Canım ,bu tip şişlikler genelde bağışıklık sistemi bozulduğunda görülüyor .Yani grip gibi mikrobik bir hastalıkta bile böyle şişlikler görülüyor antibiyotikle geçiyor .Benim kızımda küçükken vardı aynı sende olduğu gibi koltuk altında ,ama o çok zayıftı tahlillerde birşey çıkmadı .Ölüp ölüp dirilmiştim ,Kilo alınca yok oldu .Sen zayıfmısın bilmiyorum canım .Birde 2 sene önce kızımın yine koltuk altında bir şişlik olduğunu fark ettik .Şimdi kızım 21 yaşında , ultrasona girdik , birçok genç kızda görülen olağan bir durummuş ,meme dokusunun yoğunluğundan kaynaklanıyormuş .Sadece görsel açıdan rahatsızlık yaratır dediler .Canım dediğim gibi durmun basit birşeydir ,bir de sen ameliyat oldun ya bağışıklık sistemin zayıf düşmüş olabilir .Bana kalırsa sen genel cerrahiye git ve ultrasona gir ihmal etme canım ,için rahat etsin .a.s.:1hug:Kendine iyi bak
öncelikle geçmiş olsun aynı sorun bende de oldu dr gittim eğer ağda yaptırıyorsan ondan oluyor dedi ...
daha sonra geçti....
Canım gecmıs olsun.Aynı sorunu ben yaklasık 11 yıl once yasadım.Ama dr len bezlerıyle ılgılı oldugunu ne zaman sıddetlendıgını vs sordu.Adetınle ılıskılı olabılır dedı.Soyledıgı gıbı adetıme bır hafta kala sıskınlık daha sertlesıyo daha cok kendını bellı edıyodu.Bana ıstersen alabılırız ama bu bezeler hemen her kadında olur.Bı cogunda dıs dokuya cok uzakdır farketmez ama sende kı dıs dokuya cok yakın dedı.Ben aldırmakdan korkdum.Aradan uzun zaman gecdı ben onunla yasamayada alısdım bu arada:)Hamıle kaldıgımda bırden kayboldu.Sonrasında emzırme donemınde cıktı ortaya ama daha ırı daha sıddetlı.Emzırme saatı gelınce dayanılmaz bı agrı verıyodu.Doktrum cocuguma kesın zarar vermez garantısı veremedı ve ben kızımı 3. gun emzırmeyı bırakdım.Neyse bıraz uzattım ama bıl ıstıyorum.Bı sure sonra tamamen kayboldu sevındım ama aslında kaybolmamıs hep sabıt olan sey gogsume kaymıs.Ustelık orada cogalıyolar ama dr yıne tehlıkelı olmadıgını ama agrı vermeyı bırakdıgında muhakkak sene de bır yaptırdıgım kontrollerı 6 aya dusurmemı ıstedı.Bence hıc vakıt kaybetme bı dr a gıt.En azından tehlıkesı olmayan bısey ıcın benım gıbı korku yasamassın.Tekrar gecmıs olsun canım....
merhaba arkadaşım forumları gezerken sorunuz dıkkatımı çektı..kıl donmesı şişkin içi delik olur ..ama kol altında kı şişlikler gogustende kaynaklanabılır.bence vakıt kaybetmeyınız derhal bır cerraha muayene olunuz..dılerım ıyı haberler alırsınız..sevgıyle kalın
aynı curum bı hatfta oncsınden bende de peydah oldu bı sıslık var dokunuca acayıp oluyo canım o kadar sıkkınkı anlatamam
agzıma bıle almak ıstemıyorum aam gogus kanserı olmaktan cok hemde cok korkuyorum ve Rabbı m sabır versın olelerıne dıyorum cıdden onarlın halını sımdı dah aıyı anladım
nolur olmasın bol ebısey ya nolur bı haftadır ıcım ıcımı yıyo ve en sonunda yarın dktora gıtmye karar verdık annemle ben utanıyodum goguslerımı gostermekten ama artık saglık bu umrumde bıle degıl
Canım dokunduğunda ağrı var mı peki?
Bende de ağrılı vardı 6 ay çektim ağrı varsa korkma dedi dr usg ye soktu çok şükür temizdi,yapısı gereği fibrokistikmiş ve ömür boyu bazı durumlarda ağrı olabilirmiş...
Bende senin gibi korkmaktan bi hal olmuştum.
Hiç korkma mutlaka dr a git ellerini başının altına koyacak usg yi memelerinde gezdirecekbiraz utanıyorsun erkekse ama olsun sağlık bu herşeyden önemli,yarın mutlaka git ve temiz olan sonucunu(eminim) bildir...Geçmiş olsun..
cevap yazamadım kusara bakma cnm bıldırcem demıstımya vıze donemı yaklastı da dersler malum
o gun gıttık annemle doktora genel cerrahıye yonlendırdıler doktor secebılıyomuyuz dedım evet ama bayan yok bugun dedı hasta kayıttakı bayan tek bı odada varmıs gıttım baktım sadce bı tane kadın ısmı gordum aksılık ıste
annem kızım sacmala saglık bu falan dıye dıye gıttık aldık anaaaaaam sıra da yok daldım ıcerı orta yaslarda bı erke doktor vardı sordu ıste anlattım hıc makınada falan gızdırmedı sutyenı de cıkarttırmadı sukur azcık dokandı agrı olan bolgeme
uatnacımdan kıpkırmızı oldum yaaaaaa
sımdılı bı sorun gozukmuyo merak etme dedı ultrasyon cekın sonucları getır dedı bakalım da sorun yoksa nıye ultrasyon cekın dedıkı
Geçmiş olsun canım ama usg olmadan net bir sonuç veremezler sana o yüzden usg şart,çektir sende rahat et kafan rahatlasın en azından...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?