• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kombi yardım😏

Sebnem1453

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
596
631
103
31
selam arkadaşlar. Yeni bir eve taşındım eski oturduğumuz binada ısıtma merkezi sistemdi. Burda kombiyi kaçta yakmalıyım nasıl tasarruflu kullanmam gerekir bilmiyorum şuan 40 da yanıyor evin ısı yalıtımı yok 2+1 ayrıca 25 aylık ikizlerim var malum pandemiden eşimde doğru dürüst maaşını alamıyor :( doğalgaz kullanma ile ilgili tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler 🙏

Oda içinde derece var mı

Yani kombi 40 ta yanıyor da içerisi kaç derece

Hava ayaz olunca 40 ta ısıtmaz sürekli çalışır

En güzeli oda termostatı aslında

Oda sıcaklığına göre sabitliyor
derece yok termostat hiç aklıma gelmedi fikir için teşekkürler

Ev sahibiyseniz oda termostatı taktırın, kiracıysanız ev sahibinizden telep edin. Oda termostatı sarfiyatınızı çok düşürür.

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Dışarısı kaç derece?
teşekkür ederim istanbuldayım ev arka cephede olduğu için serin oluyor kombi bazen 35 ile 40 arası yanıyor 4 gün önce taşındık 10 saat evi ısıtmak için 58de falan yakmak zorunda kaldık ne kadar fatura gelir bilmiyorum

teşekkür ederim istanbuldayım ev arka cephede olduğu için serin oluyor kombi bazen 35 ile 40 arası yanıyor 4 gün önce taşındık 10 saat evi ısıtmak için 58de falan yakmak zorunda kaldık ne kadar fatura gelir bilmiyorum
40tan az olmaz bence şu an. Benim de alt boş ve kuzeye bakıyo çocuk yok 45de.

Ben pek anlamıyorum ama çok tutumlu bir arkadaşım var evde kullandıkları odaların peteklerini açıp boş olanları kapatıyor. Mesela kendi yatak odaları, salon ve holu açmış, çocuk odası (şimdilik bebek yanlarında yatıyor) mutfak ve banyoları kapatmış. Hep bu şekilde kullanıyor hiç kapatmadan. Biz geçen sene kışa girerken yine bu aylarda Kasım ayının ortasında açmıştik kombiyi, toplamda 10 gün falan yanmıştır ama aç kapa yaptık. Onlara 260 gelirken bize 330 gelmişti. Onlar da biz de en düşükte 40 derecede yaktık. Kombilerimiz ve evlerimiz aynı, aynı sitedeyiz zaten. Tek fark onlar hiç kapatmadan, belli odalarda yakmışlar, biz aç kapa yaparak tüm evi yakmıştik.

Kombiyi aç kapa yapınca evi ısıtmak için sürekli harlamak zorunda kalıyormuş, diğer türlü düşükte sürekli yandığında ev zaten belli bir dereceye geldiği için kombi çok fazla harlamiyormus

Ben pek anlamıyorum ama çok tutumlu bir arkadaşım var evde kullandıkları odaların peteklerini açıp boş olanları kapatıyor. Mesela kendi yatak odaları, salon ve holu açmış, çocuk odası (şimdilik bebek yanlarında yatıyor) mutfak ve banyoları kapatmış. Hep bu şekilde kullanıyor hiç kapatmadan. Biz geçen sene kışa girerken yine bu aylarda Kasım ayının ortasında açmıştik kombiyi, toplamda 10 gün falan yanmıştır ama aç kapa yaptık. Onlara 260 gelirken bize 330 gelmişti. Onlar da biz de en düşükte 40 derecede yaktık. Kombilerimiz ve evlerimiz aynı, aynı sitedeyiz zaten. Tek fark onlar hiç kapatmadan, belli odalarda yakmışlar, biz aç kapa yaparak tüm evi yakmıştik.

Kombiyi aç kapa yapınca evi ısıtmak için sürekli harlamak zorunda kalıyormuş, diğer türlü düşükte sürekli yandığında ev zaten belli bir dereceye geldiği için kombi çok fazla harlamiyormus
Ben de aç kapat yapıyorum sürekli. 20 gün falan yaktım bu ay 55 derecede termostat da yok 160 TL geldi.

Ben de aç kapat yapıyorum sürekli. 20 gün falan yaktım bu ay 55 derecede termostat da yok 160 TL geldi.
55 te 160 baya iyi.
Ama sizin kiyaslamaniz liriko liriko ile olmaz, olamaz.
Evin ili, konumu, cephesi, kacinci kat , alt ust yan dolu bos, komsular yakiyor mu , hava kac dr. , yalitim , cati izalasyonu , bina yalitimi , bina nemi bunlar onemli faktorler. Onun kiyasi komsusu ile olur tabi çatı alti ya da alt bos degil ve cephe farkli degilse o durumda da 50-60 tl fark olabilir.
ama sizjnkiyle kiyaslanmaz.

55 te 160 baya iyi.
Ama sizin kiyaslamaniz liriko liriko ile olmaz, olamaz.
Evin ili, konumu, cephesi, kacinci kat , alt ust yan dolu bos, komsular yakiyor mu , hava kac dr. , yalitim , cati izalasyonu , bina yalitimi , bina nemi bunlar onemli faktorler. Onun kiyasi komsusu ile olur tabi çatı alti ya da alt bos degil ve cephe farkli degilse o durumda da 50-60 tl fark olabilir.
ama sizjnkiyle kiyaslanmaz.
Bahsettiğim arkadaşımın evi ara kat. Yandakiler yakıyordur muhtemelen ama alt katta yakmıyorlardi, üst dairesi de boştu. Bizim ev köşe daire, alt katimiz kafe bilmiyorum bir şey yanıyor mu, üst katimizda almancilar var senede iki kere falan geliyorlar orası da boş. Sagimiz yola bakıyor, solumuz bir kısmı apartman boşluğu bir kısmı karşı daire. Onun da etkisi vardır muhtemelen. Bakalım bu ay 10 gün oldu açalı, hiç aç kapa yapmadık. Ama holu ve banyoları kapattım

Back
X