• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

elektra

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2015
6.990
32.274
548
Kızlar biz bir sitede dubleks bir evde yaşıyoruz. Alt komşumuzda bizle aynı zamanda taşındı. 3 yıldır seslerinden bıkmış durumdayız. İki tane çocukları var biri liseli biri üniversiteli ancak her gün kavga sesleri kapıları üst üstte tekmelemeler vs sesleri geliyor. Hatta oğulları değişik sesler çıkarıyor bağırarak korku filmlerinde ki değişik sesler vardır ya onları çıkarıyor ilk taşındığımızda o kadar değişik sesler çıkardığı için korkmuştum bildiğiniz gibi değil. Karı koca her gün küfür bağırışları kavgaları cabası ne yazık ki🤦‍♀️ Gece ikilere kadar flüt sesi mi dersiniz iki kardeşin birbirleriyle uğraşıp bağırışları mı dersiniz hepsi var zaten kapı çarpmalarından pencereler sallanıyor. Biz salak gibi kimseye bir şey demedik. Ta ki bu salaklığımızı bu sene tokat gibi çarpana kadar. Şöyle ki bizi üst katımızda büyük sorunlar oluştu. Terasımız yağmur yağdıkça suları çekip alt salonumuza verdi. Duvarlar küflü sapsarı eşyalar battı parkeler kabardı. Çatıdanda akmaya başladı üstte ki diğer odalarda aynı oldu. Biz de yönetimden olsun belediyeden izin alarak aylar önce terasımızı kapattık. Bizle aynı sorunları yaşanlarda kapattı hatta izni aldığımızda bir komşumuz ilk kapattı. O bitirdi kare yaptı ilk sorun burda başladı. Biz de tavanı üçgen kubbe şeklinde yaptık. Yönetici her tadilat günü eve dan diye girdi. Biz üste çıkmıyorduk babamı arayıp durmadan eve dalıyordu yine diğeriyle aynı yapmadınız diye. Halbuki bunu demek için ilk toplanıp şöyle yapılsın demediniz ve ya yapan kişi gelip sordu mu hayır benim terasım daha büyük ve rüzgar alan cephede benim sağlam yaptırmam şart dedi. Yapan komşumuz balkonları katlanan cam yapılır ya o tarz yaptırdı. Biz direkler çakarak baya maliyetli yaptık neyse bunu geçtik. Diğer odalarıda izolasyona dün başladık yağmur yağdıkça iyice berbatlaştı zira. Dünden beri alt komşumuz belediyeye şikayet etmiş kaçak kat yapılıyor ses var diye. Zabıtalar geldi yönetim izni vs gösterdi mecbur gittiler. Bugünde durmadan yöneticiyi arıyor ve kendisi evde bile değil ses var diyor. Yöneticimizde tadilat yapılıyor normal ses olması dedi. Ki teras zamanı cila yapılırken bile alttan duvarı yumrukluyor küfürler ediyor saatlerce ve cila yani bildiğin cila yöneticiyi yine aradı ses var diye yönetici kapıya geldi ses yok sinirlenip gitti adam bile bıktı. Ve iki kat altımızdalar tamam ses olurda biz de mecburuz evi su basmış her yerden ve iki kat olduğu için o kadar ses de gitmesi biraz saçma geliyor. Bitişiğimizde oturanlar bile bir kere bir şey demedi. Biz üç senedir onların yaptıklarına bir şey demedik ki babam o küfürlere rağmen muhattap olmadı yönetici öncesinde komşumuzun tadilatı var şu kadar sürcek diye yazı da astı. Artık kafayı yedik ne yapacağımızı şaşırdık doğrusu ailemde mülayim muhattap olmuyor evde ben sinir krizi geçiriyorum. Bir de ilk taşındığımda otoparkda herkesin ayrılmış araç yeri vardır bize iki araç olduğu için iki araç yeri verildi.Biri engelli kardeşimin üstüne olan aracın camına günlerce yazı bırakmışlar utanmıyor musunuz engelli yerine araç koyuyorsunuz vs vs diğer ağır şeylerde yazmışlar. Hayır yani insanları anlamıyorum belki engelli çocuk var nerden biliyorsun ki aksi bile olsa bizim elimizde mi herkese yer veriliyor şurayı istiyoruz diyemiyorsun.

Son düzenleme:
Siz sustukça bunlar dozaji artiracak oyle söyleyeyim. Muhatap olun bence artık çünkü bu tipler anca yüzüne yüzüne terslemekten ayar verilmekten anliyor.

Ama aman diyeyim sözlü kavga dışına çıkmayın insanlar delirmiş gibi ufacik sebepten silah çıkarıp vuruyor konu komşuyu bile

Kızlar biz bir sitede dubleks bir evde yaşıyoruz. Alt komşumuzda bizle aynı zamanda taşındı. 3 yıldır seslerinden bıkmış durumdayız. İki tane çocukları var biri liseli biri üniversiteli ancak her gün kavga sesleri kapıları üst üstte tekmelemeler vs sesleri geliyor. Hatta oğulları değişik sesler çıkarıyor bağırarak korku filmlerinde ki değişik sesler vardır ya onları çıkarıyor ilk taşındığımızda o kadar değişik sesler çıkardığı için korkmuştum bildiğiniz gibi değil. Karı koca her gün küfür bağırışları kavgaları cabası ne yazık ki🤦‍♀️ Gece ikilere kadar flüt sesi mi dersiniz iki kardeşin birbirleriyle uğraşıp bağırışları mı dersiniz hepsi var zaten kapı çarpmalarından pencereler sallanıyor. Biz salak gibi kimseye bir şey demedik. Ta ki bu salaklığımızı bu sene tokat gibi çarpana kadar. Şöyle ki bizi üst katımızda büyük sorunlar oluştu. Terasımız yağmur yağdıkça suları çekip alt salonumuza verdi. Duvarlar küflü sapsarı eşyalar battı parkeler kabardı. Çatıdanda akmaya başladı üstte ki diğer odalarda aynı oldu. Biz de yönetimden olsun belediyeden izin alarak aylar önce terasımızı kapattık. Bizle aynı sorunları yaşanlarda kapattı hatta izni aldığımızda bir komşumuz ilk kapattı. O bitirdi kare yaptı ilk sorun burda başladı. Biz de tavanı üçgen kubbe şeklinde yaptık. Yönetici her tadilat günü eve dan diye girdi. Biz üste çıkmıyorduk babamı arayıp durmadan eve dalıyordu yine diğeriyle aynı yapmadınız diye. Halbuki bunu demek için ilk toplanıp şöyle yapılsın demediniz ve ya yapan kişi gelip sordu mu hayır benim terasım daha büyük ve rüzgar alan cephede benim sağlam yaptırmam şart dedi. Yapan komşumuz balkonları katlanan cam yapılır ya o tarz yaptırdı. Biz direkler çakarak baya maliyetli yaptık neyse bunu geçtik. Diğer odalarıda izolasyona dün başladık yağmur yağdıkça iyice berbatlaştı zira. Dünden beri alt komşumuz belediyeye şikayet etmiş kaçak kat yapılıyor ses var diye. Zabıtalar geldi yönetim izni vs gösterdi mecbur gittiler. Bugünde durmadan yöneticiyi arıyor ve kendisi evde bile değil ses var diyor. Yöneticimizde tadilat yapılıyor normal ses olması dedi. Ki teras zamanı cila yapılırken bile alttan duvarı yumrukluyor küfürler ediyor saatlerce ve cila yani bildiğin cila yöneticiyi yine aradı ses var diye yönetici kapıya geldi ses yok sinirlenip gitti adam bile bıktı. Ve iki kat altımızdalar tamam ses olurda biz de mecburuz evi su basmış her yerden ve iki kat olduğu için o kadar ses de gitmesi biraz saçma geliyor. Bitişiğimizde oturanlar bile bir kere bir şey demedi. Biz üç senedir onların yaptıklarına bir şey demedik ki babam o küfürlere rağmen muhattap olmadı yönetici öncesinde komşumuzun tadilatı var şu kadar sürcek diye yazı da astı. Artık kafayı yedik ne yapacağımızı şaşırdık doğrusu ailemde mülayim muhattap olmuyor evde ben sinir krizi geçiriyorum. Bir de ilk taşındığımda otoparkda herkesin ayrılmış araç yeri vardır bize iki araç olduğu için iki araç yeri verildi.Biri engelli kardeşimin üstüne olan aracın camına günlerce yazı bırakmışlar utanmıyor musunuz engelli yerine araş koyuyorsunuz vs vs diğer ağır şeylerde yazmışlar. Hayır yani insanları anlamıyorum belki engelli çocuk var nerden biliyorsun ki aksi bile olsa bizim elimizde mi herkese yer veriliyor şurayı istiyoruz diyemiyorsun.
Dava açıp evi sattırabilirsiniz bile. Sizin için hayatı çekilmez hâle getirdiğine dair. Yönetici de şahit olur. Yine küfür olursa kaydedin.
Engelli araçların plakalarında işaret olurdu ya o yüzden not bırakıyor olabilirler. Artık işaret yok sanırım sizin arabada

Hiç umursamayın, zaten yönetici takmıyor aileyi belli. Sizde bundan sonra en ufak bir seste hem yöneticiye şikayet edin,hem taciz edin. Konuşmayla anlaşılacak insanlara benzemiyorlar çünkü. Yalnız şunu da belirteyim sağlam olarak engelli plakalı araç kullanmanız hiç hoş değil bence :KK20:

Hiç umursamayın, zaten yönetici takmıyor aileyi belli. Sizde bundan sonra en ufak bir seste hem yöneticiye şikayet edin,hem taciz edin. Konuşmayla anlaşılacak insanlara benzemiyorlar çünkü. Yalnız şunu da belirteyim sağlam olarak engelli plakalı araç kullanmanız hiç hoş değil bence :KK20:
Kullanamayacak durumda olan engellinin yakını alabiliyor

Dava açıp evi sattırabilirsiniz bile. Sizin için hayatı çekilmez hâle getirdiğine dair. Yönetici de şahit olur. Yine küfür olursa kaydedin.
Engelli araçların plakalarında işaret olurdu ya o yüzden not bırakıyor olabilirler. Artık işaret yok sanırım sizin arabada
Aracımızda işaret yok ne yazık ki babam vasi olduğu için o kullanıyor kardeşim yürüme engelli belki ondandır. Şöyle ki zaten kiracılar biz hani şikayet etmeyelim hani husumet olur vs diye bir şey demedik. Ev sahipleri öncesinde evi satıyordu biz taliptik ancak karşı taraf kendi vergi borçlarınıda siz ödeyin diyince ki az değil 30 bin civarı ben keriz değilim diyince babam vazgeçti. Ev sahibi herhalde bunlarla bir olup inada belediyeye şikayet etmişler. Bugünde Cumhurbaşkanına bimerden şikayet edicem demiş babam gülüp geçmiş

Aracımızda işaret yok ne yazık ki babam vasi olduğu için o kullanıyor kardeşim yürüme engelli belki ondandır. Şöyle ki zaten kiracılar biz hani şikayet etmeyelim hani husumet olur vs diye bir şey demedik. Ev sahipleri öncesinde evi satıyordu biz taliptik ancak karşı taraf kendi vergi borçlarınıda siz ödeyin diyince ki az değil 30 bin civarı ben keriz değilim diyince babam vazgeçti. Ev sahibi herhalde bunlarla bir olup inada belediyeye şikayet etmişler. Bugünde Cumhurbaşkanına bimerden şikayet edicem demiş babam gülüp geçmiş
Bence hukukçu bir tanıdığınıza danışın. Ama kanıt da lazım. Yönetici arkanızda durur mu

Engelli plakalı araç değil sanırım yanlış anladınız engelli kardeşimin üstüne alınan bir araç babam vasisi olduğu için o kullanabiliyor yanlış bir şey yok

Kullanamayacak durumda olan engellinin yakını alabiliyor
Muhtemelen bu kanunu o engellinin şöförü olsun yakını, engelli kişi rahat etsin diye koymuşlardır. Ama tabi bizim ülkede bütün iyi niyetler suistimal edilir. Kanunda olsa. Zaten vergi indirimleri ayrıcalıklar falan da var ,mis. Hoş değil.

Muhtemelen bu kanunu o engellinin şöförü olsun yakını, engelli kişi rahat etsin diye koymuşlardır. Ama tabi bizim ülkede bütün iyi niyetler suistimal edilir. Kanunda olsa. Zaten vergi indirimleri ayrıcalıklar falan da var ,mis. Hoş değil.
Siz yine yanlış anlamışsınız farklı yere çektiniz ortada yanlış bir durum yok kardeşimin üstüne kullanan kişi vasi olarak babam ki bizim başka bir aracımızda var kardeşim için alınan bir araç o 🤦‍♀️ Sizi anladım ne demek isteğinizide anladım ancak biz kardeşim için maaş bakım parası dahi almayan insanlarız çok şükür muhtaç insanların hakkına girmeyecek kadar karaktersiz değiliz

EVet yok ancak arabanın arkasında tekerlekli sandalye bile mevcut

Sizin işiniz nasıl olsa bitecek. Ama onların sesleri bitmez. Ben olsam biraz daha dişimi sıkar işin bitiminden itibaren her ses çıkarmalarında ortalığı birbirine katarım 😎
Dün biraz babama kızdım baba alttakileri sen niye arayıp konuşmuyorsun o da kızım ben yöneticiye dedim o arayıp söyledi ben niye muhattap olayım dedi o da haklı hele böyle insanlarla 🤷🏼‍♀️ Artık tadilat sonrası gürültü yaptıklarında bende arıcam dedi diğer erkek kardeşimde bende yumruklucam diyor ama ben bile bu davranıştan utanıyorum. Dün gece saat 3 de büyük bir ses duyduk uykudan sıçradım san ki bizim evde bir şey düştü kalktım annemde uyanmış sese diyor alttan yine ses kavga ediyorlar 🤦‍♀️

Dün biraz babama kızdım baba alttakileri sen niye arayıp konuşmuyorsun o da kızım ben yöneticiye dedim o arayıp söyledi ben niye muhattap olayım dedi o da haklı hele böyle insanlarla 🤷🏼‍♀️ Artık tadilat sonrası gürültü yaptıklarında bende arıcam dedi diğer erkek kardeşimde bende yumruklucam diyor ama ben bile bu davranıştan utanıyorum. Dün gece saat 3 de büyük bir ses duyduk uykudan sıçradım san ki bizim evde bir şey düştü kalktım annemde uyanmış sese diyor alttan yine ses kavga ediyorlar 🤦‍♀️

Babanız haklı böyle ses çıkartan insanlara insan demek bile zul bence. Babanız ararsa sadece canı sıkılmakla kalacak. Artı üste çıkar bu tipler yüzsüzlük nirvanadır. İnsan gibi yaşayamayandan insanca tepki de beklenmez zaten. Bende de var böyle tipler çözümü zırt pırt kapıya kapıcıyı göndermekte buldum.

Babanız haklı böyle ses çıkartan insanlara insan demek bile zul bence. Babanız ararsa sadece canı sıkılmakla kalacak. Artı üste çıkar bu tipler yüzsüzlük nirvanadır. İnsan gibi yaşayamayandan insanca tepki de beklenmez zaten. Bende de var böyle tipler çözümü zırt pırt kapıya kapıcıyı göndermekte buldum.
Sanırım dişimizi sıkıp biz de artık gürültü yaptıklarında arayacağız yöneticiyi benim anlamadığım bu insanların sesleri evimizin içinde gibi altında yanında oturanlar nasıl duruyor hiç mi şikayet etmemişler belki etmişlerdir yönetici bıkmış durumda bunlardan

Araba konusunda haklılık haksızlık durumu yok. Devlet tarafından size verilmiş bir hak sonuçta. Zaten araba da engelli bireyin üzerine oluyor. Çok emin değilim ama sanki aracın engelli aracı olduğuna dair bir kağıt gibi bir şey oluyor onu cama koyabilirsiniz. AVM'lerde filan da aynı şekilde o belgeyle engelli yerine park edebiliyorsunuz diye biliyorum. Belgenin ne olduğunu bilmiyorum ama bir avukat arkadaşımın da eşi engelli olduğu için aynı yoldan araç almışlardı. Öyle yapıyorlardı.

Komşunuzu siz de şikayet edin bence. Madem kendi yaptıklarına bakmadan sizin inşaat gürültünüzü şikayet etmekten çekinmiyor, siz de çekinmeyin bence artık.

Sanırım dişimizi sıkıp biz de artık gürültü yaptıklarında arayacağız yöneticiyi benim anlamadığım bu insanların sesleri evimizin içinde gibi altında yanında oturanlar nasıl duruyor hiç mi şikayet etmemişler belki etmişlerdir yönetici bıkmış durumda bunlardan

Kesin etmişlerdir biz söylediğimizde de yine mi demişlerdi. İllallah getirtiyorlar insanlara 😒

Back