- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Siz de bu komşunun kafa yapısındasınız sanırım? ne demek ya komşuya iş yaptırmak? allah aşkına ne alışverişi ne ikramı ne karşılıklısı.Hayır canım öyle degil herkesin becerileri farklidir. Bak bu komşudan iş nasıl yaptirtilir onu ögrenebilirsin mesela. Ustelik anneden kac yas kucuk. Siz buna kullanilmak diyorsunuz ben alisveris diyorum. O keki pogacayi yaptirip tek mi yiyorlar sanki caydi ikramdi herkes muhabbet ediyordur. Konu sahibi seni tenzih ediyorum ama bunlar kucuk hesaplar. Ister yaparsin ister yapmazsin. Bunun enayilikle ilgisi yok senin caninin ne yapmak istedigiyle ilgisi var. Kimse sana yapiyorsun diye enayi diyemeyecegi gibi yaptigin icinde madalya takmayacak.
Siz de bu komşunun kafa yapısındasınız sanırım? ne demek ya komşuya iş yaptırmak? allah aşkına ne alışverişi ne ikramı ne karşılıklısı.
konu sahibi enayisiniz annen de sen de.
Mimikler gözükmüyor diye mi anlaşamıyoruz acaba. Benim de faydamın daha çok dokunduğu arkadaşlarım var, ben onların sohbetlerinden bana kattıklarından, teşekkürlerinden mutlu oluyorum. Ben de bilinçli enayiyim sanırım. Böyle düşünürsek zaten kimse kalmaz çevremizde. Hoş millet zaten birbiriyle ya hep küs ya kavgalı. Kimse kimseye tahammülü yok. Ben bu konu da anlaşılamıyorum onu farkettim, çok farklı bir açıdan bakıyorum sanırım.Siz de bu komşunun kafa yapısındasınız sanırım? ne demek ya komşuya iş yaptırmak? allah aşkına ne alışverişi ne ikramı ne karşılıklısı.
konu sahibi enayisiniz annen de sen de.
sizin bahsettiğiniz şey arkadaşlık, dostluk.. bu kadın daha ilk andan itibaren resmen enayi yerine koyuyor anne ve kızı olan komşularını. hep kendinden veren ve hizmet gören, emek veren tek taraf sizseniz eğer sizi de enayi yerine koyuyor olabilirler..Valla siz anlamamakta ısrarcısınız bence. Arkadaşım ist
Mimikler gözükmüyor diye mi anlaşamıyoruz acaba. Benim de faydamın daha çok dokunduğu arkadaşlarım var, ben onların sohbetlerinden bana kattıklarından, teşekkürlerinden mutlu oluyorum. Ben de bilinçli enayiyim sanırım. Böyle düşünürsek zaten kimse kalmaz çevremizde. Hoş millet zaten birbiriyle ya hep küs ya kavgalı. Kimse kimseye tahammülü yok. Ben bu konu da anlaşılamıyorum onu farkettim, çok farklı bir açıdan bakıyorum sanırım.
Burada teşekkür eden biri yok ki. Teşekkür etmediği bir yana dursun birde sitem ediyor bulaşığı yıkamamışsın diye. Bu arkadaşlık değil. Arkadaşıma canımı veririm. Çocuğunu oyalarım evimdeyse rahatça yesin içsin diye,onun evindeysem yeri gelir bulaşık makinesini yerleştiririm. Bebekli ,iş yapamayan haldeyse işinide yaparım ne olacak. Koymaz. Ama bu bambaşka bir durum.Mimikler gözükmüyor diye mi anlaşamıyoruz acaba. Benim de faydamın daha çok dokunduğu arkadaşlarım var, ben onların sohbetlerinden bana kattıklarından, teşekkürlerinden mutlu oluyorum. Ben de bilinçli enayiyim sanırım. Böyle düşünürsek zaten kimse kalmaz çevremizde. Hoş millet zaten birbiriyle ya hep küs ya kavgalı. Kimse kimseye tahammülü yok. Ben bu konu da anlaşılamıyorum onu farkettim, çok farklı bir açıdan bakıyorum sanırım.
Bir konuda yorum yaparken biraz içinde olunan sartlarıda dusunmek gerek. Herkesin çevresi çok genis olmayabiliyor, öyle kimseler var ki gunlerce kapisini acan olmadigi gibi gidebilecegi arkadasi dostuda bulunmayabiliyor. Anne sosyalleşiyor olabilir, burada istemezse yapmaz, yaptigi icinde enayi olmaz. Tekrar soyluyorum bir isi isteyerek severek keyif alarak yapiyorsak, psikolojimizi olumlu yonde etkiliyorsa hic sorun degil. He ben isin aslinin cok farkli oldugunu dusunuyorum ama konu cok kayar.Burada teşekkür eden biri yok ki. Teşekkür etmediği bir yana dursun birde sitem ediyor bulaşığı yıkamamışsın diye. Bu arkadaşlık değil. Arkadaşıma canımı veririm. Çocuğunu oyalarım evimdeyse rahatça yesin içsin diye,onun evindeysem yeri gelir bulaşık makinesini yerleştiririm. Bebekli ,iş yapamayan haldeyse işinide yaparım ne olacak. Koymaz. Ama bu bambaşka bir durum.
Tamam ama,teşekkür etse dili aşınmaz ki. Bu kadar kaba olmak,yapılan işi beğenmemek,hatta ucundan tutmayıp konu sahibi ve annesinin üzerine yıkmak vb sebeplerle çevresi zaten mümkün değil olamaz,kapısınıda kimse açmaz. Şartı şurtu olamaz bunun,kimse onun hizmetkarı ,annesi,babası değil nazını sitemini çekip emrine amade olsun. Kibar olsa ,teşekkür etse zaten lafı dahi edilmez ama bu yapılan bariz binmeye alçak eşşek aramak. Bende yanliz büyüttüm kızımı ama kimseye demedim gel evimi temizle,gel hazırlığımı yap diye. Dememde yani. Komşum bana bunları yapsa degil sitem etmek,altında ezilir o komşuya mahçup olurum. Görgü meselesi. Konu sahibine yapilan ciddi ayıp.Bir konuda yorum yaparken biraz içinde olunan sartlarıda dusunmek gerek. Herkesin çevresi çok genis olmayabiliyor, öyle kimseler var ki gunlerce kapisini acan olmadigi gibi gidebilecegi arkadasi dostuda bulunmayabiliyor. Anne sosyalleşiyor olabilir, burada istemezse yapmaz, yaptigi icinde enayi olmaz. Tekrar soyluyorum bir isi isteyerek severek keyif alarak yapiyorsak, psikolojimizi olumlu yonde etkiliyorsa hic sorun degil. He ben isin aslinin cok farkli oldugunu dusunuyorum ama konu cok kayar.
İş nasıl yaptırtılır bu hanım kızımızdan öğrenmek lazım derken ironi yapmiştim ama arkadas anlamadi ciddi ciddi buda bir meziyettir.Tamam ama,teşekkür etse dili aşınmaz ki. Bu kadar kaba olmak,yapılan işi beğenmemek,hatta ucundan tutmayıp konu sahibi ve annesinin üzerine yıkmak vb sebeplerle çevresi zaten mümkün değil olamaz,kapısınıda kimse açmaz. Şartı şurtu olamaz bunun,kimse onun hizmetkarı ,annesi,babası değil nazını sitemini çekip emrine amade olsun. Kibar olsa ,teşekkür etse zaten lafı dahi edilmez ama bu yapılan bariz binmeye alçak eşşek aramak. Bende yanliz büyüttüm kızımı ama kimseye demedim gel evimi temizle,gel hazırlığımı yap diye. Dememde yani. Komşum bana bunları yapsa degil sitem etmek,altında ezilir o komşuya mahçup olurum. Görgü meselesi. Konu sahibine yapilan ciddi ayıp.
Konu sahibi keyif almıyor bu durumdan ayrıca,adeta bir zorunluluk olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?