- 24 Ekim 2018
- 388
- 225
- 103
- 30
- Konu Sahibi Mavipatikk
-
Yo bi ihmalkarlik yoktu diğer konularda eşit yetiştik. Ama bende diğer konulardan ötürü sebep olduğu durumlar ortada işte ona da bi çözümüm yokBen abarttiginizi düşünüyorum. Bunlar çoğu ailede yaşanan şeyler. Bariz bir ihmalkarlik var mıydı size karşı mesela? Fiziksel ihtiyaclariniz göz ardı edilip sadece kardesinizinki mi karşılandı? İlk çocukta anne babalar tecrübesiz oluyor sonrakilerde daha sabırlı oluyorlar. Ablam da aynısını yapıyor. Her fırsatta annemi ağlatıyor sen şunu yaptin bunu yaptın diye. Oysa ki bana da hataları oldu. Onlar da insan çünkü. Bu kadar abartmayın.
Hatasini kabul ettigini söylüyo ama yine de çoğu şeyde dönüp dolaşıp beni suçluyo işte evlenirken bile fikrimizi almadin hersey apar topar oldu hiç bi zaman hicbiseyini anlatmadin deyip duruyorPsikolojik destek alın ,bu durum sizde öfke durumu oluşturur kendiniz için bunu yapın .
Hiçbir çocuk kendini iteleyen kötü davranan evebeyne karşı sahiplenme göstermez ,kopukluk normal ,aranızda soğukluk normal ,üstelik anneniz sadece sakinlemiş ,hatasını görüp özür dilemiyor her evde olabilen diyip basitleştiriyor ve yine sizi suçluyor, annenize karşı temkinli olun ...
Affetmeyi bilmek lazım. Bu annenizden çok size zarar verir. İnanın hayat çok kısa. Ne yüce gönüllü insanlar var bebekken kendisini terk eden annesini bile affediyor. Affetmek sizi hafifletir.Yo bi ihmalkarlik yoktu diğer konularda eşit yetiştik. Ama bende diğer konulardan ötürü sebep olduğu durumlar ortada işte ona da bi çözümüm yok
Aslinda affedilecek bi durum da yok tam anlatamadim bu aramızda soğukluğa sebep oldu ve bundan sonra istesek de güllüm ballım olamayiz erimez bi buz dağı var sanki aramızda yani affedilip affedilmicek bi durum gibi değilAffetmeyi bilmek lazım. Bu annenizden çok size zarar verir. İnanın hayat çok kısa. Ne yüce gönüllü insanlar var bebekken kendisini terk eden annesini bile affediyor. Affetmek sizi hafifletir.
Aslında tam tersi içinizde affedemediginiz için o buzdagini eritemiyorsunuz. Belli ki bunu kendinize bile itiraf etmemissiniz. Yoksa insan kendini doğurana illa ki yakın hisseder kendini.Aslinda affedilecek bi durum da yok tam anlatamadim bu aramızda soğukluğa sebep oldu ve bundan sonra istesek de güllüm ballım olamayiz erimez bi buz dağı var sanki aramızda yani affedilip affedilmicek bi durum gibi değil
Haklısınız. Hala sebep benmisim gibi görüyor. Bundan sonrası için pek yapacak bişey yok gibiBunlar her evde yaşanan şeyler değil. Annelerin babaların sığınağıdır bu laf. Nolmuş canım annesinden dayak yemeyen var mı ki gibi.
Hep örneklerle gideceksek ben neden kolejlerde okuyamadım, her ailede olan şeyler bunlar. Bilmem kim okudu diye biz de örnek verelim saçma sapan. İşine gelince genelleyenler, burada genelleme yapmazlar ama.
Soğukluk olabilir. Şimdiye kadar sıkı fıkı olunmamışsa bundan sonra zor biraz. Anneniz beklentilerini düşürsün.
Ne kadar ekmek o kadar köfte..
Bilmiyorum bundan sonra zor gibi...Aslında tam tersi içinizde affedemediginiz için o buzdagini eritemiyorsunuz. Belli ki bunu kendinize bile itiraf etmemissiniz. Yoksa insan kendini doğurana illa ki yakın hisseder kendini.
Ayrıca her şeyi anlatmak paylaşmak zorunda değilsiniz. Saygı ve sevgi çerçevesinde yakınlık göstermek yeterli. Belki yapınız da uzaklığa müsait olduğu için zorlanıyorsunuz.
Umarim geçer sizin adınıza da üzüldüm. Ben çocuğumla iyiyim siz de öyle olursunuz inşallah :)İçim burkuldu
Bende anneme çok buruğum. Öyle sarılınca falan bir his besleyemiyorum.
Çocukluğumda bir çok travmaya sebep oldu. Şimdi düzeldi ama nafile bana yıllarımı geri veremez
Tek dileğim annem gibi bir anne olmamak :)
Sizi çok iyi anlıyorum. Belki anne olunca geçer içimdeki acı.
Umarım çünkü inanın varımı yoğumu iyi anne olmak için harcayacağım.Umarim geçer sizin adınıza da üzüldüm. Ben çocuğumla iyiyim siz de öyle olursunuz inşallah :)
Yine de uzulmesini istemem sanırım mesafeli devam ederek kapatacagiz ustunuValla siz haklısınız. Anneniz anneliğini bilecekti o zaman. Bence az bile yapmışsınız. Hiç de vicdan azabı duymayın.tintinn doğru söylemiş, bu hayatta ne kadar ekmek o kadar köfte.
Ay çok doluyorum böyle annelere. Bir de hala size "yok sırlarını açmamışmış da"... off... hala bir kabullenmeme, üste çıkma durumu.
Eşinizle mutlu olmaya bakın. Anneyse de anne. Vaktinde yapacaktı bazı şeyleri.
Yine de uzulmesini istemem sanırım mesafeli devam ederek kapatacagiz ustunu
Oyle olacak galiba teşekkür ederim.En güzeli mesafedir.Tabii ki kırıp dökmeyin ama mesafeli durun, önünüze bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?