- 19 Kasım 2013
- 18.645
- 33.614
-
- Konu Sahibi Maybelater
Toplantı talep edin. Apartmanda olsa yönetici vardır. Kim aldı kömür, kim almadı,kim aidat ödüyor ödemiyor bunların konuşulması lazım. Kime göre,neye göre açıyorlar ısıyı,bunun standardı olmalı. Ben gündüz açmıyorum şu an,evim güneş alıyor ama başkası üsüyüp yakabilir yani,bana göre de ona göre de hareket edilemez ki,ortası bulunur/bulunmalı.Yoneticiyi de biz birlemedik binadaki ev sahipleri genelde akraba yonetici de onların akrabaları sanırım
Siz dahil olmayin seneye. Elektrikli ısiıtıcı kullanin daha iyiMerhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
Diğer sorun ise 2 tonu kış başında alıp fişini vermemize rağmen yakmıyorlar petekleri ,gündüz hiç yakmıyorlar aksam 1 defa diger saatler resmen donuyoruz binada 2 tane bebek var oglum 7 aylık soguktan hasta oldu . Bosuna mi 2 ton kömüre 12 bin tl para verdim diyorum elektrikli yaksam daha kârlıydım...
Neyse bu problemi yoneticiye belirttik (ben ve karşı komşum mücadele ediyoruz birtek) eşimle konuşun diye numara verdi numara doğru ama numaranın sonunu bilerek YANLIŞ vermis.. biz çıldırdık . Kaloriferi yakan adamin numarasını da vermiyor. biz kendimiz yeni bir kaloriferci bulalim diyoruz biz hallederiz deyip geçiştiriyor bizi. Kaloriferci ücreti adı altında her ay 350 tl ye varan aidat ödüyoruz biz
Resmen dalga geciyorlar . Diger daireler kömür almış mı kendileri de dahil kim almış kim almamış bilmiyoruz. Herhangi bir kalorifercimiz varmi bilmiyoruz
Kısaca ne yapmam lazım nereye gitmemiz lazım bu problemi çözmek için?
Biri ithal biri yerli. Evet ithal kömür yerliye göre daha az yakıp daha çok ısıtır ama bizde ithal alıyorduk zatenBurada 2 çeşit kömür varmış pahalı olan kömür alınınca 2 ton yeterli oldugunu söylediler bizebizim gunesli havalarda günboyu yanmadığı oluyor 2 3 gün
Bizimki de şimdiye kadar anlattığın gibiydi ev buz gibiydi geçen yıl kimse kömür parası vermediği için peteklerle yapmadı klimaylaMerhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
Diğer sorun ise 2 tonu kış başında alıp fişini vermemize rağmen yakmıyorlar petekleri ,gündüz hiç yakmıyorlar aksam 1 defa diger saatler resmen donuyoruz binada 2 tane bebek var oglum 7 aylık soguktan hasta oldu . Bosuna mi 2 ton kömüre 12 bin tl para verdim diyorum elektrikli yaksam daha kârlıydım...
Neyse bu problemi yoneticiye belirttik (ben ve karşı komşum mücadele ediyoruz birtek) eşimle konuşun diye numara verdi numara doğru ama numaranın sonunu bilerek YANLIŞ vermis.. biz çıldırdık . Kaloriferi yakan adamin numarasını da vermiyor. biz kendimiz yeni bir kaloriferci bulalim diyoruz biz hallederiz deyip geçiştiriyor bizi. Kaloriferci ücreti adı altında her ay 350 tl ye varan aidat ödüyoruz biz
Resmen dalga geciyorlar . Diger daireler kömür almış mı kendileri de dahil kim almış kim almamış bilmiyoruz. Herhangi bir kalorifercimiz varmi bilmiyoruz
Şuana kadar bizde kömürle ısınıyoduk gećen yıl 5000 liraydı dairelerin çoğu fazla bulup vermemişti donmustuk klimayla elektrikli sopayla ısındık aylık 1200 1400 veriyorduk buz yıl doğal gaz geldi de çektirip kurtulduk çok zorMerhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
Bizimki de şimdiye kadar anlattığın gibiydi ev buz gibiydi geçen yıl kimse kömür parası vermediği için peteklerle yapmadı klimaylaMerhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
Şuana kadar bizde kömürle ısınıyoduk gećen yıl 5000 liraydı dairelerin çoğu fazla bulup vermemişti donmustuk klimayla elektrikli sobayla ısındık aylık 1200 1400 veriyorduk buz yıl doğal gaz geldi de çektirip kurtulduk çok zorMerhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
Bizimki de şimdiye kadar anlattığın gibiydi ev buz gibiydi geçen yıl kimse kömür parası vermediği için peteklerle yapmadı klimayla
Şuana kadar bizde kömürle ısınıyoduk gećen yıl 5000 liraydı dairelerin çoğu fazla bulup vermemişti donmustuk klimayla elektrikli sopayla ısındık aylık 1200 1400 veriyorduk buz yıl doğal gaz geldi de çektirip kurtulduk çok zor
Kesinlikle. Hep diyorum dogalgaz olsun aylık 1500 2000 tl vermeye razı burdaki insanlar. Ve artı şofben ve tüpü saymadım bile...2 ton kömür bence de yeterli olmaz. Bekarken oturdugumuz ev kömürlü yani merkezi sistemdi. Cok daha fazla komur harciyorduk.
Konuyu okuyunca dogalgaza şükrettim.
Merhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Biz gecen sene kömür yakılan kaloriferli ev aldık (karadeniz bolgesi ve dogalgaz yok) . Binada toplam 10 daire var senelik her daire 2 ton kömür alıyoruz. Ve ayrıyeten yazın 50 tl olan aidatımız kışın kömür yakan isciye verilen ücret vs ile 350 tl leri buluyor. Her ay şuraya şu kadar odeme yapıldı buraya bukadar ödeme yapıldı diye belirtiyorlar fakat herhangi bir fiş vs yok . Bu birinci problemim
2 Ton kömürle anca günde bi defa yakıyorlar oda doğru düzgün ısınmıyor bu sorunu bizde yaşamıştık 4 gibi yakıp 9 gibi kapatıyorlar oda petekler tam ısıtmıyorduToplantı talep edin. Apartmanda olsa yönetici vardır. Kim aldı kömür, kim almadı,kim aidat ödüyor ödemiyor bunların konuşulması lazım. Kime göre,neye göre açıyorlar ısıyı,bunun standardı olmalı. Ben gündüz açmıyorum şu an,evim güneş alıyor ama başkası üsüyüp yakabilir yani,bana göre de ona göre de hareket edilemez ki,ortası bulunur/bulunmalı.
Annemin oturduğu site kömürlüydü ,sabah 7-8gibi yakıyordu apartman görevlisi,standart gece 12de kapatılıyordu. Şu an dogalgaza gectiler ama ben kucükken hatırlıyorum bu şekilde oldugunu. Aidatlar artıyordu kışın kömür o şekilde alınıyordu,daireler kendi almıyordu toplu olarak. Bittikce alınacak şekilde bir bütçe ayarlanıyordu,zam gelince kömüre aidatta artık şeklinde ilerliyordu
Oturup konuşulması gerek,kacta yakılacak,kacta kapanacak bu şekilde olmaz.
Doğrudur,geçmiş zaman ne kadar yakıt alınır,ne kadarı yeter bilemedim ama oturup konusup kararlaştırılmali ne kadar yakılacağı.2 Ton kömürle anca günde bi defa yakıyorlar oda doğru düzgün ısınmıyor bu sorunu bizde yaşamıştık 4 gibi yakıp 9 gibi kapatıyorlar oda petekler tam ısıtmıyordu