• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi hakkıında

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Herkese selam
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var
3 ay evvel 1,06 faiz oranı ile 120 ay vade geri ödemeli ev aldık

Bugün kredi çektiğimiz banka (YKB) 120 ay vadeli konut kredilerini 0,92 faiz oranına düşürdüğünü açıkladı.

Müşteri temsilcimiz ile yaptığımız görüşmede , bu orandan faydalanmak istediğimizi belirttik, yeniden yapılandırma için ; ancak bunun mümkün olmadıgını, bu oranın yeni ev alacaklar için gecerlı oldugunu belırttıler.

Kredi çkerken ise , bize faiz oranları düştüğü taktirde bizlere bilgi vereceklerini , aylık ödemelerimizin yeniden yapılandırılabileceğini söylediler.

Şuanda bu sözlerinin arkasında durmuyorlar.
Bu durumu sözleşmemizde de belirtmek istemiştik ancak sözlesmede aksi durum olmadıgı taktırde , yaoılandırma yapılabileceği standart bir sözlesme oldugu soylendı.
Herneyse , ben düşen faiz oranından faydalanmak istıyorum, bu konuda fikir sahibi olan kişiler yardımcı olabilirler mi, bunun yasal doğruluğu - hakkı nedir.

Yeni ev alanlar icin geçerli olduğunu düşünüyorum.

Net bilgim yok tabii.

canım bu tabiki hakkın bizde konut kredisi ödüyoruz
biz hiç yapılandırma yapmadık gerçi çok düşüktü bizim
benim bildiğim bankaya gidip bizzat sorumlu biri ile konuşmak gerekiyor
bankacı arkadaşlar daha çok yardımcı olur tabi

canım bu tabiki hakkın bizde konut kredisi ödüyoruz
biz hiç yapılandırma yapmadık gerçi çok düşüktü bizim
benim bildiğim bankaya gidip bizzat sorumlu biri ile konuşmak gerekiyor
bankacı arkadaşlar daha çok yardımcı olur tabi
müşteri temsilcimize sorduk bır de en yakın arkadasım o bankada calısıyor
yeni müşteriler için diyorlar
ya daha 3 ay olmus bızım de :)
madem yapılandırmanın manası ne
yapılandırma ne anlama gelıyor anlamadım faiz düşüşlerınden yararlanamayacaksak

Biz ziraat bankasindan çekmistik, faiz orani dusunce yapilandirmistik. Bence üstüne dusun.
evet normali bu zaten
ama banka zarar edıyormus devlet bankalarının cıkardıgı bı uygulamaymıs
bunlar da düşürmek ıcın mecbur kalmıs
zararından banane ise ?

Ya normalde ev kredisi günü gelmeden ödenmez yaplanma yapılmaz yapılanma dediğin zaten borcun kapanması ve tekrar kredi çekilmesi işlermi bankaların inisiyatifinde tamamen yani sakladıkları bi hak bu konu ama bu zamana kadar faiz indirimi yapıyolardı ve yapacaklarını söylüyolardı faizler aşırı düşünce saklı olan haklarını kullanıyolar şimdi ama başka bankadan kredi almayı deneyebilirsin.

Ya normalde ev kredisi günü gelmeden ödenmez yaplanma yapılmaz yapılanma dediğin zaten borcun kapanması ve tekrar kredi çekilmesi işlermi bankaların inisiyatifinde tamamen yani sakladıkları bi hak bu konu ama bu zamana kadar faiz indirimi yapıyolardı ve yapacaklarını söylüyolardı faizler aşırı düşünce saklı olan haklarını kullanıyolar şimdi ama başka bankadan kredi almayı deneyebilirsin.
o çok fazla prosedür gerektırıyor
eskı banka ceza oranında bır ucret alıyor
yenı banka dosya masrafı alıyor vs

müşteri temsilcimize sorduk bır de en yakın arkadasım o bankada calısıyor
yeni müşteriler için diyorlar
ya daha 3 ay olmus bızım de :)
madem yapılandırmanın manası ne
yapılandırma ne anlama gelıyor anlamadım faiz düşüşlerınden yararlanamayacaksak
üstüne düş bence de ezgi
bankalar ne kadar kırpsa kar sayıyorlar!!!

Eski bankacıyım ama bilmediğim tek konu krediler maalesef yine de başka bankaya geçişlerde hiç değilse 10-15 bin farkediyo diye biliyorum iyice araştır bence.

üstüne düş bence de ezgi
bankalar ne kadar kırpsa kar sayıyorlar!!!
düşeceğim de işte ne yapacağımı bilemıyorum :))

en son düşüncem bankaya gidip olay cıkartmak

yenı musterıler için gecerlı ise bana neden yapılandırma yapılır dıyorsun arkadaş

Darbe girişimi sonrası hükümetin bankalara faizleri düşürün baskısı oldu. Sanırım bankaların gelecek planlarında bu faiz düşüşü yoktu. Normalde tabiki yapılandırabilirsiniz. Ama bu düşüş ani bir kararla alındığı için banka yeni ev alanlar için geçerli demiş olabilir.

Forumda geçen de böyle bir konu vardı.
Konu sahibi de yapamamıştı.
Dur bulayım da atayım onu, olmuyor ama o iş mantıklı açıklaması vardır orada.

Haydaa gördüğüme eminim ama bdvde bulamıyorum. Taşındı falan mı acaba...

ama fazide ciddi düşüş var ise net karın yine de fazla oluyor.
biz de bir bankadan çektik.
faizler düşünce başka bankadan çekip kapattık.
tüm masrafları düştüğümüz halde cazip bir düşüş oldu toplam borcumuzda.
uğraşmaya değiyor yani:))

ama fazide ciddi düşüş var ise net karın yine de fazla oluyor.
biz de bir bankadan çektik.
faizler düşünce başka bankadan çekip kapattık.
tüm masrafları düştüğümüz halde cazip bir düşüş oldu toplam borcumuzda.
uğraşmaya değiyor yani:))
bizim toplamda 30 bin tl fark edıyor suanda
prosedür nasıl oluyor peki
yanı suandaki evimizin üzrine cekılmıs bır konut kredisi mevcut

e diğer bankadan da konut kredisi cekeceğiz nasıl olacak
sürec nasıl işliyor biraz bilgi verebilir misiniz.

evet normali bu zaten
ama banka zarar edıyormus devlet bankalarının cıkardıgı bı uygulamaymıs
bunlar da düşürmek ıcın mecbur kalmıs
zararından banane ise ?
2011 de vardı .Arkadaşım eskiden başvurusu olduğu halde faizler düşünce yapılandırma yapmıştı.Kanunmu değişmiş

bizim toplamda 30 bin tl fark edıyor suanda
prosedür nasıl oluyor peki
yanı suandaki evimizin üzrine cekılmıs bır konut kredisi mevcut

e diğer bankadan da konut kredisi cekeceğiz nasıl olacak
sürec nasıl işliyor biraz bilgi verebilir misiniz.
ilk bankamız sorun çıkartmıştı açıkcası.
biz uğraştık baya.
bir takım yazışmalar vs. için oyaladılar.
ceza filan da ödedik.
ama sonra geri aldık biz onları:))
üzerinden 4 seneden fazla geçti tam detaylı hatırlayamıyorum ancak yeni bankanız kolaylıkla ayarlar hepsini merak etmeyin.
krediniz transfer oluyor bir şekilde.
tabi tapuya da filan tekrar gidiliyor.
sil baştan uğraşıyorsunuz.
ama 30.000 tl büyük rakam.
hiç durmayın bankalarla görüşün tek tek.
en düşük faizi verende işlemleri başlatın onlar halledecekler:))

Aynı konuyu ben de bankacı bir arkadaşıma sordum , üstelik Ykb 'den :) Bu belirtilen 0,92 faizli olay daha çok yeni müşteri kazanım projelerinden biri. Yeni kredilerde bu oranlar ile kullanım sağlanıyor .Ve malum Hükümet'in faizlerde düşüşe giden çağrısı da son derece etkili. Siz şu an yapılandırmaya gitseniz bile - yeni müşteri değil de aktif müşteri olduğunuzdan yapılandırmada güncel faiz oranınız baz alınırmış. Şey gibi düşünün Gsm hat taşıma. Onlarda da bu vardır . Mevcut müşterilerine uygulanan kampanyalar ile hat taşıma veya yeni müşteri statüsüne geçenlerde ürün kullanımlarında farklılıklar oluyor . Daha cazip kampanyalar paylaşılabiliniyor.

Aynı konuyu ben de bankacı bir arkadaşıma sordum , üstelik Ykb 'den :) Bu belirtilen 0,92 faizli olay daha çok yeni müşteri kazanım projelerinden biri. Yeni kredilerde bu oranlar ile kullanım sağlanıyor .Ve malum Hükümet'in faizlerde düşüşe giden çağrısı da son derece etkili. Siz şu an yapılandırmaya gitseniz bile - yeni müşteri değil de aktif müşteri olduğunuzdan yapılandırmada güncel faiz oranınız baz alınırmış. Şey gibi düşünün Gsm hat taşıma. Onlarda da bu vardır . Mevcut müşterilerine uygulanan kampanyalar ile hat taşıma veya yeni müşteri statüsüne geçenlerde ürün kullanımlarında farklılıklar oluyor . Daha cazip kampanyalar paylaşılabiliniyor.
bana kredi çekerken , faiz oranlarında düşüş olursa yapılandırma yapılacak cümlesinin anlamı ne o halde?

2011 de vardı .Arkadaşım eskiden başvurusu olduğu halde faizler düşünce yapılandırma yapmıştı.Kanunmu değişmiş
kanun değişmedi bankalar kafasına gçöre kanun koyuyor
sistem bizim kredimizde yapılandırmayı engellemıs:)
aldıgımız cevap bu

Back
X