Komşum normal değil ve beni bıktırdı ne yapmalıyım!?

Ay resmen sizi kullanıyor ne biçim insan ya alıyor kırıyor birde.
Veremem hayır söyleyin direk.Bahane olarakta kotu olmak istemiyorsan söyleyemem filan diyorsan kocam izin vermiyor de salla geç.Bir aradan sonra siz konuşmayinca belki oda artık vazgeçer.
aslında mesafemi koymaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor sanırım çünkü ne kırılıyor ne küsüyor

Makyaj çantanızı paylaşmanız pek sağlıklı olmayabilir.
Şimdi ağzıma da açmak istemiyorum ama süpürge veriyorum iyilik için, karşılığında 3000 TL giriyor bana.🤬🤬
Bebek arabası veriyorum,kırıp gonderiyorlar bana.
Telefonumu istiyorlar sozde ses kaydı icin,benim bütün mesajlarımin okunmayacagi,albümlerime bakilmayacagi ne malum..
Ablacım sizinki komşuluk değil,bunlara bir tek soyadınizi vermediginiz kalmış.
Şekerdir , undur tamam da sizinkisi çok anlamsız boyutlarda.
Kadınin son hamlesi ödünç olarak kocanizi istemek olacak gibime geliyor.🤷🤷
Çok acil iletisimi kesin.
Maalesef söylediklerinizin farkındayım artık mesafemi koymaya çalışıyorum bazı şeyleri ayıp olur yüz yüze bakıyoruz düşüncesiyle yapıyordum ama anladım ki tek ince düşünen insan benim ayrıca makyaj çantamı paylaşmadım onada bahane bulmuştum ama istemesi bile saçma gelmişti

Bulmuş kerizi silkeliyor 😀 görümcem eşime dysonu geldiğinizde getirin deneyeyim demiş tabi ben buna müsade eder miyim? Komşuya hele asla vermem. Dünya para vermişim o düğmeyi bozacak ben ödeyeceğim ha! Kapısında yatarım yinede ödetirim ona yok öyle beleşçilik. Yok Kurutma makinesi yok telefon afedersiniz de basiretsiz pasifmisiniz biraz?

Siz taviz vermişsiniz o da iyi niyetinizi sonuna kadar kullanmış maalesef.Hele iç çamaşır olayı çok ayıp ya Allah akıl fikir versin.Benimle konuşmaya çalıştığı zaman görmezden gelirdim muhattap bile olmazdım
beni de en çok kızdıran o oldu keşke diyorum söyleseydim neden böyle bir şey yaptın eşimin evde olduğunu bilmiyor musun demediğime pişmanım

Ben tamda böyle bir komşu ile 8 yıl geçirdim

İstemediği bir kocam kalmıştı :KK70:

Yoğurt yok mesela evde ama yayla çorbası yapmak için benden yoğurt isterdi yoğurt yoksa başka çorba yap dimi!

Bütün gün evde kendisi, ama ben hamile karnım burnumda taşıdığım malzemelerden kapıda yakalayıp bakiiiim neler aldın deyip aralarından isterdi
Üstelik yaşlı falan değil 91’li bir arkadaş

Gece yarısı kapıyı çalıp elini gösterip şu kadar ekmek var mı?

İnternet şifremi, bilgisayarımı, ütümü, yedek telefonumu, süpürgemi, robotumu Allahım her şeyi her şeyi isterdi (minik paralar 20,50,100)

Hatta ütümü buhar kazanlı olmadığı için beğenmemişti :KK45:
Ben 8 yıl ziline bile basmadım tek bir şey istemedim

Bulmuş kerizi silkeliyor 😀 görümcem eşime dysonu geldiğinizde getirin deneyeyim demiş tabi ben buna müsade eder miyim? Komşuya hele asla vermem. Dünya para vermişim o düğmeyi bozacak ben ödeyeceğim ha! Kapısında yatarım yinede ödetirim ona yok öyle beleşçilik. Yok Kurutma makinesi yok telefon afedersiniz de basiretsiz pasifmisiniz biraz?
şöyle söyleyebilirim tek çocuk olarak büyüdüm ve bu yaşıma kadar kimseyle bir çöpümü paylaşmayı bilmez ve istemezdim ilk defa bunu kırmak istedim ama artık görüyorum ki karşımdaki bokunu çıkartıyor

Ay nasıl yuzsuzluk ya bu insanlar.nasil bu kadar rahat olabiliyor anlamıyorum. Biz de yan komşumla daha samimiyizdir ihtiyaçlarımızı alır veririz rahatizdir ama böyle gevşek değiliz yani. Misal geçen matkap lazım oldu istedim, yanlış uç kullanmışım kırıldı. Hemen o an sipariş verdim uçlardan. İnsanın bişey istemeye yüzü olur biraz ya

Valla en yakin arkadasimdan bile bir sey isteyemiyorum sırf parasini almaz yük edinmis olur diye. Siz de bir sey istediğinde ucreti şu, gitmeden verirsen iyi olur yoksa alamam diyin mesela. Evden esya mi istedi veremem hayir demeyi bilmiyorsaniz pek bir sey yapamazsiniz çünkü olay sizde bitiyor.
Benim.de eski cirkef komşu karsi komsusundan fırın /tencere falan isterdi. Kendisinin varken ustelik nedeni de yok yukaridan indirmeye usendim yok yeni aldim bozulmasin! Baskasinin malı ya önemli degil kafasinda oluyor bu tipler. Lütfen oncelikle kendi kisisel alaninizi korumak icin hayır demeyi öğrenin. Bununla ilgili bir cok video/egitim var
o kadar haklısınız ki by kadar ince düşünen bizleriz sanırım

Ay nasıl yuzsuzluk ya bu insanlar.nasil bu kadar rahat olabiliyor anlamıyorum. Biz de yan komşumla daha samimiyizdir ihtiyaçlarımızı alır veririz rahatizdir ama böyle gevşek değiliz yani. Misal geçen matkap lazım oldu istedim, yanlış uç kullanmışım kırıldı. Hemen o an sipariş verdim uçlardan. İnsanın bişey istemeye yüzü olur biraz ya
katılıyorum yorumlarda görüyorum ki keriz misiniz tarzında yorumlar var ama ben bugüne kadar yaptığım şeyleri yüz yüze bakıyoruz ayıp olmasın düşüncesiyle yaptım ve inanır mısınız 2 yıldır ondan istediğim tek şey porçöz oldu o da gerçekten lazım olduğu için usta vardı lazım olmuştu evdeki bitmişti onuda aldım yenisini verdim

Maalesef söylediklerinizin farkındayım artık mesafemi koymaya çalışıyorum bazı şeyleri ayıp olur yüz yüze bakıyoruz düşüncesiyle yapıyordum ama anladım ki tek ince düşünen insan benim ayrıca makyaj çantamı paylaşmadım onada bahane bulmuştum ama istemesi bile saçma gelmişti
Bahane üretmeyin direkt veremem deyin kesin atın. Telefonlarıni açmayın, mesajlarına dönmeyin, kapıyı açmayın.

ay
Bahane üretmeyin direkt veremem deyin kesin atın. Telefonlarıni açmayın, mesajlarına dönmeyin, kapıyı açmayın.
ay valla inanır mısınız gerçekten açmıyorum aramıyorum mesajlarınada dönmüyorum ama acayip bir insan anlamış değilim

şöyle söyleyebilirim tek çocuk olarak büyüdüm ve bu yaşıma kadar kimseyle bir çöpümü paylaşmayı bilmez ve istemezdim ilk defa bunu kırmak istedim ama artık görüyorum ki karşımdaki bokunu çıkartıyor
Paylaşmak böyle bir şey değil. Paylaşmak karşılıklı olur. Karşılıksız fakire fukaraya gücün ölçüsünde yardım edersin. Ama onun donlarını kurutmazsın. Öğrenciye burs verirsin ama evine alıp bakmazsın. Çünkü özel alan diye bir şey var. Benim de zamanında karşılıksız destek olduğum arkadaşlarım oldu. Ama en büyük kazığı kimlerden yedim bil bakalım? Artık tanımadığım, evime, huzuruma müdahale edemeyecek, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum, hayır dualarını alıyorum. Tanıdıklarıma her şey karşılıklı. Sokak hayvanlarına mama alırım daha iyi. En azından arkamdan iş çevirmezler, bir gün mama koymazsam gelip beni ısırmaya kalkmazlar.

Sorun tam olarak bu.
Sen hayır demeyi bilmezsen böyle asalaklari etrafina çekersin . Oysa hayır demek de bir başaridir.
Bir erkek arkadaşım var eskiden beraber çalışıyorduk. Seveceğim bir kitaptan bahsetti, ben de onu duyduğumu aslında okumak istediğimi söyledim, "getirsene, okuyup veririm" dedim. Ki çok da yakın bir arkadaşım, normalde para konusunda hesap konusunda falan aramızda hiç lafı olmaz. "Ben kitaplarımı vermiyorum ya, istersen satın al. Zaten eski bir kitap, kutuphanelerde de vardır" dedi. Ben de satın aldım:) sonra kitap hakkında konuştuk falan. Hiç de kızmadım, çünkü ben istedim, soru sordum. O da reddetti. Bundan dogal bir şey olamaz ki.
Oz ablam da mesela aynı evde yaşarken istediğim bazı şeylerini vermezdi. Annemle ayakkabi numaramiz bir. Ama ben hafif yan basıyorum. O da yeni ayakkabilarini kullanmama izin vermez, ben de kullanmam yani.
"Hayır" da bir cevaptır.
Ve bunu vermezsen insanlar istemeye devam eder.

"Bebek arabasını verir misin?"
"Hayır, işim bitince satmayi düşünüyorum, zarar görsün istemem"
Merhaba canım, hatırlıyor musun dyson'un basma yerini kırmıştın yanlışlıkla? Heh evet, bak bu faturasi. Sen kırdığın için senin odemen daha doğru olur. Kredi kartiyla ödedim, extrem 30unda kesilecek. 30una kadar odersen sevinirim.
- 3 gün sonra kredi kartı extrem kesilecek, ödemeyi ne zaman yaparsin?
-yarin kredi kartı extrem kesilecek, odmeeyi ne zaman yaparsin?
-extrem kesildi, ödemeyi ne zaman yapacaksın?
* * *
Merhaba komsu, blendirini kullanabilir miyim?
Merhaba, ben de sana gelecektim. Kırdığın dyson'un faturası geçti bak, zorlandık. Onu ne zaman odeyeceksin? Odersen tabii ki kullanabilirsin, komşuluk bugunler içindir.

Hayır diyemiyorsan bu taktiği uygula, ayağı kesilir.
Ben de çok yurtdışına çıkarım. Kolay kolay kimse benden bir şey isteyemez. Çünkü ya "sırt çantasi ile geliyorum, yerim yok" derim ya da alabileceğim bir seyse "tamam, sen ne kadar bütçen varsa ver, almaya çalışirim" derim.
Kendim de benim eskiden gittiğim yere gidecek olan iş arkadaşıma onerilerde bulunuyordum, oranın incisi meşhur , zamanında az aldığım için pişman olmuştum. Beş Euro verdim,kendine alirken bana da güzel bir tane küpe alsın diye.
Bu işler böyledir yani, parası önden alinir
yorumuz için çok teşekkür ederim yorumlardan sonra kendime daha çok kızıyorum aslında ne kör ne aptalmışım hissiyatı oluştu içimde, tek çocuk olarak yetiştim ve bugüne kadar hiçbir şeyimi paylaşmayı bilmezdim eşyalarımı kıskanırdım kendimde sevmediğim özelliklerden birisiydi aslında bunu kırmak aşmak istediğim için taviz verdim ama iyi niyetim suistimal edildi, bu huyumu değiştirirsem daha iyi ilişkiler kurabilirim düşüncesindeydim ama sanırım yanılmışım

X