Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

adam durmadan benim ismimi söyleyince adam kendini duzeltsin diye esimde üstüne basa basa yenge hanim dedi
İsminizi nerde kullanmayı düşünüyorsunuz? İlk görüşmede resmiyet şyidir, ama bunlar biraz samimi kişilikler galiba, o yüzdenSadece isminizle hitap ettiyse büyütecek birşey yok. Ama başka şeyler varsa bilemem. Görüşmeyiverin

Eşimle konuşken birden bana bal10cukkk deyip benimle muhabbet kurmaya başlıyor

Eşimi yok sayıyor sanki
Anladiniz mi

Senin ile muhabet kurunca niye esin yok sayilmis oluyor? Senide sohbete katmak niye yalnis olsun? Sirf erkekmi diye?

Gerce ben ne diyorum, isim ile hitap etmeyi yalnis buluyorsan, elbette seni sohbete katmaktanda rahatsiz olursun. Niye? Cünkü erkek. Cünkü erkekler uckuruna düskün olup her gördügü kadina atlamak isterler

Ben artik daha fazla yorum yapmayacagim cünkü ben bu zihniyeti anlamiyorum ve anlamakta istemiyorum. Bu arada onlarla arkadas olmak istemiyorsan onlara dürüstcene sorunu anlatip, bundan sonra artik kadin erkek ayri oturabilceginiz arkadaslariniz ile takilirsiniz olur biter.

Ben çok takilmazdim ama esim diyoki ilk defa tanistigimiz biri ama kanka gibi davranmak nedir diyor adamla aynı yastayiz diye kıskandı sanırım
Eskiler ne güzelmiş gerçekten. Evli kadına yanlış anlamalara mahal vermemek için yenge denirmiş. Yine yanlış anlaşılmasın ya da dini gereği gözünün içine bakılmazmış EDEP diyoruz buna.

"Modern" düşünen arkadaşlarım, benim gibi düşünen arkadaşlarıma mağaralarınıza dönün demiş. Bu kadarına da pess diyen olmuş. Bunlar düşünceye saygısızlıktır. Kültür farkı olabilir. Saygılı konuşmak gerekir, her düşünce yapısından insan var burada.

Konu sahibi arkadaşım ben hiç yadırgamadım eşinizi de sizi de. Aynı kültürdeniz galiba :))

Erkek arkadaşımın arkadaşları ilk tanıştığımızda yenge demişlerdi daha sonra sohbet muhabbet artınca isimle hitap ettik. Onlar da 25-26 yaşlarında insanlar. Tanıyoruz sonuçta. Ama komşunuzla siz yeni tanıştınız burayı kaçıran olmuş bence. İsimle hitap etmesi doğru bi davranış değil bu da bi görgüdür bence.

Isimle olur mu ya kusum belki niyeti kotu degildir de ama hos degil

Herkes birbirine bir hitap karmaşası yaşamış. Eşinizin kendinden 8 yaş küçük birine yenge hanım demesi bence bayağı tuhaf. Sonra sizin kendi yaşınız bir erkeğe abi demeniz daha tuhaf. Sizinle aynı yaşta bir erkeğin size isminizle hitap etmesini yanlış anlamanız ultra tuhaf.
Herkes birbiriyle ilk kez görüşüyorsa ve yaşlarınız bu kadar yakınsa, hepinizin birbirinize x hanım/x bey şeklinde hitap etmeniz en uygunu olurdu diye düşünüyorum. Samimiyet kurulursa hanımlar beyler atılırdı. Kurulmazsa aynı şekilde devam edilirdi.
Bu yenge meselesi esnaf ağzı bence. Bir de geçmiş kuşakların hitap şekli. Bence de çok irrite edici. Taksi şoförleri ve esnaflar dışında şimdiye kadar hiç yenge diye hitap eden biri olmadı bana.

Hak veriyorum ben size.
Belli bir yakinligimin olduğu hemcinslerime ismiyle hitap ederim. 15-20 yaş büyük arkadaslarima bile ismiyle hitap ederim, kucuklerim de beni ismimle cagirir. Erkeklere de yaş farkı çok değilse ve resmi bir ilişki söz konusu değilse yine ismiyle hitap ederim.
Ama yeni tanışilan insanlarla hitap konusunda biraz mesafeli olmak normaldir. Kimse birşey diyemez. Çabuk samimi olmak isteyen ve aşırı sıcakkanlı olan insanlar hep bende bir huzursuzluk yaratmıştır. Herşeyin bir yolu yordamı var.
Size geldiklerinde sen eşiyle ayrı bir yerde otur bence. Konuşurken hep sana bakmasinda bir art niyet var mı yok mu bilemem ama varsa ayrı bir problem yoksa da ayrı bir problem. Erkek erkeğe muhabbet etsinler

Konu sahibi benim de bu durum hoşuma gitmezdi. Senin ve eşinin de gitmemiş belli ki... rahatsız olduysan oldun, olmayacak insan da olmasın. Herkesin fikri, görgüsü farklı. Tektip değiliz sonuçta.
Misafirler ne zaman gelecekti veya geldi mi bilmiyorum. Ama evde böyle bir gerilim olduysa en iyisi boşyere ağırlamayın derim ben. Eşin arasın iptal etsin. Siz bi daha çağırmayınca bi daha teklif etmezler herhalde. Buna rağmen yine ısrar ediyorlarsa bi sıkıntı var demektir.

Ay asıl bi taksici neden size yenge diyor buda bi garip

Benim bindigim taksiciler nereye efendim der

Sadece isimle hitap etse o kadar sıkıntı gelmedi de böyle sürekli bu görüşmek istemesk sinir bozucu.

Böyle bir ortamda biri bana isimle hitap ettiğinden genel davranışlarına bakarım. Normal efendi bir tavrı varsa sıkıntı yok. Sonuçta herkes yenge şeklinde hitap etmeyebilir. Ama davranışlarda da sıkıntı varsa o zaman rahatsız olurum.

Aslında bu durum modernlik falan değil. Tercih meselesi biraz da. Ben çift olarak (double couple) takılmayı hiç sevmiyorum. Özellikle ev gezmelerinde. Hatun hatun muhabbet edemiyorum, kadınlara özel mevzuları konuşamıyorum. Yanımda eşim olmayan başka bir erkek olunca hep bi sınır oluyor muhabbetlerde (1-2 istisna kişi hariç) oysa kadın kadına olunca muhabbetin de geyiğin de dibine vurabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…