- Konu Sahibi Bal10cukkk
-
İsminizi nerde kullanmayı düşünüyorsunuz? İlk görüşmede resmiyet şyidir, ama bunlar biraz samimi kişilikler galiba, o yüzdenSadece isminizle hitap ettiyse büyütecek birşey yok. Ama başka şeyler varsa bilemem. Görüşmeyiverinadam durmadan benim ismimi söyleyince adam kendini duzeltsin diye esimde üstüne basa basa yenge hanim dedi
Anlatmazsanız anlayamayız ki, müneccim değiliz.Ah ah bizde sizin gibi anlamak istemeyen insanlardan korusun
Eşimle konuşken birden bana bal10cukkk deyip benimle muhabbet kurmaya başlıyor
Eşimi yok sayıyor sanki
Anladiniz mi
Eskiler ne güzelmiş gerçekten. Evli kadına yanlış anlamalara mahal vermemek için yenge denirmiş. Yine yanlış anlaşılmasın ya da dini gereği gözünün içine bakılmazmış EDEP diyoruz buna.Ben çok takilmazdim ama esim diyoki ilk defa tanistigimiz biri ama kanka gibi davranmak nedir diyor adamla aynı yastayiz diye kıskandı sanırım
Isimle olur mu ya kusum belki niyeti kotu degildir de ama hos degilKizlar hemen konuya geçmek istiyorum
2 senelik komşumuz var çok samimi değiliz son 6 aydir bizi sürekli evlerine oturmaya davet ediyor ama biz anlasamicagimiz tipler diye düşünüp gitmek istemiyorduk bahaneler uyduruyoduk
hiç abartmiyorum
sabah ,öğlen, akşam arayip gelin oturalim bak biz istanbulda tekiz hanimlarda birbirleriyle tanişsin diyodu
En son eşimi yine aradı kardeşim bak bu sefer bahane istemiyoruz kendizi ayarlayin yarın akşam bekliyoruz dedi eşimde tamam demek zorunda kaldı
Neyse aman ön yargıli olmuyalim belki iyi anlaşiriz deyip hazırlandık gittik
Kizda adamda iyi birine benziyor
Konuştuk tanıştık bi sorun yok görünüşte ama adam çok samimi davranıyor bize
Yani şöyle anlatiyim
Ben 25 yaşımdayım
eşim 30 Yaşında
Komşu larimiz
Kadın 22
Adam 25 yaşında
Benim eşim komşumuza yenge hanım diye hitap ediyor gayet mesafeli bişekilde
Ben adama ahmet abi diyorum aynı yaşta olmamiza rağmen
Adam ise bana bal10cukkk deyip duruyor sanki 20 senelik arkadaşmişiz gibi
bal10cukkk aşağı bal10cukkk yukarı bişey anlatirken eşime degilde Bana bakarak anlatıyor
Aslinda ben Buna pek takilmazdim ama eşimin rahatsız olduğunu anladım
kızla mutfağa felan gittim hep hiç salonda durmadim adam benimle muhabbet kurmasin diye
Neyse biraz daha oturup evimize geldik biz 1 saat geçti eşim bana bu adam sana sürekli ismin le hitap ediyor dedi bende evet farkettim ama neyapiyim dedim eşimde ben yenge diyorum onun eşine oda sana yenge desin dedi
Bende git söyle ozaman benim eşime yenge de dedim sustu bişey demedi
Sonra ben aman ne nerde desin bidaha gitmeyiz olur biter dedim ogun kapandı gitti bu konu
Ve şimdi daha 10 gün geçmeden yine eşimi aradı adam
Kardesim musaitseniz size gelmek istiyoruz dedi
eşimde hanimla bi konusuyum deyip kapattı bana söyledi böyle böyle diye
Müsait değiliz bugün desek adam tekrar tekrar gelelim dicek biliyoruz
Onun için aradı eşim yarın gelin bekliyoruz dedi
Ama eşim
adam yine sana isminle hitap edip sana bakarak konuşursa evden kovarim diyor
Zaten şu gelmeleride bitsin bidaha Asla görüşmeyi düşünmüyoruz
Sizce eşim fazla mi abartiyor
Yoksa komşunun tavrı gerçekten yanlış mı?
Ben neyapmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim
(Uzun oldu farkındayım hakkınızi helal edin )
Hak veriyorum ben size.Biz ilk defa tanıştık bu insanlarla
Bissuru arkadaşlarımız var bizimde
Onlarla konuşurken hiç takilmayiz benim eşim arkadasima ismiyle hitap eder
Yada arkadaşımın eşi bana bal10cukkk der benden büyük olsada küçük olsada
Ama komsularimizi hiç tanimiyoruz
İlk dkkadan nedir bu samimiyet eşim buna kızıyor
Ay asıl bi taksici neden size yenge diyor buda bi garipHerkes birbirine bir hitap karmaşası yaşamış. Eşinizin kendinden 8 yaş küçük birine yenge hanım demesi bence bayağı tuhaf. Sonra sizin kendi yaşınız bir erkeğe abi demeniz daha tuhaf. Sizinle aynı yaşta bir erkeğin size isminizle hitap etmesini yanlış anlamanız ultra tuhaf.
Herkes birbiriyle ilk kez görüşüyorsa ve yaşlarınız bu kadar yakınsa, hepinizin birbirinize x hanım/x bey şeklinde hitap etmeniz en uygunu olurdu diye düşünüyorum. Samimiyet kurulursa hanımlar beyler atılırdı. Kurulmazsa aynı şekilde devam edilirdi.
Bu yenge meselesi esnaf ağzı bence. Bir de geçmiş kuşakların hitap şekli. Bence de çok irrite edici. Taksi şoförleri ve esnaflar dışında şimdiye kadar hiç yenge diye hitap eden biri olmadı bana.
2 alt komşumuz
Bidaha asla görüşmek istemiyoruz zaten[/
ahmet beyAyni yaştaki adama ne demeliydim ahmet ahmet mi deseydim bende
Aslında bu durum modernlik falan değil. Tercih meselesi biraz da. Ben çift olarak (double couple) takılmayı hiç sevmiyorum. Özellikle ev gezmelerinde. Hatun hatun muhabbet edemiyorum, kadınlara özel mevzuları konuşamıyorum. Yanımda eşim olmayan başka bir erkek olunca hep bi sınır oluyor muhabbetlerde (1-2 istisna kişi hariç) oysa kadın kadına olunca muhabbetin de geyiğin de dibine vurabiliyorum.Eskiler ne güzelmiş gerçekten. Evli kadına yanlış anlamalara mahal vermemek için yenge denirmiş. Yine yanlış anlaşılmasın ya da dini gereği gözünün içine bakılmazmış EDEP diyoruz buna.
"Modern" düşünen arkadaşlarım, benim gibi düşünen arkadaşlarıma mağaralarınıza dönün demiş. Bu kadarına da pess diyen olmuş. Bunlar düşünceye saygısızlıktır. Kültür farkı olabilir. Saygılı konuşmak gerekir, her düşünce yapısından insan var burada.
Konu sahibi arkadaşım ben hiç yadırgamadım eşinizi de sizi de. Aynı kültürdeniz galiba :))
Erkek arkadaşımın arkadaşları ilk tanıştığımızda yenge demişlerdi daha sonra sohbet muhabbet artınca isimle hitap ettik. Onlar da 25-26 yaşlarında insanlar. Tanıyoruz sonuçta. Ama komşunuzla siz yeni tanıştınız burayı kaçıran olmuş bence. İsimle hitap etmesi doğru bi davranış değil bu da bi görgüdür bence.
Ay asıl bi taksici neden size yenge diyor buda bi garip
Benim bindigim taksiciler nereye efendim der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?