Kontakt Lens Kontakt lens yüzünden gözünü kaybetti

Harbifitness

workout
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
712
189
İngiltere'de yaşayan Jacqui Stone isimli kadının gözleri, taktığı kontakt lensten dolayı enfeksiyon kaptı. 17 hafta hastanede kalan kadının bir gözü, 22 ameliyata rağmen kurtarılamadı.Kadının taktığı kontakt lensin ünlü bir markadan olduğu, gözlerinin nadir görülen bir durum sebebiyle enfeksiyon kaptığı ifade edildi. Doktorlar, enfeksiyonun beyne de sirayet edebileceği endişesiyle gözü ameliyatla tamamen çıkardılar.Bir çocuk annesi Stone (42), "Gözümü kurtarmak için her şeyi googletag.mynet.renderLazySlot('300x250body1') yaptılar ama olmadı. Mantar çok büyümüş. Gözüm alınmasa bu hastalık beni öldürecekti" diye konuştu. 20 senedir kontakt lens kullandığını ifade eden kadın, lens kullanırken temizliğe de çok dikkat ettiğini, bu durumun neden kaynaklandığını anlayamadığını söyledi.Yeni aldığı lensi kullandıktan sonra şiddetli acılar başladığını ve lensleri hemen çıkardığını anlatan Stone, lensi çıkardıktan sonra da şiddetli acıların devam ettiğini ifade etti. 21 Temmuz'da Cambridge'de Addenbrooke hastanesine kaldırılan kadın, 2 kornea nakli de dahil 22 ameliyat geçirmesine rağmen gözündeki problem düzelmeyince ameliyatla gözü çıkarıldı. Şimdi protez bir göz takan Stone, lens firmasını dava edeceğini söyledi. tirstim ya bu konuda görüsleri merak etim sevgiler

Eklentiler

• ingiltere-lens.jpg
    ingiltere-lens.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 637
Bu haberi ilk okuduğumda bende korkmuştum. Hala da çekiniyorum yeni lens almaya. Aslında Solotica almayı düşünüyorum ama bu talihsiz olay yüzünden korkuyorum. Keşke o lensin markasını da paylaşsalarmış. Ona göre uzak dururduk.
edit: Merak ettiğim için araştırdım. Ciba vision'ın Dailies Toric lensiymiş.
article-0-174A99F5000005DC-621_634x330.jpg

Son düzenleme:
Bu haberi ilk okuduğumda bende korkmuştum. Hala da çekiniyorum yeni lens almaya. Aslında Solotica almayı düşünüyorum ama bu talihsiz olay yüzünden korkuyorum. Keşke o lensin markasını da paylaşsalarmış. Ona göre uzak dururduk.
edit: Merak ettiğim için araştırdım. Ciba vision'ın Dailies Toric lensiymiş.
article-0-174A99F5000005DC-621_634x330.jpg
bu numarali bir lens demi cünki bu kadin numarali bir lensden dolayi bu hale gelmis ama renklilerde numarisizlaarda yapmiycak diye bi kayde yok ama benim aklima freshlook gelmisti korktum :KK48:

bu numarali bir lens demi cünki bu kadin numarali bir lensden dolayi bu hale gelmis ama renklilerde numarisizlaarda yapmiycak diye bi kayde yok ama benim aklima freshlook gelmisti korktum :KK48:
Benim de öyle bir de B&L gelmişti. Kadının fotoğrafını gördüğümde gözleri zaten renkliymiş neden kullanıyormuş ki lens diye düşündüm meğer numaralıymış. Tüm lenslerde tehlike var maalesef.
Püffff lens sipariş vermiştim, yarın geliyor. Şimdi bu haberden sonra nasıl kullanacağım ben :KK61:
Ben lens siparişi vermeye korkuyorum. :110:

Püffff lens sipariş vermiştim, yarın geliyor. Şimdi bu haberden sonra nasıl kullanacağım ben :KK61:
canim bende kulaniyorum evet cok sinir bozucu herkezde olaacak diye bir kayde yok bu konu benide geriyor olmlu düsünsek bu kadin 20 yildir kulaniyomus sürekli gözünde duruyordu saniyorum bir yandan olmlu düsünmeye calisirken diger yandan KARARSAMIM bende sengibiyim ya güzelik ugruna Kurban olacagiz yada olmiycaz yanlis biseyde demek istemiyorum ben de takiyorum fakat bütün gün gözümde tutmuyorum! lensin ne marka numaralimi bizimle paylasirmisin takinca sadece gözlerin görünsün yeter sevgiler:KK16:

canim bende kulaniyorum evet cok sinir bozucu herkezde olaacak diye bir kayde yok bu konu benide geriyor olmlu düsünsek bu kadin 20 yildir kulaniyomus sürekli gözünde duruyordu saniyorum bir yandan olmlu düsünmeye calisirken diger yandan KARARSAMIM bende sengibiyim ya güzelik ugruna Kurban olacagiz yada olmiycaz yanlis biseyde demek istemiyorum ben de takiyorum fakat bütün gün gözümde tutmuyorum! lensin ne marka numaralimi bizimle paylasirmisin takinca sadece gözlerin görünsün yeter sevgiler:KK16:

Solotica aldım, numarasız. Ama şimdi hiç takasım yok. :KK17:

Solotica aldım, numarasız. Ama şimdi hiç takasım yok. :KK17:
ilkezmi kulanacaksin serisi hidrocormu nc mi ilkez takacaksan ilk basta evet biraz yaniyo gözün korkma biz gene tetbirimizi hep alalim hep ellerimizi yikadiktan sonra takalim ve tirnaklarin varsa dikkat et yirtarsin lensin tersi düzü dikkatli bakarsan eline alinca tersini düzünü anliycaksin ben freshlook missy green serisini kulaniyorum solotikalarim yirtildi

Eklentiler

• Unbenannt.png
    Unbenannt.png
    48,8 KB · Görüntüleme: 271
Solotica'larım geldi. Bu şişelerin üzerinde yazan 2019 tarihi, açmadığım takdirde geçerli olan son kullanma tarihi değil mi ? Yani açarsam 1 yıl, açmazsam 2019'a kadar mı ?
Şu an hiç açıp da deneyesim yok, önce psikolojik yönden hazır hissetmem lazım. :KK48:

Solotica'larım geldi. Bu şişelerin üzerinde yazan 2019 tarihi, açmadığım takdirde geçerli olan son kullanma tarihi değil mi ? Yani açarsam 1 yıl, açmazsam 2019'a kadar mı ?
Şu an hiç açıp da deneyesim yok, önce psikolojik yönden hazır hissetmem lazım. :KK48:
ACMASAN 2019 KADAR GECERLI SONRA ÖLÜYOR TAK lenslerini almisin uzun süre kulanma gözünde gözün oksijen almasi lazim mesela taktin sabah aksama eve geldin hemen cikar bide sana tavsiyem muhahak lens kutularini cantanda bulundur seni rahatsiz edecek durumda cikarirsin hemen bende cok oldu herkezin göz yapisi degisik kiminde batma oluyo kiminde olmuyo kimi lensleri takinca his etmiyorum gözümde diyor kimi 1 saat anca durdura biliyorum gözümde diyor .valla benim her taktigimda aciyor gözümden yas geliyor bir kac saat sonra rahatsiz etmeye basliyordur solotikam sende ilkez takacaksan sanmiyorum aaa gözümde yok gibi demiycegini düsünüyorum ama ben gercekten merak etim sende nasil duracagini bir güzelik yapsana su lensleri taksana :KK68:

en az 4 saat lens solüsyonun içinde beklemeli ve üzerindeki tozdan mikroptan arınmalı kızlar ve gece mutlaka çıkarın lenslerle uyumayın .bunlara uyulduğu takdirde sorun çıkacağını sanmam

X