Konu esim. Protein tozu ve birsuru sey.

Öykkggg:confused:
30 lu yumurta Size 2 gün zor gidiyordur
Hergün 15 yumurta yiyen biriyle aynı sofrada yemek yiyemezdim süreklı heralde. Yumurtadan sogutmustur esin seni .
Hayır ne o yani ayna karşısında sürekli kendini izlicek elinede ver bir cimbiz tam olsun .
:21:

Şimdi,
İş doktorlara profesörlere gelecek olursa protein tozunu destekleyen ve kullanan doktorlar da var. İkincisi o dediğiniz doktorlardan kaçı bu sporu düzenli yapıyor? Üçüncüsü "ben bu konuda ahkam kesmedim kesin konuşmadım." Zaten kullananların bu işi bilenlere danışmasını tavsiye ettim. Üçüncüsü kendim de bu sporun içinde bulundum diyetimi yaptım ağırlığımı kaldırdım proteinimi içtim. Ama her şeyi "vücudumun o dönemki ihtiyaçlarına göre" yaptım.Bu işi bilinçli yapan birinin ciddi bir sağlık sorunu olmayacağını söyledim. Ayrıca doğal yollardan da olsa vücudunun ihtiyacından fazlası kadar protein alan bir kişi yine böbreklerine zarar vermiş olur.Her şey dozunda. Bu yüzden her şeyin fazlası ZARAR dedim. Ha ayrıca çevremde bu sporu yapıp çeşitli sağlık sorunları yaşayanları bizzat gözümle gördüm, böbreklerinden rahatsızlanıp 2 günde vücudu su tuttuğu için 6 kilo alıp hastaneye kaldırılanı da. Ama bunların sebepleri protein tozu kadar basit değildi. Ha ucuz olsun diye merdivenaltı sahte protein tozlarının sonucu tabiki iyi olmaz o ayrı konu.

Doktorların bir radyoaktif maddeye zararlı demesi icin ona maruz kalıp zarar görmesine gerek yok. Tıpkı bu takviyelerin zararlı oldugunu söylemeleri icin kullanmasina gerek olmadigi gibi.

Tıpta farklı ekoller olabilir. Ancak bir de doktorların bizAt deneyimledigi durumlar vardır. Mesela gecenlerde bir hocadan bizzat dinledim bunu, bu sekilde yakın zamanda gelen 1 genc hastasinin olduğunu ve suanda son dönem böbrek hastası oldugunu. Az miktar dahi olsa tavsiye etmiyordu.

Sizin vücudunuz "simdilik" aldığınız ürünü tolere etmis gibi gözüküyor olabilir. Ya da daha direncli genlere sahipsinizdir ve sizi kullandiginiz kadari etkilememistir. Ancak bunlarn yani sira bu takviyeleri kullanarak bir kıvılcımı atesleyen hastalar da var. Bunlarin etkisiyle bir tahrip basliyor ve üstüne eklenen farklı faktörlerle de hastalik ilerliyor.

Siz de kendinizden emin olmayın. Ve belirli aralıklarla da kontrollerinizi yaptırın.

İşini bilen kisilerden ziyade, bikac doktorun görüşünü alarak kullansınlar bunu kullanacak kisiler. En azından ne yasayacaklarini bastan kabullenirler

Vücut yapmaya çalışanların nerdeyse tamamı böyle maalesef. Benim de bu şekilde arkadaşlarım var, devamlı sheaker içip makarna yiyorlar.
Protein tozlarının iktidarsızlığa yol açtığı da bir gerçek. Aman kontrol edin de başlamasin.
Genelde böyle derler ama gizli gizli içerler. Çünkü o piyasada kasları bu şekilde şişirmek utanç meselesi, o yüzden genelde sakliyorlar içenler (benim vücut geliştiren arkadaşım böyle söylemişti. O da ortamlarda 'asla kullanmam derdi, ama içerdi)

Kas yapmaya aşırı istekli erkekler bana çok itici geliyor.
Bence eşin normal insana dönüşene kadar çocuk düşünme.
Mesaj -profil resmi uyumu :)) resimdeki gibi ilgi çekici olabilmek için kas yapmaya istekliler zaten:KK49:

Herkes mantiksiz bulmus ama bana bir anormallik gelmedi. Spor yapanlar icin spor tutku gibi bir seydir. Baska kotu aliskanligi yoksa herifin birak yapsin iste. Tamam o tozlar seyler saglikli degil Ama omur boyu da kullanacak degil ya. İllaki gecer hevesi. Birak istedigi fizige ulassin. Sonra zatem birakir.

Doktorların bir radyoaktif maddeye zararlı demesi icin ona maruz kalıp zarar görmesine gerek yok. Tıpkı bu takviyelerin zararlı oldugunu söylemeleri icin kullanmasina gerek olmadigi gibi.

Tıpta farklı ekoller olabilir. Ancak bir de doktorların bizAt deneyimledigi durumlar vardır. Mesela gecenlerde bir hocadan bizzat dinledim bunu, bu sekilde yakın zamanda gelen 1 genc hastasinin olduğunu ve suanda son dönem böbrek hastası oldugunu. Az miktar dahi olsa tavsiye etmiyordu.

Sizin vücudunuz "simdilik" aldığınız ürünü tolere etmis gibi gözüküyor olabilir. Ya da daha direncli genlere sahipsinizdir ve sizi kullandiginiz kadari etkilememistir. Ancak bunlarn yani sira bu takviyeleri kullanarak bir kıvılcımı atesleyen hastalar da var. Bunlarin etkisiyle bir tahrip basliyor ve üstüne eklenen farklı faktörlerle de hastalik ilerliyor.

Siz de kendinizden emin olmayın. Ve belirli aralıklarla da kontrollerinizi yaptırın.

İşini bilen kisilerden ziyade, bikac doktorun görüşünü alarak kullansınlar bunu kullanacak kisiler. En azından ne yasayacaklarini bastan kabullenirler
Tabiki, özelliklee bu ürünleri kullanmadan önce rahatsızlıkları olanlar doktora başvurmalı.Kalp ve omurga rahatsızlıkları olanlar da. Ben kişisel olarak deneyime önem veririm ve soracağım doktorda bu konuda deneyim ararım. Ayrıca biz günlük hayatımızda çok sayıda böyle hastanelik vakalarla karşılaşıyoruz.Ama bu hastaların iç yüzünü tamamiyle bilmiyoruz. Kullandığı diğer ürünleri ( steroid, growth hormone, insülin, nabız arttıran diğer ilaçlar vs.) bilmiyoruz. Ya da var olan rahatsızlıklarını ve genetik yapısını.Bilmediğimiz için de tek bildiğimiz protein tozuna saldırıyoruz. Sonuç olarak protein tozu ihtiyacı olan için ek gıdadır. Benim buradaki tepkim protein tozuna bu kadar yüklenilmesi.

Tabiki, özelliklee bu ürünleri kullanmadan önce rahatsızlıkları olanlar doktora başvurmalı.Kalp ve omurga rahatsızlıkları olanlar da. Ben kişisel olarak deneyime önem veririm ve soracağım doktorda bu konuda deneyim ararım. Ayrıca biz günlük hayatımızda çok sayıda böyle hastanelik vakalarla karşılaşıyoruz.Ama bu hastaların iç yüzünü tamamiyle bilmiyoruz. Kullandığı diğer ürünleri ( steroid, growth hormone, insülin, nabız arttıran diğer ilaçlar vs.) bilmiyoruz. Ya da var olan rahatsızlıklarını ve genetik yapısını.Bilmediğimiz için de tek bildiğimiz protein tozuna saldırıyoruz. Sonuç olarak protein tozu ihtiyacı olan için ek gıdadır. Benim buradaki tepkim protein tozuna bu kadar yüklenilmesi.

Deneyim mi ararsınız? Ciddi misiniz? Kanseri tedavi etmek icin kanser mi olmalılar? Lütfen size danısanlara bu kadar yüzeysel bilgiler vermeyin.

Kalp hastasi olanlar zaten kullanmasn bir zahmet. Ancak normal sağlıklı insanlarn da kaçınmasi gereken seyler bunlar.

Neyse burayı okuyanlar olursa lütfen beni dinleyin ve doktora danışıp kullanım, bunlari kullananlari ya da spor hocalarini degil gidip doktora danışın lütfen.

Deneyim mi ararsınız? Ciddi misiniz? Kanseri tedavi etmek icin kanser mi olmalılar? Lütfen size danısanlara bu kadar yüzeysel bilgiler vermeyin.

Kalp hastasi olanlar zaten kullanmasn bir zahmet. Ancak normal sağlıklı insanlarn da kaçınmasi gereken seyler bunlar.

Neyse burayı okuyanlar olursa lütfen beni dinleyin ve doktora danışıp kullanım, bunlari kullananlari ya da spor hocalarini degil gidip doktora danışın lütfen.
Zararlı diye kaçınacaksak paketli hiçbir şey yemeyelim o zaman. Marketlerde aldığımız bir gofrette bile whey proteini bulunur. Ha iş kaçınmaya gelecekse protein tozundan önce kaçınılması gereken çok şey var. (Örn; kullandığımız makyaj malzemeleri, şampuanlar vs.) Ben bilmediğim bir şey hakkında "bilmiyorum" demesini bilen biriyim. Kimseye de öyle sallapati bir şey söylemem.

Zararlı diye kaçınacaksak paketli hiçbir şey yemeyelim o zaman. Marketlerde aldığımız bir gofrette bile whey proteini bulunur. Ha iş kaçınmaya gelecekse protein tozundan önce kaçınılması gereken çok şey var. (Örn; kullandığımız makyaj malzemeleri, şampuanlar vs.) Ben bilmediğim bir şey hakkında "bilmiyorum" demesini bilen biriyim. Kimseye de öyle sallapati bir şey söylemem.

Siz kullanmaya devam edin o halde. Başınıza bir is gelirse de bundan degil bundan degil der gecersiniz. Siz anlamamakta ısrarcısınız.

Günlük kullandığımız kimyasallardan temizleyicelerden paketlenmiş gıdalardan içeceklerden vs. başıma bir şey gelmezse derim. Bence siz anlamiyorsunuz. Ben protein tozunu alın kafanıza dikin demiyorum. "Her şey ayarında ve zamanında" Daha önceki yorumlarımdan anlayabileceğiniz gibi sürekli protein tozu tüketmiyorum."Protein tozuna bu kadar yüklenilmesine karşıyım." Öyle sanıldığı gibi de kas şişirmez. Çok abartıldı bu protein tozu. Yani ben sizi anlıyorum görüşünüze saygı duyuyorum sizden de benim görüşüme saygı duymanızı bekliyorum.

Vücut yapmaya çalışanların nerdeyse tamamı böyle maalesef. Benim de bu şekilde arkadaşlarım var, devamlı sheaker içip makarna yiyorlar.
Protein tozlarının iktidarsızlığa yol açtığı da bir gerçek. Aman kontrol edin de başlamasin.
Genelde böyle derler ama gizli gizli içerler. Çünkü o piyasada kasları bu şekilde şişirmek utanç meselesi, o yüzden genelde sakliyorlar içenler (benim vücut geliştiren arkadaşım böyle söylemişti. O da ortamlarda 'asla kullanmam derdi, ama içerdi)

Mesaj -profil resmi uyumu :)) resimdeki gibi ilgi çekici olabilmek için kas yapmaya istekliler zaten:KK49:
Profil fotonuzla yorum pek uygun olmus :confused:
Yok yav ben bu adamın bakışını gülüşünü seviyorum yoksa diğer artistlerde kaslı :KK53:
Ayarında spor yapan çabalayana eyv ama kas adonis baklavaaaağ diye kafayı sıyıranlar itici :)

Bizde bi doktor vatdi vucut yarismasinda derecesi filan vardi ayy 20 yumurta beyaziyla kahvalti yapıyordu igrenccccc. Hayir guzelde görünmüyor neden yani

Bir dönem eşim de vücuduna takıntılıydı nişanlıydık o zamanlar, protein tozu karbonhidratlar vs. Vs. Derken olay iğneye kadar dayandı. Ekmek yemezdi ki o zamanlardan kalma alışkanlık hala yemez, akşam belli bir saatten sonra gram yemek yemez protein ağırlıklı beslenir...

Ve ben o zaman isyan ettim, eğer evlendiğimizde çocuğumuz olmazsa bunun tek sebebi kullandığı saçma sapan hormonlar olduğunu söyledim. Sanırım vicdan yaptı yavaş yavaş uzaklaştı.

Boş gebelik yaşadım, sanırım o zaman iyice korktu ki spor salonunda 6 aylık hakkını da yakarak tamamen bıraktı...

İlla başınıza böyle bir şey mi gelmesi gerek bırakması için illa birşeylerden korkmak mı gerekiyor anlamıyorum...

Ayy aynı durumdaydim baciiim... O kicimtirik tozlara spor salonuna verdiği paraya aciyordum asil o sinir bozuculugu ayrı.. Simdi çocuk oldu masrafın dibini buldum hic acimadim artik calismiyorumda biraktim isi maasindan para kalirsa don alsın artik g.tüne hahayt.. :KK48: Gerçi akillanmadi daha hala baslayacam spora çok kilo aldım diyorya neyse... Daha bide silah alacam diye tutturdu onu napcam hic bilmiyorum :işsiz: Doğalgaza yuklenecem artik çocuk üşür diyip diyip napim faturayı görünce vazcayar heralde...:KK59: çocuk bana yaradı anliycagin bacım seni napar bilmiyorum..

Çok abartıyorsunuz bence spor yapıyorsa takviye gıda almak zorunda yumurtalarda protein çalıştığı ağırlığın kas olması için ihtiyacı var hatta sarısını da yemez çünkü yağ fazladır. Siz şikayet edip aranızda ki dayanışmayı yokuşa sürüyorsunuz. Adam işe gidiyor akşam spor yapıyor kendine de bakmış oluyor ayrıca işin temposundan da kurtuluyor. Bence siz onun işten sonra zamanını orda geçirmesinden şikayetçisiniz... Keşke sizde birlikte spora gitseniz sizde ek gıda kullanmak zorunda değilsiniz ki hem bebek düşünüyorsanız spor yapan kadınların doğumlarını ve aldıkları kilolarını daha kolay verdiklerini okumuştum. Bence spora gidin ikiniz içinde hem bir ortak nokta hemde sizin onu anlamasına yardımcı olur.

Çok abartıyorsunuz bence spor yapıyorsa takviye gıda almak zorunda yumurtalarda protein çalıştığı ağırlığın kas olması için ihtiyacı var hatta sarısını da yemez çünkü yağ fazladır. Siz şikayet edip aranızda ki dayanışmayı yokuşa sürüyorsunuz. Adam işe gidiyor akşam spor yapıyor kendine de bakmış oluyor ayrıca işin temposundan da kurtuluyor. Bence siz onun işten sonra zamanını orda geçirmesinden şikayetçisiniz... Keşke sizde birlikte spora gitseniz sizde ek gıda kullanmak zorunda değilsiniz ki hem bebek düşünüyorsanız spor yapan kadınların doğumlarını ve aldıkları kilolarını daha kolay verdiklerini okumuştum. Bence spora gidin ikiniz içinde hem bir ortak nokta hemde sizin onu anlamasına yardımcı olur.
Tamamen katılıyorum. Ancak kreatin bildiğim kadarıyla böbrekleri yoruyor. Ama protein ve amino asit türevlerinde bence sorun yok Protein tozu çeşitli kaynaklardan üretiliyor. Örneğin peynir altı suyundan üretilen whey protein, peynir üretiminde bir yan ürün olarak oluşan peynir altı suyunun çeşitli filtrasyon işlemlerinden geçirilmesi ve kurutulması ile elde ediliyor. Amino asitler zaten proteinlerin yapı taşlarını oluşturlar. Bu amino asitlerin bazıları vücut tarafından sentezlenirken bir kısmı da sentezlenemiyor ve vücut ihtiyacı dışarıdan besin takviyeleri ile karşılanabiliyor. Dolayısı ile sporcuların en çok kullandığı ürünler normal olarak amino asitler. L-carnitine de yağ yakmaya yarıyor bildiği kadarıyla ama güvenliğinden emin değilim açıkçası.

Back
X