• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi kullanarak alinan eve esin ortak olmasi

mabada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
727
610
103
Kizlar merhaba. Bir sorum var soze daha once yapan varmi yada konuyu bilen. Simdi esimle beraber aile maasi gostererek ev kredisi cektik ama kredi benim adima oldu. Yarin tapu islemleri var ve ortak olarak tapuda gorunmek istiyoruz. Bu konuda biraz internetten arastirdim ancak tam olarak ta anlamadim. Bunu tapuda hallederiz de banka sorun cikartirmi bilemedim. Bankadaki musteri temsilcisi bilmiyormus bu durumu. Bilen varsa lufteeen bana bilgi verebilirmi :))

Benim bildiğim krediyi kim çekiyorsa tapu onun adına çıkmalı diye biliyorum

bennnn :) ikimiizn maaş bordrosu üzerine banka kredi verdi . ve kredi borcu eski eşimin üzerinde oldu. tapuya gittiğimzde ortak tapu çıkarttık ... ve aradan 5 yıl geçtikten sonra biz boşandık anlaşmalı protokol imzaladık ve evdeki yarı yarıya olan hissesini bana verdi .fakat henüz tapuyu üzerime geçiremedim borç eski eşimin üzerine gözükmesine ragmen taksitleri ben ödedim halende ödüyorum ozamanlar tapudaki görevli sadece benim üzerime yapmadı ( hemcinsini korudu ) ortak olsun dedik ki hiç boşanacagımız aklımıza gelmezdi . ve geçenlerde tapuya gittiğimde bir başka görevli neden tek tapu yaptırmadınız deyince ben hökkkkk tapu masrafalarını denkleştirip en kısa sürede tek tapuya çevirecegim..... dipnot: çok karışık ve noktalam işaretlerine dikkat etmeden yazdım mesaim doldu ve çıkmak üzereyim sevgiler

Annem hep der ki sakin kendi adina kredi çekme evlendiginde ne olacağı belli olmaz der. Üstte yazan arkadas da söylemiş zaten ne oldugunu. Evin tapusunu kendi uzerinize alın

Kizlar merhaba. Bir sorum var soze daha once yapan varmi yada konuyu bilen. Simdi esimle beraber aile maasi gostererek ev kredisi cektik ama kredi benim adima oldu. Yarin tapu islemleri var ve ortak olarak tapuda gorunmek istiyoruz. Bu konuda biraz internetten arastirdim ancak tam olarak ta anlamadim. Bunu tapuda hallederiz de banka sorun cikartirmi bilemedim. Bankadaki musteri temsilcisi bilmiyormus bu durumu. Bilen varsa lufteeen bana bilgi verebilirmi :))
Bizde de eşimin adına ortak gelir göstererek cekildi kredi
Tapumuz ortak
İkimizin de resmi var tapuda:D
Gecen yıl aldık evi

Bizde ev almayi dusunuyoruz ama krediyi kayinbabama cektirecektik. Umarim tapuyu kayinbabam uzerine yapmazlar. Oyle bir durum varsa ben kabuk etmem evde durduk yere huzursuzluk cikar :D kayinbabam cok iyi birisidir ama yine de . Esim ailecidir biraz. Ne gerek var babam bizden ev mi istiyor falan der. Allah gecinden versin kayinbabam olunce eve mirasci duser. 10 kardesler valla cekemem :halay: bilgisi olan aydinlatirsa gercekten ben de cok sevinirim.

Kredi kimin üstüne ise tapuda ona çıkıyor sonrasında satış işlemi yapar gibi evi ortak veya başkasının üstüne veriyorsunuz yoksa olmuyor
(Eşimin beni kandırmadıysa :KK14: )

Kredi kimin üstüne ise tapuda ona çıkıyor sonrasında satış işlemi yapar gibi evi ortak veya başkasının üstüne veriyorsunuz yoksa olmuyor
(Eşimin beni kandırmadıysa :KK14: )
Valla biz direkt ortak aldık tapuyu
Kredi eşimin üzerine tapu ikimizin
Bir yıl oldu alalı

Bizde de eşimin adına ortak gelir göstererek cekildi kredi
Tapumuz ortak
İkimizin de resmi var tapuda:KK70:
Gecen yıl aldık evi

Canim bankaya herhangi bir bildirimde bulundunuzmu ?? Yarin gidicez ortak alicaz tapumuzu. İkimizinde fotosu olucak :)) bankaya gelince sorun cikartirlarmi diye merak ettim. Birde yari yariya dimi ortaklik. Valla dusun dusun eminde olamadim.

Canim bankaya herhangi bir bildirimde bulundunuzmu ?? Yarin gidicez ortak alicaz tapumuzu. İkimizinde fotosu olucak :)) bankaya gelince sorun cikartirlarmi diye merak ettim. Birde yari yariya dimi ortaklik. Valla dusun dusun eminde olamadim.
Bankaya krediyi cekmeden evvel belirttik ortak olucak diye
Yarıyarıya ya da daha az hisseli diye birsey yok

Bankaya krediyi cekmeden evvel belirttik ortak olucak diye
Yarıyarıya ya da daha az hisseli diye birsey yok

Hmm biz bankaya son dakkada soyledik ama bir sorun cikmaz insallah. Birde merak ettigim bir diger nokta bu elektrik su vs actirmada iki kiside gerekiyormu

Hmm biz bankaya son dakkada soyledik ama bir sorun cikmaz insallah. Birde merak ettigim bir diger nokta bu elektrik su vs actirmada iki kiside gerekiyormu
Yok canım o tapu sahibinin üzerine olmak zorunda değil

bennnn :) ikimiizn maaş bordrosu üzerine banka kredi verdi . ve kredi borcu eski eşimin üzerinde oldu. tapuya gittiğimzde ortak tapu çıkarttık ... ve aradan 5 yıl geçtikten sonra biz boşandık anlaşmalı protokol imzaladık ve evdeki yarı yarıya olan hissesini bana verdi .fakat henüz tapuyu üzerime geçiremedim borç eski eşimin üzerine gözükmesine ragmen taksitleri ben ödedim halende ödüyorum ozamanlar tapudaki görevli sadece benim üzerime yapmadı ( hemcinsini korudu ) ortak olsun dedik ki hiç boşanacagımız aklımıza gelmezdi . ve geçenlerde tapuya gittiğimde bir başka görevli neden tek tapu yaptırmadınız deyince ben hökkkkk tapu masrafalarını denkleştirip en kısa sürede tek tapuya çevirecegim..... dipnot: çok karışık ve noktalam işaretlerine dikkat etmeden yazdım mesaim doldu ve çıkmak üzereyim sevgiler
Canim oyle kimse bosanacagini dusunmuyor evlenirken. Hakkinizda hayirlisi sonucta. Ama niyeyese ortak olmasi daha mantikli geliyor. Siz bankaya kredi cekerken belirtmismiydiniz ben zaten odeme miktarindan dolayi tek basina o miktarda alamiyordum esimin bordosunu falan verdik kefilim oldu benim. Yarinda artik tapu islemleri var. Sizde elektrik su actirma nasil oldu birde onunla ugrasmayim istiyorum o konuyla esim ugrassin :))

Bizde ev almayi dusunuyoruz ama krediyi kayinbabama cektirecektik. Umarim tapuyu kayinbabam uzerine yapmazlar. Oyle bir durum varsa ben kabuk etmem evde durduk yere huzursuzluk cikar :KK70: kayinbabam cok iyi birisidir ama yine de . Esim ailecidir biraz. Ne gerek var babam bizden ev mi istiyor falan der. Allah gecinden versin kayinbabam olunce eve mirasci duser. 10 kardesler valla cekemem :halay: bilgisi olan aydinlatirsa gercekten ben de cok sevinirim.
Sizin kredinin hepsini kayınpeder çekiyorsa onun üzerine olur.Eşiniz çekemiyor mu yada oda maaş bodrosunu falan verse ortak olabilir belki.

Sizin kredinin hepsini kayınpeder çekiyorsa onun üzerine olur.Eşiniz çekemiyor mu yada oda maaş bodrosunu falan verse ortak olabilir belki.
Daha var ev almamiza. Kendi olanlarimiz kayinbabamin cekmesi yonundeydi ama bu sartlar altinda degisebilir.

Back
X