kontrol çılgınlığım

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar ben son zamanlarda bu kontrol işini fazla abarttım sanırım.özellikle eşime karşı.eşim işi dolayısıyla genelde evde olan birisi,üstelik sakar,arkasına berisine dikkat etmeyen biri.mesela ışığı açar çıkarken açık unutur,çekmeceyi açar açık bırakır,nar yer elini yıkamaz ışık düğmeleri hep nar lekesi olur,bir iş yapar şangır şungur.hal böyle olunca bende de hep onun arkasını toplama durumu başladı.ama eşim bundan çok şikayetçi,"denetçi gibi denetliyorsun"diyor.aslında ben de bu halimi sevmiyorum annesi gibi oluyorum böyle olunca ama içim rahat etmiyor ki hele onu evde yalnız bıraktıysam arayıp "ocakta bir şey unutma,kombiyi kapat" falan diyorum.

eşim artık iyice gerilmeye başladı bu hallerimden.yani ne olursa olsun deyip Allah'a mı havale edeyim,yoksa böyle mi devam edeyim,bir ölçü mü olmalı?ne yapayım bilemedim?

benim annem de senin gibi ve onun bu hareketlerinden nefret ediyorum.babamla bazen hitler gibi diye dalga geçiyoruz ama durum baya rahatsız edici.bütün kuralları o koyuyo, mesela bişeyi istediği gibi yapmadığım zaman "burası benim evim benim dediklerim olucak" diye bağrır.böyle olunca da artık kendimi bu eve ait hissetmemeye başladım.babam da aynı şekilde.ev insanın huzur bulduğu yerdir, bazen kafasına göre rahat takılmak ister.ama annem bizi devamlı rahatsız edip diken üstünde tutar bu hareketleriyle.bence sen de biraz rahat ver, insan evden soğuyo.

aynen benim eşimde öyle kzıyrm azarlıyrm artık nerdyse sakarsın diyrm 3 aylık evliyiz kırmadık eskitmedk bişi bırakmadı yaa illalllah ettim valla.yapma etme de diyemyrm hamileğimö biçok şeyi yapmak zorunda kalıo..üstüme gelme filan diyo artık bişey yapınca ama dikkatli ol diyorum önünü ardını düşün öyle yap diyrm ..ama kime diyorum..alışkanlık berkarken pek bişi yapmamışlr yaa acemilik çekıolr cnm..bende koyverdim gitti artık kendi evi kırsın döksn toplasın ne yapşm yani..alışıcak öyle öyle..

Biz de oyleyiz
Ben basak burcuyum titizim maalesef
Eşimde tam tersi cok rahat
Pesindeyim sürekli bende
Cnm ışığı kapat, klozetin kapağını kapat, dolabı açık bırakma, ev terligiyle balkona çıkma, bulaşığını ortada bırakma, muzun kabugunu sehpadan kaldir,coraplarini salona birakma,bardağını balkonda koyma bidi bidi........
Sonuc hiç değişmiyoruz ne o ne de ben
Ömrüm onun pesini toplamakla gecicek sanırım

o zamanda çok konuşyn diyolr bıdı bıdı dırdır gibi diyo eşim de..yalnız deilmişm bu konuda sevinsemmi üzülsemmi bilemedm de:))

merhabalar...
ya bende çok titizim sizin dediğiniz gibi bende de böyle takıntılar var aslında bizimki bir hastalık şuan evli değilim ailemleyim inanın evde wc kapağı illa kapalı olmalı,banyo kapısı kapalı olmalı mutfak tezgahında bulaşık görmekten nefret ediyorum topluyorum,mesela erkek kardeşim dağınıktır dolabı dağıtır ben toplarım gece yatıyorsam bir şey gözümü rahatsız etsin üşenmeyip kalkar düzeltirim hatta yatmadan kontrol ederim bir çok yeri benimki biraz simetri hastalığına da kaçıyor ilerde evleneceğim zaman ne yapacağım bilmiyorum hatta nişanlıma gittiğimde bende sürekli onu yönlendiriyorum çorabını ortaya atma,eşyalarını topla,bir su bardağı dahi getirse oturma odasına mutfağa geri götürür müsün derim rahatsızmıyım neyim

canım sennki de aşırıymış kendilğindn kaynaklanıo titizlik..biz onalrn birz titiz olamsını istyrz n vr ya çokmu zordur kii..ahh ahhh içim şişiyo çok..çok tartışrz bu yüzden.bekarken sessiz bi kızdıms esim pek çıkmazdı evde evlendm bu yüzden bağırıp çağıyrm artık komşular duyuyo o derece eşimde aynı şeklde bağırıo off ..alışamdk daha herlde ..zamanla düzelirlr inş..

evet canım benimki fazla aşırı hatta inanmazsınız belki ama nereye gidersem gideyim yanıma nevresim takımı ve yastık kılıfı da götürürümnişanlım adana'da ben istanbul'dayım düşünün valizimde nevresimle geziyorum aşırı dereceyim yani bu tititizlik mevzusu bizimde sorunumuz olacak sanırım inşallah zamanla düzeliriz yada karşımızdaki insanlar bizim bu halimize alışır

hehehe nevresim takımı götrmekte yani karşıdaki ev sahibine de ayyıp olur..bende koklarım yattığım yastığı battaniye vs yi.kurtulmak lazım bu takıntılardan..biraz doğal ortamda yaşamak lazım köy gibi filan ..ben gititm köye ayy tintin aynıyım değişen bişi yok tizilk aynı 1 gün kaldık zatn döndük bitlendm sandım resmen .kadınlr süt sağıo filan bana da denettilr haydee tiksindm elleddyince midem kalktı bendemi gariplk anlamdm:S

eşin haklı ama sen de haklısın. erkekler anneleri gibi davranan kadınlardan pek hoşlanmazlar. eşinle konuşup bunu bi oyuna çevirebilirsniz. evin her köşesine minik minik notlar bırakabilirsin. lamba düğmelerine dolap kapaklarına kombiye vs küçük sevimli notlar bırakabilirsin. sonra onu ödüllendirebilirsin. keyifli de olabilir. tabi eşin kabul eder mi bilmiyoruz. eşten eşe değişir...

ilahi alemsinizben ufakken çocukken yani ellerim havada gezermişim ellerim kirlenmesin diye yağdan nefret edermişim üstüme yemek dökülse ağlarmışım yani çocukluktan belliymiş benim böyle olacağım hatta nişanlıma demiştim titizim ben çok fena diye oda bana titiz insandan zarar gelmez demişti inşallah pes etmez

Ay cok sevimli
Ben yarın postit kağıtları alıp hemen denicem
Bütün ev kagitlarla kaplancak ama olsun:))

güzel fikir valla denemekte fayda var birde kendi alnıma minik not yapıştırayım 'kafayı yememe izin verme aşkım' diye malum titizlik zor iş...

:
güzel fikir valla denemekte fayda var birde kendi alnıma minik not yapıştırayım 'kafayı yememe izin verme aşkım' diye malum titizlik zor iş...

kendi alnındaki not daha iyiymiş aynen bendemi yapsam..ya uğraşamam not yaz et.biri gelince topla giden gelende oluyo sonuçta yalnız yaşamıoz ayıp olur:)

Anlattıkların da bizi gördüm ama roller değişmiş olarak, bizde uyaran eşimdir. Sana şunu söyleyeyim ki karşı için çok itici bir durum. İnsan bir süre sonra inadına yapmıyor.

Böyle birşey yapılmaz, yapılamaz yapılmamalıda. Bu da anneliğin başka türü. Oğlunu mu eğitiyor ?

Ve bunu azıcık gururu olan insan hazmetmez, hazmedemez. Ne o salak mıyım der çıkar işin içinden. Gerçekten çok onur kırıcı bir hareket.

Son düzenleme:
benımde esım coraplarını yere atıyor cok sınır oluyorum kaldır bunları atma yere dıyorum cope atarım bak coraplarını dıyorum anlamıyor. yaktıgı ısıkları kapatmaz her yer ışıl ışıl ya ama Allah var bana yardımcı oluyor. evde bazen bende dagınık oluyorum cunku

kusura bakmada eşin nar yiyipde elini yıkamıyorsa pasaklıdır. bunun başka izahı olamaz. yani bi insan nasıl rahat eder öyle yapış yapış ellerle. bide etfara dokunuyormuş
ışığı açık unutma, çekmeceyi açık bırakma vs bunlar unutkanlıktan, boşvermekten, fazla rahat olmakdan kaynaklı olabilirdir ama nar meselesi..
ocakta birşey unutacağından ciddi ciddi şüpeleniyorsanız, ki bunun için haklı sebepleriniz var okuduğum kadarıyla, tabi ki sürekli uyaracaksınız.. ne yani bıraksanızda evimi yaksa, ortalığımı batırsa. sonuçta onun ardını toplayan o evi temizleyip düzenleyen hep sizsiniz?
peki madem işe yaramıyor uyarmanız, hatta beyefendi bide sitem ediyor ne haddineyse, o zmn temizlemeseniz evi? elbet bi süre sonra o da rahatsız olacaktır lekelerden, pislikden. o zmn ne bu böyle dediğinde söylersiniz, gösterirsiniz tek tek. bak bunları bunları bunları ben mi yaptım, sen mi? madem yapıyorsun, madem uyarınca da denetçi deyip şikayet ediyorsun o zmn buyur temizle deyin. bi deneyin, en azından ben olsaydım kesinlikle bunu yapardım. siz onun kişisel hizmetçisi misiniz yahu..

Aynı sıkıntı bizdede var.
Ev akşamları ışıl ışıl yanar, ben arkadan oda oda dolaşıp ışık kapatırım .
Kartvizitleri, belgeleri, notları ortaya çıkarır bırakır, sonra arar.
1 ay hiç sesimi çıkarmadan bir kutuya topladım sonra lazım olan birşeyi sorunca attım dedim.
Dumur oldu. Niye şaşırıyorsun hayatım atcam dedim sende bişey demeyince onaylamış oldun dedim:)))
Şimdi ortada birşey bırakmıyor.
Haftasonu fazla müdahale etmiyorum baba- oğul rahat rahat dağılıyorlar.
Pazar akşamı ortada bıraktığınız herşeyi atılabilir kabul ediyorum diyorum.
30 dakikada pırıl pırıl.
Eeee neymişş bir musibet - bin nasihat dengesini uygulayacaksın.

Son düzenleme:

sanki benim eşimi anlattın
evden çıkar gider
evin durumu içler acısı
dolabın kapağı açık
bütün ışıklar yanık
iş malzemeleri ortalıkta
eve gelir
arabanın anahtarı mutfakta fırının üzerinde
telefonu başka bir köşede
dolaşırken herşeyini biryerlere bırakır
sonrada arar bıraktığı yeride adı gibi bilir
buraya bırakmıştım yine yok
sanki onun yeri orası

ben umursamıyorum artık
sadece wc den çıkarken açık bıraktığı ışığı söndürmesi için uyarıyorum
oda her defasında geri dönüp kapatıyor bana yüzünü buruşturarak sanki ben açık bıraktım
hatta dün akşam ışığı kapat yazılı ışıklı yanıp sönen tabela yaptıracağım oraya dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…