• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konsantrasyon sorunum var dikkatimi toplayamıyorum

Poison

tarçınlı kek =)
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
631
9
318
40
merhaba,
ben şuan öğrenciyim, yani okulum uzadı ve benim okulum diğerlerine göre çok geç kapanıyor. şuan hala final sınavlarına hazırlanıyor olmam gerek ama iki satır okusam bi bakıyorum başka bişeyle ilgileniyorum veya dalmışım düşünüyorum.. zamanım çok azaldı, bölümden dolayı bilgisayar başında çalışmak zorundayım, kendimi telkin etmeye çalışıyorum etrafa uyarıcı notlar yazıp koyuyorum ama hiç işe yaramıyor bu durumdan kurtulamıyorum.. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin bana bu sınavları vermek zorundayım ve çalışmam gerek.
:çok üzgünüm:

Meltem Hanım benim için bir tavsiyeniz yok mu acaba?

Merhaba Erinona, mesajınız ulaşmamış bana.
Uzun süredir çalıştığınız için, belirli bir doyum oluşmuş. Bu nedenle zorlanıyorsunuz. Dinlenme ihtiyacınız kuvvetli. Ama malum, bazen yapmamız gerekenler ihtiyaçlarımızın önüne geçebiliyor. Bu gibi durumlarda önemli olan dengeyi kurabilmek. Çalışma zamanınızı 20 dakika ile sınırlayın. Her 20 dakika sonrasında yerinizden kalkın ve hoşunuza giden birşeyler yapın 5 dakika için. Sonrasında tekrar bir 20 dakika ve sonrasında bir 5 dakika. Böyle devam edin. Çalışma ortamınız mutlaka bol ışık ve oksijen alsın. Olabildiğince düzenli uyuyun ve düzenli beslenin. Kafein ve teinden uzak durum. Bol sebze, meyve, su ve günde 2 maden suyu tüketin. Süreci daha az zorlanarak geçirdiğinizi göreceksiniz.

Mutlaka uygulayacağım çok teşekkür ederim ilginize.

Back