Komşumun istekleri 2

İnanın bunu bende kendime diyorum . Ama çocukları görünce üzülüyorum diye .. mesela geçen sabah eşim tost yaptı çöp atmaya çıktım ama tostuda fazla yapmışsız baya kaldı çocuğu gördüm öyle baktım ona tost yermisin dedim evet çok severim dedim verdim tostu inan 5 dakikada birsür tostu kardeşleriyle kapının önünde yediler ve ben çok mutlu oldum onları öyle görünce …
Vermeyin hanımefendi.Hem veriyorsunuz hem de birşey istenince rahatsız oluyorsunuz.Siz verdiğiniz sürece istemeye devam edecekler.Gerekiyorsa anne de çalışacak sonucunda siz o çocukların sponsoru değilsiniz.

İnanın bunu bende kendime diyorum . Ama çocukları görünce üzülüyorum diye .. mesela geçen sabah eşim tost yaptı çöp atmaya çıktım ama tostuda fazla yapmışsız baya kaldı çocuğu gördüm öyle baktım ona tost yermisin dedim evet çok severim dedim verdim tostu inan 5 dakikada birsür tostu kardeşleriyle kapının önünde yediler ve ben çok mutlu oldum onları öyle görünce …
Yahu tost felan bişey olmaz yedikleri ne ki zaten küçücük çocuklar sana katlanarak geri dönsün inşallah bereketli ömrün olsun. Ama komşu baya abartılı şeyler isterken tepkini koy eşim kızıyor de artık hiç bir şey verme eve çok sık alma ufak ufak kes kontağı

Çocuklara bunu yaparak iyi bir şey yapmıyor,insanlardan bir şey almayı normal hâle getiriyorsunuz,sigara aldırmak la aynı mantık bu saçma davranışınız yuzunden çocuklar suistimale açık oluyor.Annesi sağ sağlıklı, babası sağ sağlıklı çocuklara sokakta kalmış muamelesi yapmayın davranışınız bana çok itici geldi.....

Yahu tost felan bişey olmaz yedikleri ne ki zaten küçücük çocuklar sana katlanarak geri dönsün inşallah bereketli ömrün olsun. Ama komşu baya abartılı şeyler isterken tepkini koy eşim kızıyor de artık hiç bir şey verme eve çok sık alma ufak ufak kes kontağı
Almıyorumki eve . Tek diyolog mesaj atıp biseyler istemesi .

Kimseyi hayatınızda tutmak zorunda değilsiniz. İletişimi kesin. Madem tek diyalogunuz bir şeyler istemesi, engelleyip geçin.

Dogum gunu kutlamak icin masa istemek bana garip gelmedi yalniz. Biz sitenin bahcesinde dogum gunu kutlamalarimizi yaparken herkesten masa sandalye geliyor ya da evlerin bahcesinde yapiliyorsa ayni sekilde masa sandalye takviyesi yapıyoruz. Apartman icin belki biraz garip kaciyor gibi gorunebilir ama bilemedim, diger isteklerinin yaninda normal geldi bana bu.

Konu açmıştım daha önce ilk konumu hatırlayanlar olur kilim ,buzlu klimamı isteyen komşum diye o gündür konuşmadım denk gelmedik ve bugün mesaj atmış doğum günü kutlayacakmış mutfak masamı istedi benden ve başka komşum aradı ondanda istemiş yani apartmandaki bir çok kişiden masa istemiş evet gerçekten şaka değil !bende durumu yok diye üzülüyordum ama herkesten istediğini duyunca demeki ihtiyaç değil alışkanlık olduğunu anladım hatta bir komşudan çöp kutusu istemiş inanırmısımısınız binaya ortak çöp kutuları alındı bir kadınında zaten şahsi çöp kutusu varmış onu kapının önünde görünce annem bende demiş bu çöp kutusu fazlaysa ben götüreyim demiş halka şoku üstümden atamadım … yiyecek dışında artık hiçbir şey vermeyi düşünmüyorum yiyecekte 4 çocuk hatrına gelir isterse vicdan yaparım diye
Kadın modern toplayıcı olmuş. Taş devrinde falan insanlar sağdan soldan topluyormuş 🤣🤣🤣🤣

Konu açmıştım daha önce ilk konumu hatırlayanlar olur kilim ,buzlu klimamı isteyen komşum diye o gündür konuşmadım denk gelmedik ve bugün mesaj atmış doğum günü kutlayacakmış mutfak masamı istedi benden ve başka komşum aradı ondanda istemiş yani apartmandaki bir çok kişiden masa istemiş evet gerçekten şaka değil !bende durumu yok diye üzülüyordum ama herkesten istediğini duyunca demeki ihtiyaç değil alışkanlık olduğunu anladım hatta bir komşudan çöp kutusu istemiş inanırmısımısınız binaya ortak çöp kutuları alındı bir kadınında zaten şahsi çöp kutusu varmış onu kapının önünde görünce annem bende demiş bu çöp kutusu fazlaysa ben götüreyim demiş halka şoku üstümden atamadım … yiyecek dışında artık hiçbir şey vermeyi düşünmüyorum yiyecekte 4 çocuk hatrına gelir isterse vicdan yaparım diye
Bu yüzsüzlüğün kaçıncı evresi :işsiz: bildiğin insanları sömürüyor şaka gibi 😂

yiyecek dışında artık hiçbir şey vermeyi düşünmüyorum yiyecekte 4 çocuk hatrına gelir isterse vicdan yaparım diye
İyi, o da gelir yiyecek yapmak için bir şey ister verirsiniz yine. Çocuklarıma tost yapacaktım, malzemem var ama tost makinam yok der siz de acır verirsiniz. Komşu diye görüşmek konuşmak zorunda mısınız? Kadın merhaba merhaba dışında komşuluk yapacak bir tip değil, her hareketiyle belli ediyor. Yarın da bir şey isteyecek, her seferinde konu mu açacaksınız? O olmaz ama bu olur deyince sınırınız yok gibi duruyor. Ayrıca kimsenin çocuğuna yiyecek içecek vermeyin. Yabancıdan komşudan sokaktaki birinden yiyecek kabul etmeye alışmasınlar. Normal bir anneleri olsa sorun değil, hepimiz arkadaşımızın annesinden veya komşudan yedik içtik. Kadın nerede beleş oraya yerleş kafasında, çocuklarının sağda solda yediklerini görürse hiç yemek yapmaz evde.

Bu komşu hepinizden zengin çıkarsa şaşırmayın

Bizimkiler aynı komşu mu bilmiyorum ama bizde de var bir tane her şeyi isteyen 4 çocuklu. (ortalama üzeri bir sitede oturuyorum düz mantık durumun yoksa burada oturmayacaksın)
Devamlı durumum yok, kiram zamlandı, markete gidemedim vs diye ağlıyor. Eşi uzakta çalışıyor. Para gelmedi fln yapıyor.
Kurban kesmedi diye arkadaşım pay ayırdı ona, daha yeni denk geldik. Aradım vereyim diye. Dedi ki buzluğum ve derin dondurucum dolu yapacağım zaman alsam olur mu :KK70:
Biliyorum bozulduğu için ikisini de iki ay önce yeniledi ve sonrasında bir yerlere gitti. Ne ara doldurdun vay anasını be dedim. Biz kurban kesiyoruz, kışlık yapıyoruz tek buzluk öyle dolup taşmıyor helal olsun.

Bence bu bir hastalık bazı insanlar cimriliği obesesyon haline getiriyorlar sonrasında da biriktirme hastalığı eşlik ediyor. Bizim iş yerindeki personel abla da kimde ne görse ister ki maaşı en kötü ihtimalle 45 bin siz düşünün. Evi kira değil çoluğu çocuğu da yok. Asla harcamıyor sürekli insanlardan istiyor. Yani hastalık maalesef

Bizim bahceli evimiz var orada toplu kutlamalar oldugu zaman herkes masa sandalye ile destek olur bunu normal görebilirim bir günlüktür o an ihtiyaçtır alır kullanır verir bu abes gelmese de sizinki istemeyi aliskanlik edinmis
Ayrica 4 çocuklu bir komsum var gercekten maddi olarak onlar da zordalar ama asla istemez gider çalışır en son zincir marketlere girdi cocuklardan büyükler küçüklere bakiyor yani gercek ihtiyaç sahibi istemeye utanıyor bence siz komple mesafe koyun diger türlü her gun yeni bir sey cikacak istemek icin

Bizim böyle bir komşu vardı en son o ev satın alıp taşındıydı biz kirada sürünmeye devam ashshsh diyeceklerim bu kadar.
Yok galiba diye acıyıp veriyoruz ama o iş pek de öyle olmayabiliyor.

Benimde başıma geldi soğan salça yoğurt ekmek vs isterdi .. Cocuklarına bakmamı isterdi.. Lüks esyalar alıp beni instadan gizlerdii.. İnsanlar bir garip istemek bir huy olmuş.. Ben çok çingence bulurum bu tarz durumları

Peki ona tepki gösterdinizmi?

X