• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi hakkıında

ilk bankamız sorun çıkartmıştı açıkcası.
biz uğraştık baya.
bir takım yazışmalar vs. için oyaladılar.
ceza filan da ödedik.
ama sonra geri aldık biz onları:))
üzerinden 4 seneden fazla geçti tam detaylı hatırlayamıyorum ancak yeni bankanız kolaylıkla ayarlar hepsini merak etmeyin.
krediniz transfer oluyor bir şekilde.
tabi tapuya da filan tekrar gidiliyor.
sil baştan uğraşıyorsunuz.
ama 30.000 tl büyük rakam.
hiç durmayın bankalarla görüşün tek tek.
en düşük faizi verende işlemleri başlatın onlar halledecekler:))
tapuya gtmek zorun değil
sonucunu alalım da
evet tek tek görüşelim o halde
bakalım sonuc ne olacak
cok tsk ler

banka bu şekilde kampanya yapmış olabilir. O zamanda sizin için geçerli olmayabilir. Başka bankaları da araştırabilirsiniz

ama fazide ciddi düşüş var ise net karın yine de fazla oluyor.
biz de bir bankadan çektik.
faizler düşünce başka bankadan çekip kapattık.
tüm masrafları düştüğümüz halde cazip bir düşüş oldu toplam borcumuzda.
uğraşmaya değiyor yani:))
tapuya gidince tapuya da yenıden ucret odenıyor değil mi?

Ay canım babamda gittiğinde faizler düşecek bekle demiş. Ama başka bir tanıdığı yeni yaptırmış denizbankdan bizde ordan çektik. anlamadım ben bu işi bence tanıdığı olan baskı yapana yapılandırma yapıyolar.

yapılandırabilirsin ama erken kapama cezası da ödemen gerekiyor o da aşağı yukarı o düşen faizli tutara denk geliyorsa hiç değmiyor yapılandırdığına. hesaplatmak lazım.

müşteri temsilcimize sorduk bır de en yakın arkadasım o bankada calısıyor
yeni müşteriler için diyorlar
ya daha 3 ay olmus bızım de :)
madem yapılandırmanın manası ne
yapılandırma ne anlama gelıyor anlamadım faiz düşüşlerınden yararlanamayacaksak

canım bankacıyım. sana işin mantığını anlatayım.
bir yeni konut kredisi faizi vardır bir de yapılandırma faizi. bir de transfer konut faizi. şu an sadece yeni alımlar düştü. başka bankaya geçsen bile o faizler düşük değil.
şu anda hükümet yeni konut satışlarını artırma çabası içerisinde faizlerin düşürülmesi için talimat verdi bankalar da sıra ile uyguluyorlar.
bu mevcut kredilerin yapılandırma faizlerinin düştüğü anlamına gelmez.
imzaladığınız sözleşmeler inanın çok titizlikle hazırlanıyor itirazınız veya herhangi bir yere başvurunuzda haklı çıkmanız çok güç.
yapılandırma faizlerinin düşmesini beklemekten başka bir seçeneğiniz maalesef ki yok.

canım bankacıyım. sana işin mantığını anlatayım.
bir yeni konut kredisi faizi vardır bir de yapılandırma faizi. bir de transfer konut faizi. şu an sadece yeni alımlar düştü. başka bankaya geçsen bile o faizler düşük değil.
şu anda hükümet yeni konut satışlarını artırma çabası içerisinde faizlerin düşürülmesi için talimat verdi bankalar da sıra ile uyguluyorlar.
bu mevcut kredilerin yapılandırma faizlerinin düştüğü anlamına gelmez.
imzaladığınız sözleşmeler inanın çok titizlikle hazırlanıyor itirazınız veya herhangi bir yere başvurunuzda haklı çıkmanız çok güç.
yapılandırma faizlerinin düşmesini beklemekten başka bir seçeneğiniz maalesef ki yok.
Tesekkur ederim bu cok acıklayıcı oldu
Yapılandırma faiZleri düşer mi
Peki normalde ?

teşekkür ederim konuma tek yorum dahi yapılmıyor buraya taşımıssınız Mune Mune

Herkese selam
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var
3 ay evvel 1,06 faiz oranı ile 120 ay vade geri ödemeli ev aldık

Bugün kredi çektiğimiz banka (YKB) 120 ay vadeli konut kredilerini 0,92 faiz oranına düşürdüğünü açıkladı.

Müşteri temsilcimiz ile yaptığımız görüşmede , bu orandan faydalanmak istediğimizi belirttik, yeniden yapılandırma için ; ancak bunun mümkün olmadıgını, bu oranın yeni ev alacaklar için gecerlı oldugunu belırttıler.

Kredi çkerken ise , bize faiz oranları düştüğü taktirde bizlere bilgi vereceklerini , aylık ödemelerimizin yeniden yapılandırılabileceğini söylediler.

Şuanda bu sözlerinin arkasında durmuyorlar.
Bu durumu sözleşmemizde de belirtmek istemiştik ancak sözlesmede aksi durum olmadıgı taktırde , yaoılandırma yapılabileceği standart bir sözlesme oldugu soylendı.
Herneyse , ben düşen faiz oranından faydalanmak istıyorum, bu konuda fikir sahibi olan kişiler yardımcı olabilirler mi, bunun yasal doğruluğu - hakkı nedir.
5-6 yıl önce biz de kredi çektik banka faiz düşünce yapılandırırsınız demiş babama faiz düşmüştü bir ara bizde yapılandırdık.

Zarar kısmını kapatmak için mevduat faizlerine de indirim yaptılar yüksek faizle para da toplayamıyacaklar zarar diye bişey yok yani bankada tek özel banka da YKB deil Akbank Teb de yaptı aynısını devlet bankalarının yanında bence sözleşmeyle beraber gidin kesinlikle hakkınız

Zarar kısmını kapatmak için mevduat faizlerine de indirim yaptılar yüksek faizle para da toplayamıyacaklar zarar diye bişey yok yani bankada tek özel banka da YKB deil Akbank Teb de yaptı aynısını devlet bankalarının yanında bence sözleşmeyle beraber gidin kesinlikle hakkınız
Yapılandırma faizinin düşmesi gerek diyorlar
O zaman hakkımız oluyormus

Tesekkur ederim bu cok acıklayıcı oldu
Yapılandırma faiZleri düşer mi
Peki normalde ?
normal şartlarda konut kredi faizleri düştüğünde yapılandırma faizleri de düşer. ama şu anda içinde bulunduğumuz koşullar gereği dediğim gibi piyasa canlandırma adına bankaların karlarından vazgeçmek uğruna hükümet talebi ile düşürülmüş faizler olduğundan yapılandırma faizleri ne zaman düşer bilemiyorum. düşse iyi olur benim annem de 1 ay önce kredi çekti biz de bekliorz..

normal şartlarda konut kredi faizleri düştüğünde yapılandırma faizleri de düşer. ama şu anda içinde bulunduğumuz koşullar gereği dediğim gibi piyasa canlandırma adına bankaların karlarından vazgeçmek uğruna hükümet talebi ile düşürülmüş faizler olduğundan yapılandırma faizleri ne zaman düşer bilemiyorum. düşse iyi olur benim annem de 1 ay önce kredi çekti biz de bekliorz..
anladım cnm çok saol

Back
X