88 altınada düşebilirler oranda çünkü biz alırken öyleydi.
Eğer katılım bankası yenilemeye izin vermezse ki sanmıyorum. Başka bankaya taşıyın kredinizi, her şekilde kar edersiniz çok yüksek çünkü sizin oran.

kalan 41.000 tl anaparanıza istinaden, 72 ay kredi kullanırsanız 7.700 tl gibi bir karınız olur, %2 olan 820 tl cezayıda düşünce.
Ayrıca aylık ödemenizde
771 tl olur.

ayrıca 60 ay kullanırsanızda 10.400 gibi bir karınız olur, aylık ödemenizde 882,00 tl gibi.

60 ay olmasını çok isterim aslında ama uzun vadede düşündüğümde ben çalışamazsam tek kişi ile zor olur gibi..

84 ay duruyorken tabi 72 aya düşmesini isterim 771 de zaten şu an ki rakama çok yakın birşey ( 7 700 TL kar var üstelik )

Ama katılım bankasında yeniden yapılandırma mümkün mü ? Netten baktım yok sanki.. bulamadım.. :26:

Hesaplaması var banka seçiminde Bank Asya bile yer almıyor :50:

kızlar bizde eşimle yarın yapılandırmayı konuşmak için 0.88 faizi olan bankaya gitmeyi düşünüyorduk.şimdi daha da düşecek denmiş.ne yapsak bizde mi beklesek ama ben hemen yapılandırmak istiyorum ya borç yoruyor insanı.

senin açtığın konuya yazmıştım bende:52: ama senden cevap alamamıştım :) sen şimdi düştün mü elime.... :32::32::32:

Vallahi karar sizin,
Düşerse tekrar tekrar yapılandırıp ekstra ceza ödememek adına. Ben beklemeye karar verdim. en azından 15-20 gün.
1-2 puan düşse de o bile kardır.

Son düzenleme:

60 ay olmasını çok isterim aslında ama uzun vadede düşündüğümde ben çalışamazsam tek kişi ile zor olur gibi..

84 ay duruyorken tabi 72 aya düşmesini isterim 771 de zaten şu an ki rakama çok yakın birşey ( 7 700 TL kar var üstelik )

Ama katılım bankasında yeniden yapılandırma mümkün mü ? Netten baktım yok sanki.. bulamadım.. :26:

Hesaplaması var banka seçiminde Bank Asya bile yer almıyor :50:

Kararı eşinle sen etraflıca düşünüp öyle verin...
Ama BEN OLSAM hiç uzatmam.
aradaki fark çok çok etilemeyecekse kısabileceğiniz şeyler varsa. uzatmanın inan anlamı yok. eğer ileride sen çalışamazsan kalan kredi içinde zorlanmanız söz konusu değil mi? akarken doldurmak lazım diye boşuna dememişler.
Örneğin biz tel ft larımızı kont. çevirttik eşimle bu sayede 70 tl elimize kalacak 1 ayda nerden baksanız. bu 70 tlyi de bankaya vereceğiz :27::27::52:

Son düzenleme:
Birde oranı 0,89 diye hesaplıyorsunuz ama her bankanın aynı mı ki

Sürekli değişiyor ve bankadan bankaya farklılıklar gösteriyor diye biliyorum ben

Baya umutlandık burda :1: Allah sonunu hayır eder inşallah :16:

Böyle tahminlerle olmuyo

Eşim bankaya uğrayacak bugün, beklemedeyim bende

arkadaslar bızde cektık gecen sene ev kredısı 0,99 faızle

esıme soyledım sımdı o da sabıt faızlerın değişmeyecegını soyledı

gercı az bır mıktar ve senesıde az ama olsun kar kardı dıye dusunmusum bende sızler gıbı olmadıgına uzuldum

Birde oranı 0,89 diye hesaplıyorsunuz ama her bankanın aynı mı ki

Sürekli değişiyor ve bankadan bankaya farklılıklar gösteriyor diye biliyorum ben

Baya umutlandık burda :1: Allah sonunu hayır eder inşallah :16:

Böyle tahminlerle olmuyo

Eşim bankaya uğrayacak bugün, beklemedeyim bende

her bankanın farklı canım evet.
Bizimki zaten tahmin.
Kader bak biz kullanırken 60 ay ve üzerine 0,99 orandı 60 ay ve altına 0,85 di aradaki farka bakarmısın....
Kesinlikle eşin 60 ayıda konuşsun kestirip atmayın.
İndirim bile yapıylıyormuş Başka bankaya taşıcam kredimi deyince. Ayrıca sizin oran çok çok fazla bence taşırsanız bile kar edersiniz baya.

Back
X