Konu Başlıklarına Göre En İyi Yorum Yarışması

Morfo

Nirvana
Pro Üye
29 Kasım 2009
7.073
66
683
42
İstanbul
Merhaba...Daha önce yapıldı mı bilmiyorum fakat son zamanlarda ki yorumların eleştirimek/yorum yapmak,fikir sunmaktan öte; yargılamak,aşağılamak,çoğu zaman dalga geçmek ve olayları kişiselleştirip tartışma düzeyine indirgemeye çalışıldığını görüyorum..Bununla ilgili bir yarışma yapılsa nasıl olabilir diye düşündüm.Yorumlarda biraz çeki düzen sağlanabilir mi? Hatta düşünüyorum da hem yorum hem de yazılan yorumun yazım kuralları açısından değerlendirilmesi olabilir..

Son zamanlar gerçekten KK içinde yakındığım bir durum oldu .Ha denebilir ki her konuya yorum yazmak mı gerekiyor? Hayır elbet de değil.Ancak başlığı okuyup, konunun içerisine girip konuyu okuyarak belirli bir şekilde zaman ayırdığımızı düşünürsek biraz daha özenli olabilir diye düşünüyorum bazı şeyler...

Aklıma böyle bir fikir geldi
uygun bulunur mu bilmem tabiii:26:

Bence çok da güzel olur,nasıl yapabiliriz,neye göre en iyi yorum seçilecek maddelemek lazım..yarışmayı düzenlemeye gönüllüysen hemen başlayalım isterim:))Bu konuda fikri olan arkadaşlarda yardımcı olabilir.

Son düzenleme:

gönüllü olmak ne demek, çok isterim...
ama nerden başlanır onu bilmiyorum işte madam..:26:

Şöyle yapabiliriz,önce bir kategori belirlemeli,bu bir derdim var,kişisel gelişim,hiçbir başlığa uymayan yazılar vs.Önemli olan bir kategoride en güzel ve içeriği zengin yorum ve konular.Bir kategoriyi ve şartları belirtip http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar-f136/ başlığında yarışmayı başlatabilirsin.
Buradan fikir alışverişi yapabiliriz bakalım nasıl bir şey olabilir .

Ödülü seçmeyle başlayın, eylul başak. Şimdiden tüm yorumlar düzene girmeye başlar bile ..

Güzel bir fikir, güzel sonuçlar olacaktır. Tebrik ederim.

bence de güzel bir fikir. ama konu neye göre belirlenecek. daha doğrusu kimin konusu seçilecek. bunun için fake bir konumu yaratılacak. tek kafamı karıştıran bu oldu.

teşekkür ederim arkadaşlar öncelikle...biraz yoğun bir dönemdeyim,
konuyu ortaya attım ama üzerinde bir türlü düşünemedim açıkçası..
fake bir konu değil cadıcım, yani burada yorumlar yapıyoruz ya hani hepimiz..
işte dedektif gibi biri olcak diyelim yada üyeler bir şekilde gizli oylayarak belli
bölümlerde açılan ( pek çok bölüm ve sayfa var en sık ziyaret edilen bölümlerden
biri olan mesela bir derdim var gibi,mesela eşim ve ailesi gibi....) konulardan sevdiğimiz
yorumları seçeceğiz..ödül konusunda ne yapılabilir bilmiyorum açıkçası..bir kaç sitede de
gördüm ,gerçi öncesinde benimde düşündüğüm bir uygulamaydı..puanlama sistemi ve
sonrasında kadınların sık olarak yararlandığı konularda indirim sağlanabilir ( giyim,hizmet..vs.)..
ama dediğim gibi kafamda net bir şey oluşmadı..burda sadece pro kartlara çeşitli indirimler uygulanıyor
bildğim kadarıyla...bunun yanı sıra sadece forumdaki kaliteyi arttırmak adına belirli zaman aralıklarında
bu tarz bir ödüllendirme uygulanabiir mi diye düşündüm açıkçası..aslında bana kalsa, herkes neler yazdığının
bilincinde olsa..uyarılmaya gerek kalmasa..:26:

Gerçekten güzel bir düşünce olmuş.
Bence bunu faaliyete dökün derim

Şahsen bende yapılan bazı yorumlar karşısında şaşırıp kalıyorum.
Kimse kimseye birşey dikte etmediği halde, bazen konu sahibi bile olabiliyor bu kişi, çok kırıcı ve yanlış yorumlarda bulunabiliyorlar.
Bunları engellemek en azından forumdaki gerilimleri de önler sanıyorum ve daha düzeyli daha yapıcı yorumlara ulaşılabilir belki...

canım ben tek başıma ancak fikirverdim,konu icraata gelince evde kaldımm..

kafamda bir şey tasarlamadan bir yorum yaptım sanırım...ama bir şekilde o gereksiz gerginliklerin önüne geçebiliriz ya da
nasıl geçebilirizi düşündüm bir ara...

Bende bir üzerine düşüneyim, aklıma gelirse paylaşırım muhakkak...
Şu anda pek birşey gelmedi aklıma :)

Benim aklıma birşey geldi, ama bilemedim moderatörler bunu yapabilir mi veya forumda yapılabilir mi? :44:

Şimdi normalde her mesajın altında bir beğen tuşu var, konuyu beğenen arkadaşlar bu beğen tuşunu tıkladıklarında hem üyeler uyarılıyor (beğenen var şeklinde) hem de kişi konuyu daha iyi takip edebiliyor... Bu kadarını herkes biliyor zaten... Eeeeee... diyosunuz...

Benim önerim bu beğen tuşu gibi 2 tuş daha yapılsın (biraz kafa karıştırıcı olacak üyeler için, ama duyuru ile belki açıklanabilir:44:)
Beğen tuşu sağda dururken, bu iki tuş solda dursun mesela veya her cevap yazan üyenin isimlerine yakın en üstte de durabilir...
1. tuş - Evet 2. tuş Hayır (daha parlak birşey gelmedi aklıma, herhangi bir birine zıt birşey yazılabilir bence) olabilir
Yorumu beğenen kişiler Evet tuşuna basar, beğenmeyenler ise Hayır tuşuna basar.
Normalde profilimizde "Beğenildiğim - beğendiğim" şekilde ayrım ile kaç kez yorumlar beğenilmiş, kaç yorum beğenmişiz gibi sayaç var.
Bu evet - hayır şıkları içinde bir sayaç yapılırsa eğer, misal eğer bir yarışma 1 ay veya 2 ay sürecekse, bu süreç içerisinde en çok beğenilen ve beğenilmeyen olarak değerlendirilebilir.

Veya yarışmalar haftalık düzenlenerek, her hafta en çok beğenilen ve beğenilmeyen olarak değerlendirilebilir.
Yarışmada bende en önemli noktalardan biri de beğenilen kadar beğenilmeyen kişinin de yayınlanması olmalı!
Belki kişi yaptığı hataları ve yanlışları biraz daha idrak ederek, ona göre davranması gerektiğini algılar...

Benden fikirler şimdilik bu kadar, inşallah yardımcı olur

sağolasın canımmmm bu da hoş bir fikir..
ama işte yönetimin burada el atması lazım..:44: birde
bazı forumlarda görüğüm bir şey..gerçi yorum beğenme beğenmeme ile ilgili değil belki ama
en azından hediye çekleri vs.hazırlanamaz mı üyeleri özendirmek adına,daha iyi yorumlar adına..
reklam veren pek çok firma var mesela..

bilemiyorum tabii işin aslı nasıl olmalı..ama şu imla ve içerik hakkında biraz düzeltici bir şeyler olabilir...

Bence bundan çok objektif bir sonuç çıkmaz...Zira forum, koloniler, bibirine sinir olanlar ve serbest gezenlerden oluşuyor...

Yalnız yarışma fikri çok güzel...Objektif sonuçlar alabileceğimiz nasıl bir sistem oluşturabilir hep beraber düşünelim..

yeni üyeyim, üye olmadığım zamanlarda da okuyup takip ediyordum, son zamanı veya ilk zamanları çok bilemem ama eleştiriden ziyade yadırgayanların farkındayım.. çok dikkatsiz, özensiz veya saygısız yazılmış yorumlara çok denk gelmedim, o nedenle uzun süreli üyeler daha iyi fikirlerde bulunabilirler tabiki.

ama ben şöyle düşünüyorum; biri derdini anlattığında veya bir fikrini paylaştığında; o kişiye anlık olarak herkes düşüncesini yazıyor. yapacağımız yorumu düşünmeden, içimizden geldiği şekliyle yazıp (imla ve saygı çerçevesinde) o şekilde yolluyoruz. kimi yargılıyor ( ki bu hiç hoş değil ), kimi destekliyor, kimi çıkışıyor.. çok farklı düşünce tarzları, bunlarla beraber de çok çok farklı kültürleri, yaşayış şekillerini çıkartıyoruz okuduklarımızla. bu da bakış açısını geliştiriyor insanların. şimdi bir de yorumlama yarışması, ucunda ödül olan bir takım aksiyonlar oluşunca, belki o ödül için herkes kendini kasanlar, uzun uzadıya alakasız şeyler yazıp genelde off topic olanlar, kısıtlanmış düşünceler oluşmaz mı acaba?
veyahut birbirinin aynı, kalıplaşmış cümleler, birbirinine olumlu oy almak için yaranan insanlar?

Körler sağırlar,birbirini ağırlar mı diyorsun?

O zaman oylamayı yönetim yapsın her hafta

Yönetim seçtiği yorumlar sonucunda yanlı ilan edilebilir o yüzden sadece yönetimin oylaması gerilime neden olabilir.
Aslında konunun açılma amacını şu şekilde anladım ben;
Fikirler ne olursa olsun bunu karşıt fikre saygı çerçevesinde,farklı düşüncede olanları adeta taşlamadan hassas bir üslupla dile getirmek.
Ama oylamalarda özellikle yönetim oylarsa;amacın bu olduğu anlaşılamayıp seçilen yorumun temelindeki düşüncenin seçilip beğenildiği zannedilirse sorun çıkar.

Bu konuda daha fazla üye desteği sağlanıp daha çok fikir alışverişi yapılırsa ve net,adil bir seçme yöntemi belirlenirse yönetim yarışmanın düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
Belirlenen konsepte göre yarışmayı başlatabiliriz.

Bak bu olabilir...En beğendikleri yorumları seçip, 1 günlüğüne oylamaya da sunabilirler..Üyelik adı belirtmeden...
Gerçi bunda da "aaaa benim yorum lisetede basın kızlar oyları" tarzı durumlar da çıkacaktır

Bence de yönetim yapsın, en iyisi bu şekilde olur..

Mesela ben en güzel fikir verme yorumu olarak seninkini seçiyorum kendi çapımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…