- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.952
İkinci çocukta tecrübeli olacağım zannederken bambaşka bir hamilelik ve bambaşka bir doğum yaşadım.
Öncelikle hem kendi sancısıyla hem de suni sancıyla doğum yapmış biri olarak bence aralarında fark yok onu söyleyebilirim
Şimdi gelelim doğum hikayeme
Bizim minnoşun ultrason ölçülerinde kafası hep önde gidiyordu doktorumuz da fazla büyümeden doğsa iyi olur diyordu. (ilk bebeğim doğduğunda baş çevresi 33 cm, ikinci bebeğimin baş çevresi 37 cm idi.) 38hafta 4 günlük olup 3 kiloyu bulduktan sonra belki doğumu tetikleriz diyerek çatı muayenesi yapmak istedi. (sıradan çatı muayenesine göre biraz sert şekilde yaptı
Muayene sonrası eve gittiğimde kanlı mukuslu akıntılar gelmeye başladı. İlk oğlumda çatı muayenesinden sonra sadece kahverengi leke gelmişti ve doğum filan olmamıştı. Bu sefer acaba nişan olabilir mi diye düşünüp doktora yazdım o da nst çektirip WhatsApptan at dedi. Eve yakın bir tıp merkezinde çektirip attım doktor da sabah muayeneye gel yazdı. Aslında ben hiç sancı hissetmiyordum ama meğer sancı varmış. İyi ki doktor geceden bir şey söylememiş yoksa heyecandan uyuyamazdım
Saat 9buçukta Doktor ilk muayeneye beni aldı çatı muayenesi yapalım sancılar var gibi görünüyor dedi. Bir de bakarız ki 5cm açılma var ve doğum başlamış
Neyse biz güle oynaya yatışımızı yaptık fotoğraflar çekindik. Odamı bile kendim süsledim
Sonra lavman yapıldı. Onunla ilgili de çok olumsuz şeyler duymuştum ama hiç de zor olmadı hatta aksine rahatlatıcıydı
Sonra tam 10. 30 da suni sancı takıldı. Yavaş yavaş sancıları hissetmeye başladım ama gene espriler yapıyorum göbek bile atıyorum
Neyse sonra nst bağladılar açılma kaç cm olmuş diye kontrol ediyorlar ama habire 5 cm habire 5 cm
Sonra bir ara doktorum geldi ebeye birşeyler söyledi gitti ben içten içe senaryo yazıyorum kesin bir terslik oldu kesin beni sezeryana alacaklar filan diye ama ebemiz o kadar tatlı dilli güler yüzlü ki sakin sakin konuşuyor beni devamlı rahatlatıyor. Yatakta farklı pozisyonlarda beni yatırmayı denediler çünkü bebeğim doğum pozisyonu almamıştı. Bu arada suyum hala gelmemişti ve sancılar da hala dayanılmayacak şiddette değildi. Ben sancı geldikçe nefes egzersizleri yapıyordum.
Saat 1 civarı olunca birden suyum geldi su gelir gelmez de bebek döndü
Neyse sonra ebe kontrole geldi. Şimdi elle muayene yapacağım ama tüm gücünle ıkın dedi. Ama devamlı beni motive ediyordu aferin çok güzel ıkınıyorsun işte böyle devam et biraz sonra bitecek bebeğini kucağına alacaksın diyordu. Sonra dedi ki artık çatala geçmeye hazırsın ama ben yürüyecek halde değildim
Bu arada daha çatala oturmadan o bahsettikleri ıkınma hissi geldi ben ebeye söyledim o da hemen doktorumu çağırdı. (ay bütün bunlar olurken doktorum da yan odada ameliyat yapıyordu bu arada) doktor zor yetişti yanıma gelince dedi ki Emira bebeğin gelmiş tek ıkınmada biter bu iş
Darısı tüm bekleyen hamilelere olsun. Benimkinden bile daha pozitif doğumlarınız olsun. Bebek isteyen tüm okuyanlara da Rabb'im en hayırlı zamanda evlat nasip eylesin.