• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları konak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
her bebekte çıkar.ya bebek yağı yada zeytin yağını saçına sür.başına bi poşet geçir yarım saat kadar beklet.sonra güzelce bi banyo yaptır.her banyo öncesi bi kaç kez yap kaybolur merak etme.:emir_bebek::emir_bebek:

kızım verem asısı oldgunda 5 gun banyo yaptırmamıstım aslında 3 gun banyo yaptırmayın dıyordu ama kaynanam bır ıkı gun daha dursun dedı ve konak oldu. bır gun ara ıle kızımı yıkadıgımız ıcın konakları gecıverdı.sacları da baya uzundu kızımın ıkı kere sampuanlıyoruz .tek tük kaldı. bazen sampuan degısıklıdı de ıyı gelıyor. konagı gecmeseydı zeytın yagı surecektık basına sabahtan,ogleden sonra banyo yaptıracaktık ama gerek kalmadı cozumlerı bunlar.

konagin sik yikama ile ilgisi yok,ben kizimi 6 ay hemen her gun yikadim ve yine de konak olustu,zeytinyagini bolca surup guzelce yedirdim.2-3 saat oyle yagli yagli bekledik,ardindan bir firca ile taradim ve banyo yaptirdim,hepsi gitti.Simdilerde 2-3 gunde bir yikiyoruz,konak falan yok,yani sik yikama tek basina bir bir cozum degil.Saglicakla.

benim kızımda da çok vardı her bebekte olurmuş doktor badem yağı sürüp beklet yıkanmadan önce de karbonatlı su sür sonra banyo yaptır demişti dalin kullanıyordum ben onu kullanma diyerek sebamed yada babe markalı konak önleyici şampuan ve normal şampuan kullan dedi.kızımın saçları çok olduğu için zor oluyordu ama şimdi tertemiz başı 4 aylık şuan

benim oğlumda sadece bir kez oldu , bebe yağı sürdüm biraz bekledim , yumuşak bi fırçayla temizledim.ama banyo yaptırırken dikkat edin bebe yağı veya zeytin yağı , farketmez , gözünü yakabilir.gözüne kaçırmadan yıkamaya çalışın.
ben sebamed kulanıyorum.

Kızlar, genelde bebeklere konak oluşması sebebi şapkadır.
Bebeklerinize ev ortamda şapka kullanmayınız. Gece uyurken da hiç kullanmayınız.
Başı örtülmesi hem konak oluşumu hem orta kulak enfeksiyonunu tetikler.

Sağlıcakla kalın.

bizimki doğduğundan beri hiç şapka taktırmaz başına banyodan sonra başı üşümesin diye takıyorum ama genede olmuştu konak yenidoğanlarda olurmuş.

oğlum 10 aylık ilk kez geçenlerde oldu. hiçte taktırmaz şapka doğduğundan beri. zeytinyağına karbonet katıp sürdük . yıkayınca çıktı hepsi.

Back