• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamıyorum !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Eara
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Eara

Hipster regina
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
132
16
13
28
Benim hızlı konuşma sorunum var, heyecanlanınca sinirlenince çok hızlı konuşuyorum bazen ben bile anlayamıyorum haklı olduğum anlarda bile heyecanlanıp konuşamıcam diye dırf rezil olmamak için konuşmuyorum özgüven eksikliği yapıyo bu da bana bazı ortamlarda susuyorum iş yerinde zorlanıyorum. Diksiyon kursuyla uğraşmak istemiyorum evde nasıl düzeltebilirim artık bende düzgün rahat kendime güvenerek konuşmak istiyorum :(

Politik kitaplar oku. Ağır kitaplar yani. Bur cümleyi 2-3 kere okuma gereksinimi duy -ki bu senin konuşmanı da yavaşlatacak.

diksiyon dersi aldım ben bu hızlı yavaş konuşmana pek etki etmiyor canm yani boşa uğraşma. üst yorumlarda dediği gibi telaffuzu zor kitaplar okursan düzelebilirsin.

diksiyon dersi aldım ben bu hızlı yavaş konuşmana pek etki etmiyor canm yani boşa uğraşma. üst yorumlarda dediği gibi telaffuzu zor kitaplar okursan düzelebilirsin.

Aynen diksiyon bunu düzeltmediğini bildiğim için uğraşmak istemiyorum kitapla düzelir umarım ya çok sıkıntılı bişey

Aynı sorun bende de var :(
Sinirlenince, heyecanliyken ya da aklimdaki bir konuyu anlatırken inanılmaz hızlı, heyecanlı ve yüksek sesle konuşuyorum

Çok itici olduğumu dusunup çoğu ortamda susmayi tercih ediyorum :(

Ve en kötüsü hakliyken bile bu konuşma tarzı beni haksız duruma sokuyor çünkü tartışma cikarmisim gibi algılanıyor :(

Yazın.

Yazarken tane tane düşünüp, içimizden tane tane konuşuruz bir yerden sonra. Bu da normal konuşmaya yansır.

İşe yarayabilir.

IQ seviyesi yüksek insanlarda meydana geliyor diye biliyorum.

Bunu yeni bir konuşma tarzı ile yenebilirsiniz. Yeniden konuşmayı öğreniyormuş gibi.

Ayna karşısında alıştırma yapabilirsiniz , ailenizdekilerle pratik yapabilirsiniz , hızlı konuştuğunuzu farkettiğinizde yeniden tekrarlayın o cümleyi. Tane tane.

Bendede konu sahibininki gibi ayni sorun var ve bence benimkisi burcumdan kaynaklaniyor diye dusunuyorum.
Ikizler burcu zeki diye adlandirilir.
IQ yuksek derler.
Bir konu hakkinda konusurken diger bambaska bi konuyu dusunebilirmis beyni.
Konudan konuya atlarim cok hizli konusurum. Nefret ediyorum bu huyumdan.
Bazende kekeleme tutuyor oda babamdan kalma.
Super kombin benimkisi yani, uff.
Napicam bilemedim.
Konuyu takipteyim.

Aynen diksiyon bunu düzeltmediğini bildiğim için uğraşmak istemiyorum kitapla düzelir umarım ya çok sıkıntılı bişey
eski tarih kitaplarını okuyabilirsin hani yarısını anlayıp yarısını anlamadığımız kitaplar varya onları.

Aynı sorun bende de var :KK43:
Sinirlenince, heyecanliyken ya da aklimdaki bir konuyu anlatırken inanılmaz hızlı, heyecanlı ve yüksek sesle konuşuyorum

Çok itici olduğumu dusunup çoğu ortamda susmayi tercih ediyorum :KK43:

Ve en kötüsü hakliyken bile bu konuşma tarzı beni haksız duruma sokuyor çünkü tartışma cikarmisim gibi algılanıyor :KK43:

Benimde bazen istemsiz yüksek konuşuyorum bazen çok sıkıntı bi durum ya aynen :/

Bunu yeni bir konuşma tarzı ile yenebilirsiniz. Yeniden konuşmayı öğreniyormuş gibi.

Ayna karşısında alıştırma yapabilirsiniz , ailenizdekilerle pratik yapabilirsiniz , hızlı konuştuğunuzu farkettiğinizde yeniden tekrarlayın o cümleyi. Tane tane.

Evet bunu söyleyen ççok oldu zeki insanlar ve beyni hızlı çalışan insanlar hızlı konuşurmuş diye ama canıma tak etti artık konuşamamak susmaktan hatta. Öyle yapcam artık bi çok kişiden tavsiye aldım sizede teşekkür ederim

Bendede konu sahibininki gibi ayni sorun var ve bence benimkisi burcumdan kaynaklaniyor diye dusunuyorum.
Ikizler burcu zeki diye adlandirilir.
IQ yuksek derler.
Bir konu hakkinda konusurken diger bambaska bi konuyu dusunebilirmis beyni.
Konudan konuya atlarim cok hizli konusurum. Nefret ediyorum bu huyumdan.
Bazende kekeleme tutuyor oda babamdan kalma.
Super kombin benimkisi yani, uff.
Napicam bilemedim.
Konuyu takipteyim.

Bende bazen kekeliyorum :( bi şeyi artık 10 kez söylemek istemiyorum, konuyu takipteyim demişsin burdan değilde başka yerlerden aldığım tavsiyeleri sana mesaj olarak atıcam

Bende bazen kekeliyorum :KK43: bi şeyi artık 10 kez söylemek istemiyorum, konuyu takipteyim demişsin burdan değilde başka yerlerden aldığım tavsiyeleri sana mesaj olarak atıcam

Aynen, kekeliyorum. Kelimeleri dogru duzgun telafuz edemiyorum. Kucukken r harfini soyleyemezdim bide onu ekle.
Hala bazen soyleyemiyorum.
Hepsi bir tam karman corma oluyor.
Ama soyle bisey farkettim. Ailemdekilerle ablam olsun annem olsun paldur kuldur dikkat etmeden yanlis soylerim diye dertlenmeden konusuyorum.
Halbuki bu dahada dilimin alismasina sebep oluyor. Oysaki her saniye kendimi egitsem.
Yeni tanistigim birisiyle cok cok dikkat ederek konusurum. Ama bi zamn snra o kiside anlar kekeme sorunum, hizli konusma sorunum ve R harfinde sorunum oldugunu.
Utaniyorum bildigin ya.
21 yasina geldim annem tabiriyle evlenilecek yasa geldim. Ama bu konusmam beni cok kotu hissettiryor.

Cok sevinirim canim benim, cok makbule gecer. Bekliyorum mesajlarini.

Aklima geldi ikbal gurpinar i duydum bi ara. Kadin dediki kekeme sorunum olmustu bi ara ve 3 gun boyunca konusmamaya karar verdim. Hic bi soz soylemedim dedi.
3 gun sonra iylestim, gecti kekemelik dedi.
Ise yararmiki acaba cok merak ediyorum.
Dahada baska bi konu: 3 gun boyunca konusmamayi nasl becericezki ya. Okulda olsun, telefonda olsun.