Kombu çayı günlüğüm..

profiterol

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
668
116
Merhaba arkadaşlar. .
Ben miyom belasindan muzdarip biri olarak bir cok yolu denedim ameliyatsiz kurtulmak icin.en son kombu çayını duydum ve arastirmaya giriştim. (Hatta az önce bu günlüğü acmak için siteye girdigimde bi arkadasin akrabasininda bu cayla miyomlarindan kurtulduğunu okudum dahada umitlendim)
Malumunuz bu kombu mantari çayı sihirli bir deynek misali her derde deva mübarek. Böyle okudum her yerde.kansere bile care..diye anlatmislar her yerde.su an kopyalama yapamadigim icin faydalarini buraya kopyalayamiyorum ama hakkinda birsuru site var.faydalari saymakla bitmiyor dediklerine gore.satisinin yapildigi bir cok sitede kullanicilarin yorumlarini okudum tek tek.hatta telefon numaraları olanlari aradim bile.memnun kalmışlar genel itibariyle.

Peki ben bu topigi neden açtım? Ben cok evhamli biriyim.hemen herseye atlayip kolayca güvenip kullanamam yiyemem icemem.ama kullanicilarla konusunca bi cesaret kullanmaya karar verdim.

Cayin siparişini verdim persembe günü elimde olacak insallah.kullandikca degisimlerden sizleride haberdar etmek icin actim bu topigi.yasadigim faydalar olursa bizzat birinci agizdan duyun diye actim.insallah bu miyomdan kurtulursam herkes duysun duyursun diye actim.tadindan tutunda faydasina yan etkisine varana kadar herşeyi yazmayi planlıyorum.

Rivayetlere göre cok şeylere faydalı. Bakalim ben nekadar faydasini göreceğim. .ve ne kadar zamanda..
3.5 cmlik miyomum var.7aydir bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ama olmuyor.drlar miyona bağlı olduğunu düşünüyorlar.arti bagirsak problemlerim var ve bu yüzden aşırı şişkinlik. .5-6 kilo fazlam var. Esimdede romatizmaya bagli ekrem agrilari var.bakalim ailece kullanip sonuclari sizlere yqzacagim kizlar.bizzat kullanandan birinci agizdan duyun inşallah. Ben inandim baya işe yarayacagina..

Rabbim insallah hastaliklarima vesile kilar bu çayı. Ayrica duanizida beklerim kizlar.

Arkadaslar eger aranizda kullanipta herhangi bi konuda faydasini yada zararini gören varsa burada bizimle paylassin herkes faydalansin insallah.

Son düzenleme:
Evet.ilk haberimi yazayim kizlar..
Siparişim yola çıkmış kargo şirketinden mesaj geldi şimdi.
Ben bi sevindim sanki.
Umutluyum.

Caylarim geldi :)
Mutlu oldum.ben baya baya inanıyorum galiba faydali olacağına.
İnşallah hayal kırıklığına ugramam sonunda.
Sabah ac karnina bir bardakla baslaniyormus.
Kahvalti yaptıktan sonra geldiği için yarın baslayacagim inşallah. .

Bugün ilk bardağımi içtim. Kahvaltidan yarım saat önce bir cay bardağı. Bir hafta bu sekilde kullanacakmisim.sonrada arttiracagim.

Tadina gelince.Bildigin sirke bu beee dedim ilk yudumumda.icilmeyecek gibi degil ama bayila bayila da icilmez yani.miyoma iyi geldigini duymus olmasam icemezdim yani.ama zamanla tadina da alışıliyormus..

Herneyse..vucudumdaki etkisine gelince..ilk bardaktan hemen bişey beklemek imkansiz tabi ama böyle bi tokluk hissi oluşturduğu netti. Kahvaltida pekte bisey yemek istemedi canim.
Esimede icirdim.oda tadini begenmedi tabi.faranjiti vardi bogazini baya yakti.
Ureticilerinden biriyle konuşmuştum.ilk icmeye basladigin zamanlar vücudunda nerede bi hastqlik varsa orada tamire başlayacağından bikac günlük bi rahatsizlik yaşarsın demişti. Bunu bil ve kullanmayi sakin birakma demişti.oyle yapacagiz bakalim..
Allah sonumuzu hayr etsin.

Canım inşallah hayrini görürsün. Ben de civan perçemi içiyorum ama çok usandim iğrenç bir tadı var. Düzeni bozdum zaten günde üç bardak içiyordum ikiye derken bire düştü. Sonra aklıma geldikçe icmeye başladım.. uff hiç bir şeyi düzenli yapamam zaten.. öyle ya da böyle ameliyat olacam ne yazikki:KK50:

Iki hafta geçti. İkinci haftamda günde iki bardaga cikarmam gerekiyordu ama düzenli yapamadim.gunde bir ictigimde oldu iki ictigimde..
Agir bi gribe yakalandim ama ayakta gecirdim kombudanmidir bilmiyorum ama grip oldugum zamanlardaki şiddetli bas ağrısını yaşamadım bu kez.
Kansizliga cok iyi geliyormus kombucayi.kan degerlerini normale getiriyormus.benim kanim miyomdan dolayı hep 7 ile 9 arasinda.bakalim benim kanimida yukseltecek mi..kullanmaya devam..

Canım inşallah hayrini görürsün. Ben de civan perçemi içiyorum ama çok usandim iğrenç bir tadı var. Düzeni bozdum zaten günde üç bardak içiyordum ikiye derken bire düştü. Sonra aklıma geldikçe icmeye başladım.. uff hiç bir şeyi düzenli yapamam zaten.. öyle ya da böyle ameliyat olacam ne yazikki:KK50:

Canim zaten en büyük hatamiz düzenli kullanmamamiz zaten.cokmu tembeliz anlamadimki:KK9:
Bakalim kombuyu şöyle iki üç ay kullanayimda kontrole gideceğim. Miyomdan kurtulmussam hemen haber ederim sana:KK16:

Canim zaten en büyük hatamiz düzenli kullanmamamiz zaten.cokmu tembeliz anlamadimki:KK9:
Bakalim kombuyu şöyle iki üç ay kullanayimda kontrole gideceğim. Miyomdan kurtulmussam hemen haber ederim sana:KK16:

Gecmiş olsun canım. Benim annem akciğer kanseri. Teşhis konulduğunda 4. evredeydi. Fazla ömrü yok dedi doktoru 3-5 ay diye geveledi. İşte o noktada kombucha çayı içmeye başladı. Sizlere tüm tahlil sonuçlarını kan değerlerini bile sunabilirim. Kullanalı tam 6 ay oldu. Su an sağlığı yerinde Allaha şükürler olsun hiç bir hastalığı yok gibi. Biz mantarını aldık evde kendimiz mayalıyoruz. 5 litrelik cam şişelere yapıyoruz. Daha iyi oluyor.

Gecmiş olsun canım. Benim annem akciğer kanseri. Teşhis konulduğunda 4. evredeydi. Fazla ömrü yok dedi doktoru 3-5 ay diye geveledi. İşte o noktada kombucha çayı içmeye başladı. Sizlere tüm tahlil sonuçlarını kan değerlerini bile sunabilirim. Kullanalı tam 6 ay oldu. Su an sağlığı yerinde Allaha şükürler olsun hiç bir hastalığı yok gibi. Biz mantarını aldık evde kendimiz mayalıyoruz. 5 litrelik cam şişelere yapıyoruz. Daha iyi oluyor.

Canim annen adina cok sevindim.insallah hic bi sıkıntısi kalmaz. Ayrica kombu cayi hikayeni benimle paylastigin icinde teşekkür ederim. Bana gayret oldu.cunku artik icmekte cok zorlanıyorum. Alisamadim henüz tadina..2 bardak icemedigim gunler olsada gunde bir bardak mutlqka içiyorum.
Gerci son haftada biraktim çünkü kalbimdemi göğsümdemi anlayamadigim bir agri olusmustu.bbirakinca devam edecekmi diye görmek istedim.
Etkilerine gelince;

Adetim on günden fazla sürdü. Hatta kombuyu ictigim anda kanamalarim bile oluştu. Hatta bi gece yatmadan icmistim sabah kasiklarimda agriyla uyandim.agri oglene kadar devam etti ve oglen inanilmaz pihtili aniden bosalan bi kanama oldu.sanki cocuk düşürüyormusum gibiydi. Hemen üreticisini aradim.adet düzensizliği yapar ilk zamanlar dedi.kullanmaya devam et dedi devam ettim. Ama hala bi doktora gorunmedim.kan degerlerim ne durumda miyom ne durumda bilemiyorum. Ama ilk aydanda bi sonuc beklemek sacma olur sanki.oyuzden bi süre daha kullanmak istiyorum.

Fakat kalbime saplanan bicak sancilari kombuyu biraktigim su bir haftada gectigi icin acikcasi korktum.bide anlayamadim tabi kalbimemi yoksa göğsümemi saplaniyordu o sancilar...goguslerimde kistler var fibroikist mi diyorlar hani şu zararsiz olanlardan.acaba onami etki etki diyecegim ama sadece sol göğsümde sagda bi agri yok.gezinen bi sanciydi.kombuyu biraktigimdan beri yok..ne etki yaptigini bilememek ne kadar kötü. Umudumu yitirmek istemiyorum :KK43:

Canim annen adina cok sevindim.insallah hic bi sıkıntısi kalmaz. Ayrica kombu cayi hikayeni benimle paylastigin icinde teşekkür ederim. Bana gayret oldu.cunku artik icmekte cok zorlanıyorum. Alisamadim henüz tadina..2 bardak icemedigim gunler olsada gunde bir bardak mutlqka içiyorum.
Gerci son haftada biraktim çünkü kalbimdemi göğsümdemi anlayamadigim bir agri olusmustu.bbirakinca devam edecekmi diye görmek istedim.
Etkilerine gelince;

Adetim on günden fazla sürdü. Hatta kombuyu ictigim anda kanamalarim bile oluştu. Hatta bi gece yatmadan icmistim sabah kasiklarimda agriyla uyandim.agri oglene kadar devam etti ve oglen inanilmaz pihtili aniden bosalan bi kanama oldu.sanki cocuk düşürüyormusum gibiydi. Hemen üreticisini aradim.adet düzensizliği yapar ilk zamanlar dedi.kullanmaya devam et dedi devam ettim. Ama hala bi doktora gorunmedim.kan degerlerim ne durumda miyom ne durumda bilemiyorum. Ama ilk aydanda bi sonuc beklemek sacma olur sanki.oyuzden bi süre daha kullanmak istiyorum.

Fakat kalbime saplanan bicak sancilari kombuyu biraktigim su bir haftada gectigi icin acikcasi korktum.bide anlayamadim tabi kalbimemi yoksa göğsümemi saplaniyordu o sancilar...goguslerimde kistler var fibroikist mi diyorlar hani şu zararsiz olanlardan.acaba onami etki etki diyecegim ama sadece sol göğsümde sagda bi agri yok.gezinen bi sanciydi.kombuyu biraktigimdan beri yok..ne etki yaptigini bilememek ne kadar kötü. Umudumu yitirmek istemiyorum :KK43:

canım miyom sorunun olduğunu biliyorum ne alemdesin diye bakarken bu mesajını gördüm..Canım ben ameliyat oldum biliyosun aklımda birsürü soru işareti varken hemde.Ameliyattan sonra çok mutluydum çünkü hiç ağrım sancım kalmamıştı.Sıra çocuk olayına gelince yine korkmaya başladım 3 aylık deneme ve sonucu hüsran olunca...Sonra hiç beklemediğim 4. ay hamile kaldım ve bir kez daha iyiki ameliyat olmuşum diyorum.Lütfen sende artık vücuduna acı çektirme iyi bir doktora görün ve ameliyat olman gerekiyorsa ol..Ben ameliyat olmasaydım belki şuan bende hala bebek özlemi çekiyor olacaktım ve o dayanılmaz ağrıları çekiyor olacaktım...Ameliyattan asla korkma canım sadece iyi bir doktor bul ve ona güven...

Merhaba
Cayla ilgili bilgileri arastirirken yazdiklarinizi gordum. Fayda buldunuz mu. Bnmde annemde gogsunde beze var. Ve doktorlar pek iyi bulmadilar. Kanser ihtimali cok yuksekmis. Siz ne durumdasiniz suan lutfen cvp yazin

Merhaba
Cayla ilgili bilgileri arastirirken yazdiklarinizi gordum. Fayda buldunuz mu. Bnmde annemde gogsunde beze var. Ve doktorlar pek iyi bulmadilar. Kanser ihtimali cok yuksekmis. Siz ne durumdasiniz suan lutfen cvp yazin

Yazdiklarinizi simdi görüyorum. Gec yazdigim icin kusura bakmayin.uzun zamandir ugramiyordum buraya.

Ben ilk yazdigim ay kullandim bu çayı. Sonra devam etmedim.ama bu cayi kullandigim aydan bu yana âdet günüm 10dan 7ye düştü. Hic kontrolede gidememistim.yarin gideceğim ilk kez kontrole.eger miyomum küçüldüyse yeniden başlayacağım içmeye. Kontrolden çıkar çıkmaz yazarim buraya.

Bu arada bende göğsümde kitle farkettim.aslinda vardi bende hep hani şu zararsiz süt bezesi denilenlerden.ama bikac aydir küçük hareketli bir kitle daha farkettim. Yarin onuda göstereceğim.insallah annenizdeki de iyi huyludur.biyopsi falan yapildimi buarada?

Yarin yazacagim tekrar..

Biyopsi yapildi ne yazikki kanser. Ameliyat ucin gun vereceklrr onu bekliyr. Morali gercekten cok bozuk. Hergun bu caydan icmeye basladi. Ins bir faydasiji gorur :KK43:( cevabinizi beklicem. Ins sizinkide kuculmus ve onemsiz biseydir...

Biyopsi yapildi ne yazikki kanser. Ameliyat ucin gun vereceklrr onu bekliyr. Morali gercekten cok bozuk. Hergun bu caydan icmeye basladi. Ins bir faydasiji gorur :KK43:( cevabinizi beklicem. Ins sizinkide kuculmus ve onemsiz biseydir...

Üzüldüm. Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifasini versin. Güzel dileklerin icinde teşekkür ederim.

Ben cok inanıyorum kombuya.Cok yerde okudum kanserin birinci aşamasında ise sifaya vesile olduğuna.insallah annen icinde olumlu etkiler gösterir.
Ben bugün gittim doktora.ultrason icin yarina gün aldim.yarin tekrar gideceğim

Gorundunuzmu doktora?

Miyomda bi değişiklik yok.ebatlari ayni.ama âdet günüm neden kisaldi onu bilemiyorum. Normalde iki göğsümde de kitle vardi.solda hic cikmadi.sagda iki tane cikti.takip edilmesi gereken. Ama sonrada bi igneli biyopsi yapalim dedi.kararsizim bi alti ay ertelemek istiyorum biyopsiyi falan.

Keske kombuyu düzenli kullansaydim diyorum kendime kızıyorum simdide.

Biyopsiyi yaptirin neden bekliyorsunuzKi 6 ay? Kotu bisey yoksa bile iciniz rahat eder. Allah muhafaza varsada erken teshis ile cabuk sifa bulursunuz. Yinede sizin bilecegijiz is tabi. Rabbim sifasi bilinmeyen hastalik vermesin ins. En.buyuk nimet saglik.

Biyopsiyi yaptirin neden bekliyorsunuzKi 6 ay? Kotu bisey yoksa bile iciniz rahat eder. Allah muhafaza varsada erken teshis ile cabuk sifa bulursunuz. Yinede sizin bilecegijiz is tabi. Rabbim sifasi bilinmeyen hastalik vermesin ins. En.buyuk nimet saglik.

Benimde ogrenmek istedigim kombu mantari dibe cokerseölmüs mü oluyor su cayin incekiklerini bi yazan olsa :44:

Benimde ogrenmek istedigim kombu mantari dibe cokerseölmüs mü oluyor su cayin incekiklerini bi yazan olsa :44:

Beb hazirini aldığım icin bilmiyorum evde yapılmışı nasil oluyor. Benimde merak ettigim acaba evde yapilqn hazırına göre dahami sağlıklı dahami faydali olurki?

Beb hazirini aldığım icin bilmiyorum evde yapılmışı nasil oluyor. Benimde merak ettigim acaba evde yapilqn hazırına göre dahami sağlıklı dahami faydali olurki?

X