• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kombi kullananlar yardım...

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.249
25.558
548
Arkadaşlar merhaba
İlk kez kombi kullanıyorum sanırım yoğuşmalı değil benimki.
Dijital derece göstergesi yok 2 nokta 3 nokta ve 4 nokta şeklinde seviyeler var.
2 noktaya ayarladığımda ev çok sıcak oluyor, biraz daha kıstığımda ılık güzel oluyor. Yani soğuğa yakın çalıştırıyorum. Gene güzel ısınıyorum. Ankaranın soğuk bir semtindeyim, bugün hava baya ılık olunca gece gündüz yanan kombiyi kapadım sıfıra aldım. Gece gündüz ekonomi için yansın diye okumuştum ama bugün hava cidden iyi akşam açmam belki de.
Şimdi sorum şu, ben baya iyi ısındığım için faturadan tırstım biraz. Araştırdığım kadarıyla sayaçtaki endeks fatura hakkında bilgi verebiliyormuş. Sayaç 1100 endeks. Önceki endeks ise 1026 idi (5 günlük bi fatura gelmişti)
Sizce durum ne olur süpriz faturayla karşılaşır mıyım?
Siz tasarruf nasıl sağlıyorsunuz?

Yıllardır kombi kullanırım, hiç sayacı kontrol etmedim.
Nasıl hesaplanır v.s. bilmiyorum.
Mümkün olduğunca kontrollü davranırım. Geceleri kapatıyorum.
Sabah namaza kalktığımda çok yüksek olmayacak derece de yakıp biraz sabah soğuğunun kırılmasını sağlıyorum.
Aslında çocuk olmasa sabahları da yakmam, tüm gün evde yokuz evden çıkmadan 20 dk. önce falan kapatıyorum.
Hepimiz sabah birlikte çıkıyoruz, akşamları da duruma göre hava çok soğuksa eve gelince yüksek derece de yakarım, biraz ısındıktan sonra kısarım ve en son yatan kombiyi kapatır.
Oldukça makul faturalar ödüyoruz. Bu arada İstanbul'dayız, Ankara'nın soğuğuyla kıyaslanamaz tabi.

Tüm gün açık kalması tasarruf sağlar diye okumuştum ne kadar doğru ki o. CitlembiK CitlembiK siz uygulamıyorsanız makul faturalar ödüyorsanız ben de kapatacağım. Sabah 8-akşam 6 arası ev boş. Yanıp yanıp durması saçma.

kombiyi kapatmak iyi bir fikir değil derecesi düşürülebilir ancak tüm evin petek ve borularındaki su soğuyor sonra siz o litrelerce suyu tekrar soğuk sudan ısıtıyorsun ki bu daha fazla enerji gerektiriyor derecesini düşürüp üşüdüğünüz de biraz daha açmanız çok daha mantıklı çünkü kombi tüm gün hattaki suyu belli bir ısıda tutuyor.

kombiyi kapatmak iyi bir fikir değil derecesi düşürülebilir ancak tüm evin petek ve borularındaki su soğuyor sonra siz o litrelerce suyu tekrar soğuk sudan ısıtıyorsun ki bu daha fazla enerji gerektiriyor derecesini düşürüp üşüdüğünüz de biraz daha açmanız çok daha mantıklı çünkü kombi tüm gün hattaki suyu belli bir ısıda tutuyor.
Sabahtan akşama dek evde yoksak bile tüm gün öylece yanması daha mı iyi?

Eğer her akşam kombiyi açıp sabaha kadar yakıyorsanız, gün içinde de en düşükte yanması daha tasarruflu diye biliyorum ben.

Ben kapatılmasından yanayım
Bütün gün boş yanacak
Önceki evim kombiliydi
Kullanmadığım odaların kapısını kapatıp oralarda yakmıyordum
Çok yüksek faturalar hiç gelmedi böylece

Ben kapatılmasından yanayım
Bütün gün boş yanacak
Önceki evim kombiliydi
Kullanmadığım odaların kapısını kapatıp oralarda yakmıyordum
Çok yüksek faturalar hiç gelmedi böylece
Kullanmadığım odaları ben de kapatıyorum. Salon, yatak odası, koridor, mutfak yanıyor. Benim bahsettiğim kombiyi sıfırlamak. Evden çıkıp akşam gelene kadar yanması bana tasarruflu gelmiyor ama bazıları kapatmıyormuş hiç.

Sabahtan akşama dek evde yoksak bile tüm gün öylece yanması daha mı iyi?

ayarı düşürülebilir evde yokken ama siz evde yokuz diye tamamen kapatırsanız enerji tasarufu değil israfı yaparsınız sadece peteklerdeki suyun değil duvarların da soğuması sonucu kombiyi eve gelince çok daha fazla yakmanız gerekir.
Yani kombinin siz yokkken daha düşük bir sıcaklıkta çalışması akşamllarıda üşüorsanız derecesinin arttırılması çok daha iyi bir yöntem.
Bu aylarda faturada çılgın farklar görmezsiniz bu yönteminizle ama aralık ocak subat aylarında kombiyi kapamak hiç iyi bir fikir değil.

3 senedir kombili evdeyim. Salonumuzdaki peteklerde sorun vardı alt kısımlara hiç ısıt gitmiyordu bu sebeple salon hiç ısınmıyordu. Ev sahibi de sorunlu para yok pul yok falan deyince bir daha hiç söylmedik biz ama şöyle yaptık; zaten bizde evde yokuz akşam 8e kadar böyle olunca sadece akşamları açıyoruz ama kışın salonun peteklerini kapattık. Salonun kapısını falanda kapı altından hava gelmeyecek şekilde kapattık. Küçük odaya geçtik. Böylelikle 3 senedir çok normal faturalar ödedik. Şimdi evlilik sebebiyle taşındım bu evde bir garip dizayn edilmiş balkonu falan salondaki peteklerde küçücük ve duvara gömülü şekilde. Bu sebeple bir odayı oturma odası yaptık kışın salonun kapısını kapatacağız.
Sizin öyle bir durumunuz var mı bilemiyorum çocukta varsa oturma odası var mı? Öyleyse 1 ay deneyin farkı kendiniz görün değmiyor diyorsanız yakarsınız tüm gün.

3 senedir kombili evdeyim. Salonumuzdaki peteklerde sorun vardı alt kısımlara hiç ısıt gitmiyordu bu sebeple salon hiç ısınmıyordu. Ev sahibi de sorunlu para yok pul yok falan deyince bir daha hiç söylmedik biz ama şöyle yaptık; zaten bizde evde yokuz akşam 8e kadar böyle olunca sadece akşamları açıyoruz ama kışın salonun peteklerini kapattık. Salonun kapısını falanda kapı altından hava gelmeyecek şekilde kapattık. Küçük odaya geçtik. Böylelikle 3 senedir çok normal faturalar ödedik. Şimdi evlilik sebebiyle taşındım bu evde bir garip dizayn edilmiş balkonu falan salondaki peteklerde küçücük ve duvara gömülü şekilde. Bu sebeple bir odayı oturma odası yaptık kışın salonun kapısını kapatacağız.
Sizin öyle bir durumunuz var mı bilemiyorum çocukta varsa oturma odası var mı? Öyleyse 1 ay deneyin farkı kendiniz görün değmiyor diyorsanız yakarsınız tüm gün.
Çocuk yok henüz. Dediğiniz gibi yaptım az önce baktım bu salon ısıncak gibi değil hadi bana eyvallah dedim kapattım peteği kapıyı. Mutfak sıcacık yere battaniye serdim kaloriferin dibinde oturuyorum. Eşim de yok bu ara uzakta çalışıyor tek başıma koca salonda üşümektense kedi gibi kıvrıldım peteğin önüne ders çalışıyorum.

Evi yeni kuruyoruz oturma odasına kanepe almaya gelmedi sıra henüz. Yoksa kış salonda geçmez

Evi yeni kuruyoruz oturma odasına kanepe almaya gelmedi sıra henüz. Yoksa kış salonda geçmez
Döşek yada yer minderi gibi birşey yok mu oturma odasında varsa öyle yapın,halı serin minderleri koyun battaniyede serersiniz orada oturursunuz misafiriniz vs gelirse salona geçersiniz hatta yatmak içinde kullanırsınız oturma odasını yatak odasını kapatıp.Peteklerin hepsi yanınca bence daha yüksek geliyor fatura.

Döşek yada yer minderi gibi birşey yok mu oturma odasında varsa öyle yapın,halı serin minderleri koyun battaniyede serersiniz orada oturursunuz misafiriniz vs gelirse salona geçersiniz hatta yatmak içinde kullanırsınız oturma odasını yatak odasını kapatıp.Peteklerin hepsi yanınca bence daha yüksek geliyor fatura.
Oturma odasına gitmek istemedim evde yalnızım 3+1 ev. Mutfakta oturuyorum şu an. Petek olarak da mutfak hol ve yatak odası yanıyor. Bir de havlupan.

Çocuk yok henüz. Dediğiniz gibi yaptım az önce baktım bu salon ısıncak gibi değil hadi bana eyvallah dedim kapattım peteği kapıyı. Mutfak sıcacık yere battaniye serdim kaloriferin dibinde oturuyorum. Eşim de yok bu ara uzakta çalışıyor tek başıma koca salonda üşümektense kedi gibi kıvrıldım peteğin önüne ders çalışıyorum.
Arkadaşta yazmış ben düşünmemiştim, hani koltukların süngerden büyük minderleri olur onların üzerine bir örtü serip aynen petek dibine oturabilirsiniz. Yerlerde yün halı ciddi farkediyor. Benim çok aklımı yedi KV aman artık yün halı kullanmıyor kimse kilimler moda kilim bakalım dedi bende olmaz dedim yazın kaldırım ama halı kalın olacak. Kombisiz evde benim kurtarıcım yün halılardı çünkü.
Misafir gelince salonu açarsın.

Geçen sene akşam açıp sabah kapatıp işe gidiyorduk en yüksek 150 tl fatura ödedik. Bu yıl kızım var ve en düşük ayarda gece gündüz yanıyor. 230 geldi. Bide sıcak su faturayı çok tetikliyor mutfakta el alışkanlığı sürekli sıcak suyu aciyordum o ara da çok yüksek gelmişti.

Kombiyi kapatıp açmak fazla fatura gelmesini saglar ancak :KK51: sürekli ılık olan ev mi daha cok enerji harcatır soğumuş yeniden ısıtmaya çalışmak mı mantık belli aslında ;) inverter klima kullanıyoruz çok nadir kapatırız yazın hiç kapatmadım ayda en fazla 100 geliyor

Back
X