Konu Başlıklarına Göre En İyi Yorum Yarışması

Yönetim seçtiği yorumlar sonucunda yanlı ilan edilebilir o yüzden sadece yönetimin oylaması gerilime neden olabilir.
Aslında konunun açılma amacını şu şekilde anladım ben;
Fikirler ne olursa olsun bunu karşıt fikre saygı çerçevesinde,farklı düşüncede olanları adeta taşlamadan hassas bir üslupla dile getirmek.
Ama oylamalarda özellikle yönetim oylarsa;amacın bu olduğu anlaşılamayıp seçilen yorumun temelindeki düşüncenin seçilip beğenildiği zannedilirse sorun çıkar.

Bu konuda daha fazla üye desteği sağlanıp daha çok fikir alışverişi yapılırsa ve net,adil bir seçme yöntemi belirlenirse yönetim yarışmanın düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
Belirlenen konsepte göre yarışmayı başlatabiliriz.

Bu yüzden en azından bir liste yapıp halk oylamasına sunulsun 1 günlüğüne diye düşünmüştüm..Ama onda da sorun çıkabilir...
Gizli bir şeyler yapılmalı ama nasıl:44:

Yönetim seçtiği yorumlar sonucunda yanlı ilan edilebilir o yüzden sadece yönetimin oylaması gerilime neden olabilir.
Aslında konunun açılma amacını şu şekilde anladım ben;
Fikirler ne olursa olsun bunu karşıt fikre saygı çerçevesinde,farklı düşüncede olanları adeta taşlamadan hassas bir üslupla dile getirmek.
Ama oylamalarda özellikle yönetim oylarsa;amacın bu olduğu anlaşılamayıp seçilen yorumun temelindeki düşüncenin seçilip beğenildiği zannedilirse sorun çıkar.

Bu konuda daha fazla üye desteği sağlanıp daha çok fikir alışverişi yapılırsa ve net,adil bir seçme yöntemi belirlenirse yönetim yarışmanın düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
Belirlenen konsepte göre yarışmayı başlatabiliriz.

Şöyle ki;konuyu açıp öneri getiren arkadaş olumsuzluk sınırlarını aşan,rencide eden hatta abartıp işi şova dönüştüren yorumlarının varlığından şikayet etmiş.
Eğer daha yapıcı,konunun dışına çıkmayan yorumları çoğaltmak için bişeyler yapılacaksa;beğen/beğenmeme kısıtlı bir grubun yani lobisi kuvvetli olanların tekelinde kalır hatta dahada çoşkulu ve kıştırtıcı cevap yazmaya teşvik eder.
Üyeler değilde yönetim seçeciği ;mesela haftanın yorumcusu gibi bir yarış güzel ve yapıcı yorumlara sebeb olabilir.
Yönetim isterse bunu onur üyelerinden ya da editörlerden oluşturacasğı bir jüriyede devredebilir.

Bak bu olabilir...En beğendikleri yorumları seçip, 1 günlüğüne oylamaya da sunabilirler..Üyelik adı belirtmeden...
Gerçi bunda da "aaaa benim yorum lisetede basın kızlar oyları" tarzı durumlar da çıkacaktır:ssz:

Bence de yönetim yapsın, en iyisi bu şekilde olur..

Mesela ben en güzel fikir verme yorumu olarak seninkini seçiyorum kendi çapımda:27:

Sağol çok gurur duydum:34:,bak şimdiden daha özenli cümleler seçmek adına gaza bile geldim:ssz:

Şöyle ki;konuyu açıp öneri getiren arkadaş olumsuzluk sınırlarını aşan,rencide eden hatta abartıp işi şova dönüştüren yorumlarının varlığından şikayet etmiş.
Eğer daha yapıcı,konunun dışına çıkmayan yorumları çoğaltmak için bişeyler yapılacaksa;beğen/beğenmeme kısıtlı bir grubun yani lobisi kuvvetli olanların tekelinde kalır hatta dahada çoşkulu ve kıştırtıcı cevap yazmaya teşvik eder.
Üyeler değilde yönetim seçeciği ;mesela haftanın yorumcusu gibi bir yarış güzel ve yapıcı yorumlara sebeb olabilir.
Yönetim isterse bunu onur üyelerinden ya da editörlerden oluşturacasğı bir jüriyede devredebilir.

Sağol çok gurur duydum:34:,bak şimdiden daha özenli cümleler seçmek adına gaza bile geldim:ssz:

Daha ne kadar özenli olabilirsin ki? Hemen hemen tüm yorumlarını takip ederim..Özensiz bir yorumuna hiç restlamadım...
Ayrıca jüri fikri de güzel olmuş...
Ama sosyalist tarafım, bu işin bir yerinde halk ta girmeli devreye diyor:9:

Daha ne kadar özenli olabilirsin ki? Hemen hemen tüm yorumlarını takip ederim..Özensiz bir yorumuna hiç restlamadım...
Ayrıca jüri fikri de güzel olmuş...
Ama sosyalist tarafım, bu işin bir yerinde halk ta girmeli devreye diyor:9:

Soldan soldan gelmeee,zaaflarım var:34:

hepinizin güzel fikirleri oluşmuş..:31: ben konuyu açtığım zaman açıkçası ilgi çekeceğini pek düşünmedim..
biliyorsunuz ki genel olarak bdv ,kayınvalide-gelin ilişkileri ağırlıklı oluyor insanların ilgileri..diğer bölümler sonra geliyor..
daha önce ben de ağırlık olarak bdv yorum yazardım..yanlı olanlar,taraf olanlar,birbirlerine alkış tutanlar olduğu gibi zıt fikirli
olup sürekli sataşma eğiliminde olanlar da var..gerçekten her bir yorumunda özenli cümleler kurup, amacı bilgi ve paylaşmaktan
öte olmayan yapıcı üyelerde mevcut..

uzun bir süre çok girmedim, sonrasında takip ettiğim de yine aynı atışmalar devam ediyor gördüğüm..hepimiz iş ortamından
( ev hanımı ya da çalışan kadın ayırt etmiyorum ben,hepimiz iş yapıyoruz bu durumda ) sıyrılıp kafa dağıtmak istiyoruz, kurduğum
güzel dostlukların devamını istiyoruz..

ama yeri geliyor konu sahibini yerme,yeri geliyor alaya alma, ya da açılan konu üzerinden yaşanan tartışmalar...hangimizin hoşuna
gidiyor ki? artı kafa dağıtalım derken daha da bir sinir stres oluyoruz..eğitim durumu ne olursa olsun çoğu zaman istediğimiz kadar
sakinliğimizi korumaya çalışalım bir yer de ucu bize dokunan bir kelime ya da durumdan dolayı münakaşaya giriyoruz..kelimeleri kullanırken
ölçü kalmıyor..

işte biraz olsun o tartışmaların önüne geçmek, zıt düşünce bile olsa saygı çerçevesinde küçümseyici ve alaycı bir tavır takınmadan,
daha daha ne kadar güzel zaman geçirip kendimize bir şeyler katabileceğimiz bir ortam oluşturabiliriz acaba diyerek açmıştım konuyu..

adil bir oylama nasıl olur bilemiyorum..zira yönetimle sorunlu olanlar da var üyeler arasında bir kutuplaşma ve gruplaşma da var..
beğen butonları çoğu zaman o fikrin beğenisi için değil " ben senin yanındayım" amaçlı kullanılıyor..

tüm bunların yanında bildiğim bir şey varsa ki daha az tartışma, yargılamamak, zıt fikirlere saygı duymak..tüm bunları ben burada fazlasıyla
yaşamak istiyorum..:31:

Back