- 11 Nisan 2023
- 72
- 57
-
- Konu Sahibi Nisanur4221
Teşekkür ederim öncelikle.Koltuk altında da hafif bir ağrı oluyor bastırınca memedeki ağrı zaten adetten sonraki hafta başlıyor adet olana kadar sancilaniyor.Beni telaş ettiren şey lenf bezlerimDoktor değilim ama yakın zamanda yaşadığımı anlatayım. Benim memem de yoğun fibrostik kistli yapıda ve sürekli elime birşeyler geldiği için hem renksiz hem de doppler çekildim defalarca. Her doktorun da dediği eğer ağrın varsa asla kötü şeylerden endişe etme yönünde oldu. Eğer bastırdığınızda ağrı hissediyorsanız korkmayın. Geçmiş olsun.
23 yaşındayım ailemde hiç meme kanseri öyküsü yok.Kistler iyi huylu evet ama koltuk altındaki bu şeyler neyin nesi onu anlamadımAnne tarafınızdan metastazik meme kanseri öyküsü var mi? Bahsettiğiniz kistler kanal tıkanması sebebiyle çoğu kadinda görülen iyi huylu kistler. Sizi bu kadar endişelendiriyorsa bu durum genetik yatkınlık yaptırabilirsiniz devlette yapiyorlar.
En kötü doktor bile riski bir durum görse başından savmaz bence. Benim de bazen elime gelen koltuk altımdaki şişlikler zamanla yok oluyor, genelde enfeksiyondan kaynaklı olabiliyor. Bir süre elinizle takip edip kontrole gidin tekrar.Teşekkür ederim öncelikle.Koltuk altında da hafif bir ağrı oluyor bastırınca memedeki ağrı zaten adetten sonraki hafta başlıyor adet olana kadar sancilaniyor.Beni telaş ettiren şey lenf bezlerim
Romatolojik ya da otoimmunsel olabilir mesela çok kolay ateslenir misiniz crp değeriniz kaç vücudunuzda herpes virüsü var mi çok kolay uçuk çıkarır mısınız? Bir de immunolojiye görünün bagisikliginiz çökmüş olabilir detaylı kan testleri yapılsın iltihap olabilir iltihaplı romatizma olabilir.23 yaşındayım ailemde hiç meme kanseri öyküsü yok.Kistler iyi huylu evet ama koltuk altındaki bu şeyler neyin nesi onu anlamadım
Teşekkür ederimBaşka doktora gitmelisiniz ihmal etmeyin en azından içiniz rahatlar geçmiş olsun
Belki bu aralar stres yapmissinizdir ya da yakın zamanda enfeksiyon gecirmissinizdir çok rahatsizsaniz ve doktor gerekli görürse immunterapi verir zaten geçmiş olsun.Uçuk çıkar özellikle sıcaklarda crp 0.24 geçen ay yaptırdım tahlil.Bagisikligim çok düşük sürekli bir yerlerimde kist çıkar.Ayagimda elimde vs. Tekrardan bir doktora görünmek iyi olacak sanırım.Bezeleri fark edeli 1 aydan fazla oldu büyüme vs. Yok
Ya bana da deselerdi için rahat ederdi hiç olmazsaÇok yeni geçen ay yakın bir arkadaşımın iki koltuk altında küçük beze çıktı iki tarafta da ödümüz koptu tabi
Genel cerraha gitti hem özel hem devlete iki ayrı doktor baktı ultrason vs normal beze dediler devletteki doktor istersen alalım ama bezeleri alırsak koltuk altın koku yapar kendiliğinden kücülebilir akışına bırak dedi kaldı öyle
Başka doktora da görün canım için rahat ederYa bana da deselerdi için rahat ederdi hiç olmazsaArkadaşınıza geçmiş olsun
Teşekkür ederim de dediğim gibi hissedeli 1 aydan fazla oldu şimdiye geçmesi gerekmez miydiBelki bu aralar stres yapmissinizdir ya da yakın zamanda enfeksiyon gecirmissinizdir çok rahatsizsaniz ve doktor gerekli görürse immunterapi verir zaten geçmiş olsun.
Teşekkür ederim öyle yapacağımBaşka doktora da görün canım için rahat eder
Öyle yapacağım en yakın zamana da tekrardan bir randevu almayı düşünüyorum için rahat etsin.Tesekkur ederimEn kötü doktor bile riski bir durum görse başından savmaz bence. Benim de bazen elime gelen koltuk altımdaki şişlikler zamanla yok oluyor, genelde enfeksiyondan kaynaklı olabiliyor. Bir süre elinizle takip edip kontrole gidin tekrar.
Merhaba benimde koltuk altında 2 aydır bir şişlik var önceleri hafif ağrısı vardı o şekilde fark ettim geçer sandım geçmedi geçen ay özele gittim doktor önemsiz bir lenf nodu zamanla geçer merak etme dedi sanki biraz büyümüştü 15 gün önce aynı hastaneye yakın başka bir yere gittim yine aynı doktor orda da karşıma çıktı bunun için mi geldin bu seferde kıl kökü iltihabı dedi ilaç yazmadı zamanla küçülür dedi ama küçülmüyor sanki aksine büyüyor yarın için devletten randevu aldım bakalım o ne diyecek bende korkuyor ağrısız olması beni korkutuyor birde başı yok deri altında jiletle Tariş oldugun için oluyor dedi zaten memem de fibroadenomlar var daha öncede ameliyat olmuştum 6 ayda bir kontrole gidiyorum daha öncede kilkoku iltihabı olmuştu ağrısı ve başı vardı kızarmıştı kendiliğinden geçti ama bu hem deri altinda hem ağrısı yok hemde geçmiyorÖyle yapacağım en yakın zamana da tekrardan bir randevu almayı düşünüyorum için rahat etsin.Tesekkur ederim
Meehabalar son durumunuz nedir acaba meme radyoloğuna görünmek en sağlıklısıymış.Öyle yapacağım en yakın zamana da tekrardan bir randevu almayı düşünüyorum için rahat etsin.Tesekkur ederim