- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
- Konu Sahibi okyanus2016
-
Sizin evden alt kata aktığı için evet size ait,tuvaleti kullanmayabilirsiniz ama iç duvarda ki geçen borularda çatlak vs olmuştur mutlaka o yüzden sizin yaptırmanız gerekir.Gelen ustanın önce sizin tuvaletteki borularınızı kontrol etmesi gerek sızıntının kaynağı için, alt kata gelip tavanı yapıp gitmesi olmaz çünkü sonra yine akar daha önce birçok kez başımıza geldi alt katta olan bizdik,sorunun kaynağını bulması gerek o yüzden.Merhabalar.
Kapıcı, alt komşunun alaturka tuvaletinin tavanında akma olduğunu söyledi. Biz o tuvaleti kullanmıyoruz (kullanmıyor olmamız yaptırmayacağımız anlamına gelmez,üstümüze düşeni yaparız). Bizim wc de görünürde kırık dökük ya da su sızacak bir yer yok, kullanmamamıza rağmen aktığını göre borularla ilgili sanırım, bilemiyorum. Kapıcı size ait dedi. Eşim de, bizler çalışan insanlarız evde olmuyoruz usta gelsin neyse yapsın ücretini verelim dedi. Kapıcı, sizin usta getirmeniz lazım diyor. O zaman haftasonu anca getirebiliriz dedik.
Böyle birşey daha önce başıma gelmedi. Usul adap nedir? Alt komşuda tadilat olursa ücretini bizim ödememiz mi gerekir?
Benzer durum bizim basımiz geldiMerhabalar.
Kapıcı, alt komşunun alaturka tuvaletinin tavanında akma olduğunu söyledi. Biz o tuvaleti kullanmıyoruz (kullanmıyor olmamız yaptırmayacağımız anlamına gelmez,üstümüze düşeni yaparız). Bizim wc de görünürde kırık dökük ya da su sızacak bir yer yok, kullanmamamıza rağmen aktığını göre borularla ilgili sanırım, bilemiyorum. Kapıcı size ait dedi. Eşim de, bizler çalışan insanlarız evde olmuyoruz usta gelsin neyse yapsın ücretini verelim dedi. Kapıcı, sizin usta getirmeniz lazım diyor. O zaman haftasonu anca getirebiliriz dedik.
Böyle birşey daha önce başıma gelmedi. Usul adap nedir? Alt komşuda tadilat olursa ücretini bizim ödememiz mi gerekir?
Size çok büyük geçmiş olsun. Müstakil evlerde yaşamadığımız için oluyor işte kazalar.2 sene önce bizim başımıza geldi
Bizim üstekiler Ögün sular kesikti wc musluğunu kapattilar zannedip açık bırakmışlar sonra işe gitmişler onlar evde yoklarken su gelmiş
bizde eşimle aynı şekilde işe gittik
akşam 9da eve geldik ki yukardan bizim eve resmen tavandan yağmur yağıyor eşim hemen yukarının vanasını kapamaya gitti ama 1 saat daha felan yine akmaya devam etti
Salonum, mutfağım ,oturma Odam ,tuvalet,banyom ,yatak Odam ceyizlerim,yorganlarim , güzel perdelerim,halilarım heryer ıpıslak o koltuklarım bitmiş durumdaydı resmen oturdum ağladım
Heryeri öyle görünce
Sonra ustunmuzdekileri aradık geldiler hemen daha biz bişey demeden
Canim sen liste yap ne kullanılmicak durumdaysa herseyi yaz biz karsilariz evinide badana boya yaptiricaz dedi öyle degince birazda olsa rahatladım
Sonra bizim eve 3 kişi temizlikci tuttular geldiler heryeri temizlediler yikadilar kuruttular halilarimi yıkamaya verdiler
3.4 ay sonra duvarlar tamamen kuruyuncada seçtiğim renk ile badana boyami yaptirdilar.
Çünkü tavanım heryer sarı sarı leke içindeydi su izleri vardı
Yani canım bencede sizin ödemeniz gerek
Bu arada ben hiç birşekilde liste yapmadım şunu yapın bunu yapın demedim kendileri herseyi karşiladilar sağolsunlar...
2 sene önce bizim başımıza geldi
Bizim üstekiler Ögün sular kesikti wc musluğunu kapattilar zannedip açık bırakmışlar sonra işe gitmişler onlar evde yoklarken su gelmiş
bizde eşimle aynı şekilde işe gittik
akşam 9da eve geldik ki yukardan bizim eve resmen tavandan yağmur yağıyor eşim hemen yukarının vanasını kapamaya gitti ama 1 saat daha felan yine akmaya devam etti
Salonum, mutfağım ,oturma Odam ,tuvalet,banyom ,yatak Odam ceyizlerim,yorganlarim , güzel perdelerim,halilarım heryer ıpıslak o koltuklarım bitmiş durumdaydı resmen oturdum ağladım
Heryeri öyle görünce
Sonra ustunmuzdekileri aradık geldiler hemen daha biz bişey demeden
Canim sen liste yap ne kullanılmicak durumdaysa herseyi yaz biz karsilariz evinide badana boya yaptiricaz dedi öyle degince birazda olsa rahatladım
Sonra bizim eve 3 kişi temizlikci tuttular geldiler heryeri temizlediler yikadilar kuruttular halilarimi yıkamaya verdiler
3.4 ay sonra duvarlar tamamen kuruyuncada seçtiğim renk ile badana boyami yaptirdilar.
Çünkü tavanım heryer sarı sarı leke içindeydi su izleri vardı
Yani canım bencede sizin ödemeniz gerek
Bu arada ben hiç birşekilde liste yapmadım şunu yapın bunu yapın demedim kendileri herseyi karşiladilar sağolsunlar...
Aaa böyle insanlar kaldı mı? Hayret ettim gerçekten, maşallah ne güzel insanlarmış.
Aynen canım allah razı olsun onlardanAaa böyle insanlar kaldı mı? Hayret ettim gerçekten, maşallah ne güzel insanlarmış.
Evet buyuk ihtimal tadilat sizin evde olacak.bicokkez yesadik biTeşekkür ederim hanımlar. Aslında ben özellikle ücreti yönünden değilde, usta çağır baktır vs o yönünden tereddüt etmiştim. Hani usta gelmiş olsa yapmış olsa deseler ki şu ücret, bizim için daha kolay :) ama bir arkadaşın yazdığı gibi belki tadilat bizim wc de olacak...
Biran önce ustayı çağırıp çözümü bulalım.
Üst katın banyosu tamir edilmedimi eğer öyleyse yine akar ama.Off ya annemin başına geldi bu yaz benzeri bütün evinin koridoruna tavandan şırıl şırıl aktıüst komşu bana mısın demedi tek kuruş vermediler, bizim evle ilgili değil biz küçük banyoyu kullanmıyoruz dediler, hiçbir yardım etmediler,annem yazık çok para ödedi hem de tek başına çok uğraştı, duvarları resmen küflenmiş çünkü komşu var komşu var. Bir de annemin kırk yıllık komşusu güya.
Sorma gene aktı üç ay kadar sonra. Annem komşuya kendi tamircisini yolladıÜst katın banyosu tamir edilmedimi eğer öyleyse yine akar ama.
Onlardan ama iç borularında sıkıntı vardır illa gözle görülmesi gerekmez,zabıtaya şikayet edip yaptırılır onlar istediği kadar bizden değil desin.Sorma gene aktı üç ay kadar sonra. Annem komşuya kendi tamircisini yolladıtamirci bütün banyo fayansı kalkmalı demiş kabul etmemişler. Görünürde bişey yokmuş bu yüzden sorun biz de değil diye diretiyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?