Bence çok da güzel olur,nasıl yapabiliriz,neye göre en iyi yorum seçilecek maddelemek lazım..yarışmayı düzenlemeye gönüllüysen hemen başlayalım isterim:))Bu konuda fikri olan arkadaşlarda yardımcı olabilir.
teşekkür ederim arkadaşlar öncelikle...biraz yoğun bir dönemdeyim,
konuyu ortaya attım ama üzerinde bir türlü düşünemedim açıkçası..
fake bir konu değil cadıcım, yani burada yorumlar yapıyoruz ya hani hepimiz..
işte dedektif gibi biri olcak diyelim yada üyeler bir şekilde gizli oylayarak belli
bölümlerde açılan ( pek çok bölüm ve sayfa var en sık ziyaret edilen bölümlerden
biri olan mesela bir derdim var gibi,mesela eşim ve ailesi gibi....) konulardan sevdiğimiz
yorumları seçeceğiz..ödül konusunda ne yapılabilir bilmiyorum açıkçası..bir kaç sitede de
gördüm ,gerçi öncesinde benimde düşündüğüm bir uygulamaydı..puanlama sistemi ve
sonrasında kadınların sık olarak yararlandığı konularda indirim sağlanabilir ( giyim,hizmet..vs.)..
ama dediğim gibi kafamda net bir şey oluşmadı..burda sadece pro kartlara çeşitli indirimler uygulanıyor
bildğim kadarıyla...bunun yanı sıra sadece forumdaki kaliteyi arttırmak adına belirli zaman aralıklarında
bu tarz bir ödüllendirme uygulanabiir mi diye düşündüm açıkçası..aslında bana kalsa, herkes neler yazdığının
bilincinde olsa..uyarılmaya gerek kalmasa..:26:
Gerçekten güzel bir düşünce olmuş.
Bence bunu faaliyete dökün derim
Şahsen bende yapılan bazı yorumlar karşısında şaşırıp kalıyorum.
Kimse kimseye birşey dikte etmediği halde, bazen konu sahibi bile olabiliyor bu kişi, çok kırıcı ve yanlış yorumlarda bulunabiliyorlar.
Bunları engellemek en azından forumdaki gerilimleri de önler sanıyorum ve daha düzeyli daha yapıcı yorumlara ulaşılabilir belki...
canım ben tek başıma ancak fikirverdim,konu icraata gelince evde kaldımm..
kafamda bir şey tasarlamadan bir yorum yaptım sanırım...ama bir şekilde o gereksiz gerginliklerin önüne geçebiliriz ya da
nasıl geçebilirizi düşündüm bir ara...
Benim aklıma birşey geldi, ama bilemedim moderatörler bunu yapabilir mi veya forumda yapılabilir mi? :44:
Şimdi normalde her mesajın altında bir beğen tuşu var, konuyu beğenen arkadaşlar bu beğen tuşunu tıkladıklarında hem üyeler uyarılıyor (beğenen var şeklinde) hem de kişi konuyu daha iyi takip edebiliyor... Bu kadarını herkes biliyor zaten... Eeeeee... diyosunuz...
Benim önerim bu beğen tuşu gibi 2 tuş daha yapılsın (biraz kafa karıştırıcı olacak üyeler için, ama duyuru ile belki açıklanabilir:44:)
Beğen tuşu sağda dururken, bu iki tuş solda dursun mesela veya her cevap yazan üyenin isimlerine yakın en üstte de durabilir...
1. tuş - Evet 2. tuş Hayır (daha parlak birşey gelmedi aklıma, herhangi bir birine zıt birşey yazılabilir bence) olabilir
Yorumu beğenen kişiler Evet tuşuna basar, beğenmeyenler ise Hayır tuşuna basar.
Normalde profilimizde "Beğenildiğim - beğendiğim" şekilde ayrım ile kaç kez yorumlar beğenilmiş, kaç yorum beğenmişiz gibi sayaç var.
Bu evet - hayır şıkları içinde bir sayaç yapılırsa eğer, misal eğer bir yarışma 1 ay veya 2 ay sürecekse, bu süreç içerisinde en çok beğenilen ve beğenilmeyen olarak değerlendirilebilir.
Veya yarışmalar haftalık düzenlenerek, her hafta en çok beğenilen ve beğenilmeyen olarak değerlendirilebilir.
Yarışmada bende en önemli noktalardan biri de beğenilen kadar beğenilmeyen kişinin de yayınlanması olmalı!
Belki kişi yaptığı hataları ve yanlışları biraz daha idrak ederek, ona göre davranması gerektiğini algılar...
Benden fikirler şimdilik bu kadar, inşallah yardımcı olur
Bence bundan çok objektif bir sonuç çıkmaz...Zira forum, koloniler, bibirine sinir olanlar ve serbest gezenlerden oluşuyor...
Yalnız yarışma fikri çok güzel...Objektif sonuçlar alabileceğimiz nasıl bir sistem oluşturabilir hep beraber düşünelim..
Körler sağırlar,birbirini ağırlar mı diyorsun?
O zaman oylamayı yönetim yapsın her hafta
Körler sağırlar,birbirini ağırlar mı diyorsun?
O zaman oylamayı yönetim yapsın her hafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?