• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularımın vicdansızlığı

Benim şuan bir köpeğim var evladım gibi çok severim o gelmeden önce evdeki artan yemekleri birleştirir karşı arsaya dökerdim kıyamazdım çöpe dökmeye inanın kaçtane kedi köpek kuş yerdi şuan yapamadığım için içim gidiyor çünkü anca benim oğluma(köpeğim) ve tavuklarıma yetişebiliyorum sizi o kadar iyi anlıyorum ki insanın içi parçalanıyor aç kedi köpek görünce bahçeli evimiz bende elimden geldiğince oğlumdan arta kalanları kedilerle paylaşmaya çalışıyorum
Benim esimin alarjisi var igne bile denedik ama eve alamiyoruz bizde boyle bakmaya calisiyoruz. Allah sizden razi olsun hayriniz kabul olsun inanin herkes boyle dusunse hic bir sorun kalmaz.

Nereye koydunuz acaba ayak altına veya onların evinin girisine felan mı ? Şundan soruyorum belki alışmasınlar kapinin önlerine veya cocukları veyahut kendılerı korkuyor olabılırler.. giriş çıkısta zorlanmıs olabilirler? Ha dersenız kı kımseyı rahatsız edecek bi yerde degil ve bu sekılde dagıttılarsa cok yanlış harekette bulunmuslar kavga etmekte haklısınız..
Kose baslarina gecis engellemiycek yerlere yerlestirdik.

Benim esimin alarjisi var igne bile denedik ama eve alamiyoruz bizde boyle bakmaya calisiyoruz. Allah sizden razi olsun hayriniz kabul olsun inanin herkes boyle dusunse hic bir sorun kalmaz.
Allah sizden de razı olsun doğru söylüyorsunuz herkes bu kadar düşünceli ve sevgi dolu olsa bu dünya bu kadar kötü biryer olmaz dı ve ben hayvanları sevmeyen insanların kendilerini ve diğer insanları sevdiğine de inanmıyorum

Merhaba, yıllardır sokağımızda kedi, köpek besleriz, başlarda biz de sorun yaşadık ama komşularla konuşarak ortak bir bölge bulduk ve mamaları oraya koyduk. İnsanların rahatsız olmayacağı, çocuklarım korkuyor demeyeceği ve hayvanlara zarar veremeyeceği bir yere yerleştirdiğimiz için ne komşular rahatsız oldu ne de çöpçüler topladı attı.

Evlendikten ve taşındıktan sonra esnafla ve mahalledeki amcalarla, çocuklarla konuştum hatta 5 - 6 kişinin de özellikle kapısını çaldım ben yeni taşındım, besleme yapıyorum, bir sorun olursa ya da güvensiz hissederseniz şu sokağa gidip şu kişilere sorabilirsiniz onlar beni bilir diye anlattım. Besleme yapan ya da yapmak isteyen diğer insanlara da denk geldim ve yine ortak bir nokta belirleyip mamaları koymaya başladık.

Ev konusuna gelince, yaptığımız evler en başta alındı ve atıldı, her sabah paramparça buluyorduk. Sonra takip ettik biz, yapanı bulduk, konuştuk ve apartmanına yakın olduğu için kokudan rahatsız olduğunu söyledi.

Besleme yapan diğer arkadaşlarla marangoza gidip çok katlı evlerden yaptırdık ve kimseyi rahatsız etmeyeceğinden emin olduğumuz bir alana yerleştirdik.

Tabi bunu yaptıktan sonra sorun çıktığı da oldu ama 8 aydır burdayım ve artık sorun yaşamıyoruz. Belki siz de deneyebilirsiniz? Elbette herkes kabul etmeyecektir ama doğru iletişimle sorunlar çözülür diye umuyorum...

Bir de mama koyarken mümkünse dağılmayacak ve dikkat çekmeyecek bir noktaya koymanız çok önemli. Sokağa doğru koysanız arabalar yüzünden hayvanlar zarar görebilir. Bunu unutmamanızı öneririm.

Merhaba, yıllardır sokağımızda kedi, köpek besleriz, başlarda biz de sorun yaşadık ama komşularla konuşarak ortak bir bölge bulduk ve mamaları oraya koyduk. İnsanların rahatsız olmayacağı, çocuklarım korkuyor demeyeceği ve hayvanlara zarar veremeyeceği bir yere yerleştirdiğimiz için ne komşular rahatsız oldu ne de çöpçüler topladı attı.

Evlendikten ve taşındıktan sonra esnafla ve mahalledeki amcalarla, çocuklarla konuştum hatta 5 - 6 kişinin de özellikle kapısını çaldım ben yeni taşındım, besleme yapıyorum, bir sorun olursa ya da güvensiz hissederseniz şu sokağa gidip şu kişilere sorabilirsiniz onlar beni bilir diye anlattım. Besleme yapan ya da yapmak isteyen diğer insanlara da denk geldim ve yine ortak bir nokta belirleyip mamaları koymaya başladık.

Ev konusuna gelince, yaptığımız evler en başta alındı ve atıldı, her sabah paramparça buluyorduk. Sonra takip ettik biz, yapanı bulduk, konuştuk ve apartmanına yakın olduğu için kokudan rahatsız olduğunu söyledi.

Besleme yapan diğer arkadaşlarla marangoza gidip çok katlı evlerden yaptırdık ve kimseyi rahatsız etmeyeceğinden emin olduğumuz bir alana yerleştirdik.

Tabi bunu yaptıktan sonra sorun çıktığı da oldu ama 8 aydır burdayım ve artık sorun yaşamıyoruz. Belki siz de deneyebilirsiniz? Elbette herkes kabul etmeyecektir ama doğru iletişimle sorunlar çözülür diye umuyorum...

Bir de mama koyarken mümkünse dağılmayacak ve dikkat çekmeyecek bir noktaya koymanız çok önemli. Sokağa doğru koysanız arabalar yüzünden hayvanlar zarar görebilir. Bunu unutmamanızı öneririm.
Oturdugum yer mevki olarak el verisli bos arazi de var yani suan dolmayan dediklerinize dikkat edecegim tesekkur ederim

Mahalledeki kedilere mama yuva gibi ihtiyaçları alıp dağıttık eşimle.Yan binadakiler komsular mamaları süpürüp atmışlar. Bizim canımız varda onların yokmu yaa. Delirdim aç olan kaç canlı var. Neymiş batmış ortalık batmis. :sinirli: Hepsiyle kavga ettim sanki evlerini isgal ettim. Şikayet edicem hepsini birsuru yavru var hicbir zarari da yok. Hic sikayetci olan oldumu nasil bir yol izlemeliyim.
hayvanın pisliği insanların pisliğinden çok daha temiz... bir anlayamadılar...anlayamayacaklar...

Mahalledeki kediler mama yemiyor .Anlamadim gitti .
Yemek artıgı koyarsak hepsini yiyorlar .
Acaba birkac gün hic yemediler öylece durdumi ki sizin mamalar .

Mesela ben kedi fobisi olan biriyim. Hani size saçma gelecek ama inanın korkuyu yaşayan bilir.
He tabi ki bu onların saçmalığını asla haklı göstermez.
Ama acaba biraz daha apartman kapsının falan dışına mı koysanız?
Benimde eski oturduğum apartmanda kapıya yemek koyuyorlardı. Kıyamıyordum ama kapıdan da çıkamıyordum.
Sonra koyan kişilere rica ettim hatta bende mama aldım. Ama nolur uzağa koyun ben çok korkuyorum dedim .

Sağ olsunlar kırmamışlardı.

Mesela ben kedi fobisi olan biriyim. Hani size saçma gelecek ama inanın korkuyu yaşayan bilir.
He tabi ki bu onların saçmalığını asla haklı göstermez.
Ama acaba biraz daha apartman kapsının falan dışına mı koysanız?
Benimde eski oturduğum apartmanda kapıya yemek koyuyorlardı. Kıyamıyordum ama kapıdan da çıkamıyordum.
Sonra koyan kişilere rica ettim hatta bende mama aldım. Ama nolur uzağa koyun ben çok korkuyorum dedim .

Sağ olsunlar kırmamışlardı.
Bos arazi var karsimizda koselere koyduk pek alakasi yok yani bina onleri degildi ki bende dusundum korkan olur diye. Arkadaslarimdan iyi bilirim o duyguyu oyuzden saygim var.

Aklıma bir şey geldi. İlçelerin facebook grupları var. O ilçe sakinleri bulunuyor. Ben de benimkine üyeyim. Ara sıra sokak hayvanlarıyla ilgili kamu spotu yapıyorum. "Bundan sonra ben de yapayım, hiç düşünmemiştim" vs yorumlar da geliyor. Bu kamu spotları işe yarayabilir hayvanlara destek olan insanlar için. Vicdansızlara da belki bi uyarı mahiyeti taşır. Bilemedim. Yani "hayvanlara destek olan çok kişiyiz" mesajı vs gibi.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Zararsız, muhtaç bu hayvanlara zarar verip, bir de yardım elinin de önünü kesen bu insanlık dışı tipler bir lokma ekmeğe muhtaç kalsınlar inşallah. Sorsan hepsi din iman, cennet, cehennem edebiyatı yapar bunların. Kendilerinden başka kimseye yaşam hakkı tanımazlar. Hele ki hayvanlara... Ne insana, ne doğaya, ne hayvana saygıları var. Allahın cezaları. Dünyanın başına bela bunlar. Gebersinler.

Back