Konu esim. Protein tozu ve birsuru sey.

Kisa süreli kullanılsa vücut zararları tolere edebilir de uzun süreli kulanım bence ciddi geri dönülmez hasarlar bırakır. Kendi ömründen çalıyor eşiniz farkında değil.

Takviye kullanmadan ve sağlıklı ölçülerde duzenli spor yaparak sağlıklı beslenerek zaten çok iyi vücuda her kadın ve erkek sahip olabilir. Illa abartmak mi lazım ?

Yok. Kompleks yapacak birseyi de yok. Eli yuzu duzgun uzun boylu yakisikli. Valla kocam oldugu icin soylemiyorum. Durumu anlamaniz icin acikliyorum. Kendine asik resmen ya.

Şu güldür güldür karakteri var ya,"basmışım amino asidi taş gibiyim 10 tane yumurtanın beyazını yiyorum sarısını martılara atıyorum" diyen.onu izlettir sen eşine bak böyle olacaksın diye.Aklıma direk o geldi yumurta falan deyince sen:)
Şaka bir yana bu kadar sporla içli dışlı olan adam o kullandığı takviyelerin zararını da bilir.Bile bile yapıyorsa bişey diyemiycem.

Merhabalar arkadaslar. Esim spor yapan birisi uzun yillardir ama kendi capinda yani vucut calisiyor genelde.
Sorunum surekli ek gida kullanmasi. Protein tozu amino asit yag yakici keratin ve eklem guclendirici iki tane de vitamin turevi. Bunlari kullanmazsa karin kaslari cikmazmis. Bi amaci varmis ben onu anlamiyormusum. Baslarda cok karsi geldim ama hepsinin sonu tartisma oldu. Birsey elde edemedim. Ayrica gunde 15 yumurta yer. Gram ekmek yemez. Ekmekten de ziyade icinde un olan corba bile icmek istemez.
Ben de biraktim artik direnmeyi. Karismiyorum.
Ayrica aynanin karsisinda surekli kendini inceler.
Bana hic normal gelmiyor ama ben mi abartiyorum.
Bir de yakin zamanda bebek dusunmeye basladik. Bana dikkatli beslen kendine iyi bak diyor ama onun bi sekilde yapay gidalar almasinin bir zarari olur mu diye dusunmeden edemiyorum.
Uzun oldu kusuruma bakmayin. Ne zamandir kurcaliyor aklimi.
Kendine bu derece bakan biri sizede bakar ilerde vücudunuzu beğenmemezlik yapmaz inşallah çocuktan sonra falan her türlü sıkıntılı bir adam malesef.

Su adamlari bi rahat birakin ya..sen ne istersen ye neden mudahale ediyorsun ki..tadini cikar yemrk yapma derdin yok.haslanmis et lapa pilav yer o aksam en fazla

Su adamlari bi rahat birakin ya..sen ne istersen ye neden mudahale ediyorsun ki..tadini cikar yemrk yapma derdin yok.haslanmis et lapa pilav yer o aksam en fazla

Kadincagiz endiseleniyor ya. Ben devamli kullanmiyorum onceden belli bi donem kullandim sadece ama benim esimde başimi şişiriyordu icme şunlari diye. Sonucta elalem degil ki naparsa yapsin diyecek. :) bir bakima hakli bulmadim degil

Belki kritik alacağım ama içimde tutamayacağım.Burda protein tozu zararlı vs. diyenlerin acaba kaçı gerçekten bu işe gönül koydu? Kaçı gerçekten onlarca ağırlığın altına girdi? Ve kaçınız onca ağırlığın altına girmekten zevk aldı? Kaçının gerçekten ağırlık kaldırmaktan elleri nasır tuttu?Kaçınız gerçek anlamda diyet yaptınız? Hadi hepsini geçtim kaçınız bu konuda bilimsel bir makale vs. okudu da bu konu hakkında zararlı olarak konuşuyor? Kaçınız bu ürünleri kullandı da zararlarını gördü? Her şeyin olduğu gibi bu ürünlerin de fazlası zarar elbet ancak profesyoneller tarafından hazırlanan supplement kürleri kolay kolay böbreklere zarar vermez. 1 protein shakten alacağı anca ortalama 30 gr proteindir.Zayıfsa kullansın.Ayrıca ekmek yememekle çok haklı. Bu sporda denge şart. Vitamin sebzeden enerji kompleks karbonhidrat kaynaklarından (kepekli makarna, pilav) protein ise et ve süt ürünlerinden alınır. Ayrıca bu adam protein tozu içmese de tavuk tüketecek.Şimdi marketlerden alıp tükettiğimiz tavuklar çok mu sağlıklı? Tartışılır. Lütfen bu işi bilmeden yorum yapmayalım. Karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın. Yaşam ve beslenme tarzına saygı duyun. Bu sporu yapan kişiler tabiki aynaya bakacaklar. Bu iş görüntü işi. Biz nasil makyaj yapıyorsak aynaya bakıyorsak onlar da bu iş için emek veriyorlar tabiki aynaya bakacaklar. Bu sporu yapan çoğu kişi narsist olmaya yatkın olsa da sürekli kendini beğenmeyenler de var. Bu iş görüntü işi ve bir erkeğin yapılı görünmesinde hiçbir sakınca ya da hastalık olamaz (abartmadıktan sonra), kadınların zayıf olma istekleri gibi..
İşin özü, bırakın ilgilensin, eğer ciddi değilse bir süre sonra bırakır kendiliğinden. Hevesini alsın.

Eşin dersini iyi çalışmış, kendi haline bırak. O ne yaptığını biliyor.

Belki kritik alacağım ama içimde tutamayacağım.Burda protein tozu zararlı vs. diyenlerin acaba kaçı gerçekten bu işe gönül koydu? Kaçı gerçekten onlarca ağırlığın altına girdi? Ve kaçınız onca ağırlığın altına girmekten zevk aldı? Kaçının gerçekten ağırlık kaldırmaktan elleri nasır tuttu?Kaçınız gerçek anlamda diyet yaptınız? Hadi hepsini geçtim kaçınız bu konuda bilimsel bir makale vs. okudu da bu konu hakkında zararlı olarak konuşuyor? Kaçınız bu ürünleri kullandı da zararlarını gördü? Her şeyin olduğu gibi bu ürünlerin de fazlası zarar elbet ancak profesyoneller tarafından hazırlanan supplement kürleri kolay kolay böbreklere zarar vermez. 1 protein shakten alacağı anca ortalama 30 gr proteindir.Zayıfsa kullansın.Ayrıca ekmek yememekle çok haklı. Bu sporda denge şart. Vitamin sebzeden enerji kompleks karbonhidrat kaynaklarından (kepekli makarna, pilav) protein ise et ve süt ürünlerinden alınır. Ayrıca bu adam protein tozu içmese de tavuk tüketecek.Şimdi marketlerden alıp tükettiğimiz tavuklar çok mu sağlıklı? Tartışılır. Lütfen bu işi bilmeden yorum yapmayalım. Karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın. Yaşam ve beslenme tarzına saygı duyun. Bu sporu yapan kişiler tabiki aynaya bakacaklar. Bu iş görüntü işi. Biz nasil makyaj yapıyorsak aynaya bakıyorsak onlar da bu iş için emek veriyorlar tabiki aynaya bakacaklar. Bu sporu yapan çoğu kişi narsist olmaya yatkın olsa da sürekli kendini beğenmeyenler de var. Bu iş görüntü işi ve bir erkeğin yapılı görünmesinde hiçbir sakınca ya da hastalık olamaz (abartmadıktan sonra), kadınların zayıf olma istekleri gibi..
İşin özü, bırakın ilgilensin, eğer ciddi değilse bir süre sonra bırakır kendiliğinden. Hevesini alsın.

Nefroloji kliniginde bi prof ile konusursanız bu protein tozlarının azı çoğu kavramı olup olmadığını size güzelce izah eder. Böbrek yetmezliğine nasıl yol açıp açmadığını... bu sekilde kaç hastası olduğunu. Böbrek yetmezliğinin ne kadar hızlı ilerleyip acı verici bir tabloya dönüştüğünü.

Ben işin icindeyken sizin kadar kesin konuşamıyorum sağlık açısından, siz nasıl ahkam kesebiliyorsunuz?

Bu tür ürünleri kullanmak isteyenler lütfen alanında uzman doktorlara danışsın.

Yok. Kompleks yapacak birseyi de yok. Eli yuzu duzgun uzun boylu yakisikli. Valla kocam oldugu icin soylemiyorum. Durumu anlamaniz icin acikliyorum. Kendine asik resmen ya.
Aldığı takviyeler sağlıklı değil, bizim bir arkadaşımız dünya çapında yarışmalara katılıyor yani profesyonel yapıyor bu işi ama açık açık söyleyeyim kullandıkları bazı takviyeler kalbi çok yorduğundan kalp krizi riski var, arkadaşımız kalp krizi geçirdi ölümden döndü.

Spor yapması güzel ama kolları bacakları kapanmayacak şekilde kas yapanlar var ki maalesef bizim erkeklerde beğenildiklerini sanıp aşırıya kaçma var, acayip kötü duruyor haberleri yok.

Benim eşim de yıllardır spor yapar ve bu ürünleri kullanır.Düzenli aralıklarla da doktor kontrollerini yaptırır.Ben bu durumdan çok memnunum ve destekliyorum.Büyük bir irade ve sabır işi spor yapmak ve devamını getirebilmek.
Bir arkadaş kas yapacagına esiniz kitap okusa demiş.Biri digerine engel değil :)
Merak ettim olumsuz yorum yapan arkadaşların kendileri veya eşleri sigara kullanıyor mu?Kendi eşleri tv karşısında hareketsiz sigara tüttürürken,bu arkadaşın eşine saydırmak komik olurdu zira.

Merhabalar arkadaslar. Esim spor yapan birisi uzun yillardir ama kendi capinda yani vucut calisiyor genelde.
Sorunum surekli ek gida kullanmasi. Protein tozu amino asit yag yakici keratin ve eklem guclendirici iki tane de vitamin turevi. Bunlari kullanmazsa karin kaslari cikmazmis. Bi amaci varmis ben onu anlamiyormusum. Baslarda cok karsi geldim ama hepsinin sonu tartisma oldu. Birsey elde edemedim. Ayrica gunde 15 yumurta yer. Gram ekmek yemez. Ekmekten de ziyade icinde un olan corba bile icmek istemez.
Ben de biraktim artik direnmeyi. Karismiyorum.
Ayrica aynanin karsisinda surekli kendini inceler.
Bana hic normal gelmiyor ama ben mi abartiyorum.
Bir de yakin zamanda bebek dusunmeye basladik. Bana dikkatli beslen kendine iyi bak diyor ama onun bi sekilde yapay gidalar almasinin bir zarari olur mu diye dusunmeden edemiyorum.
Uzun oldu kusuruma bakmayin. Ne zamandir kurcaliyor aklimi.
Erkek kardeşimden bahsetmişsin sanki. Daha dünbile annemle tartişiyorlardı,yumurtanin sarilarini atip beyazlarini yiyor spor salonuna gidiyor ve sürekli ayna karşısında. Gerçekten sinir bozucu :/Allah yardımcın olsun

Nefroloji kliniginde bi prof ile konusursanız bu protein tozlarının azı çoğu kavramı olup olmadığını size güzelce izah eder. Böbrek yetmezliğine nasıl yol açıp açmadığını... bu sekilde kaç hastası olduğunu. Böbrek yetmezliğinin ne kadar hızlı ilerleyip acı verici bir tabloya dönüştüğünü.

Ben işin icindeyken sizin kadar kesin konuşamıyorum sağlık açısından, siz nasıl ahkam kesebiliyorsunuz?

Bu tür ürünleri kullanmak isteyenler lütfen alanında uzman doktorlara danışsın.
Şimdi,
İş doktorlara profesörlere gelecek olursa protein tozunu destekleyen ve kullanan doktorlar da var. İkincisi o dediğiniz doktorlardan kaçı bu sporu düzenli yapıyor? Üçüncüsü "ben bu konuda ahkam kesmedim kesin konuşmadım." Zaten kullananların bu işi bilenlere danışmasını tavsiye ettim. Üçüncüsü kendim de bu sporun içinde bulundum diyetimi yaptım ağırlığımı kaldırdım proteinimi içtim. Ama her şeyi "vücudumun o dönemki ihtiyaçlarına göre" yaptım.Bu işi bilinçli yapan birinin ciddi bir sağlık sorunu olmayacağını söyledim. Ayrıca doğal yollardan da olsa vücudunun ihtiyacından fazlası kadar protein alan bir kişi yine böbreklerine zarar vermiş olur.Her şey dozunda. Bu yüzden her şeyin fazlası ZARAR dedim. Ha ayrıca çevremde bu sporu yapıp çeşitli sağlık sorunları yaşayanları bizzat gözümle gördüm, böbreklerinden rahatsızlanıp 2 günde vücudu su tuttuğu için 6 kilo alıp hastaneye kaldırılanı da. Ama bunların sebepleri protein tozu kadar basit değildi. Ha ucuz olsun diye merdivenaltı sahte protein tozlarının sonucu tabiki iyi olmaz o ayrı konu.

Back
X