koltugum batti

balkaymakim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.328
9
158
Almanya
ya kizlar hastayim ikinci günüm bugün az önce koltugumu öyle bi batirmisim ki :26:
sildim ama cikmiyor bide koltugum cok acik lila yaa ne yapicam ben simdi

kırmızı aspirin yada kosla leke çıkarıcıyı deneyin ikiside kan lekesini çıkarıyor canım.benim başımada geldi üstelik beyaz koltuklarım

valla bana binde bir oluyo böyle aşırı ben de o zamanlar bebeğimin bezlerinden kullanıyorum komple kaplıyo:37::17:gülmeyin yaa valla naapıym bater heryer diye korkuyorum...arkadaşım sana da tavsiyem ya ariel renkliler için leke çıkarıcıyı kullan ya da domestosun renkliler için olanını dene hemen müdehale edince daha da kolay çıkıyor..

kirmizi aspirin ???
hep böyleyim canim ya inan ilk ikigün nereye oturcam ne yapicam bilemiyorum batiyorum yaa

canım kadın pedleri bizi idare etmiyor.sana tavsiyem eğer o günlerde evde olacaksan bebek bezi kullanman.ben ilk 3 gün bebek bezi kullanıyorum.hem daha havadar hem de hiç bir yeri batırmıyorum.son üç gün de günlük ped kullanıyorum az olduğu için.normal pede veda ettim artık.

kızlar bu tür kazalar için evde oksijenli su bulundurmak çok iyi oluyor, farkettiğiniz anda lekenin üstüne dökün biraz hiçbirşey kalmıyor, ama çok kurumaması gerek, döktüğünüz anda kırmızılar yok oluyo..

canım kadın pedleri bizi idare etmiyor.sana tavsiyem eğer o günlerde evde olacaksan bebek bezi kullanman.ben ilk 3 gün bebek bezi kullanıyorum.hem daha havadar hem de hiç bir yeri batırmıyorum.son üç gün de günlük ped kullanıyorum az olduğu için.normal pede veda ettim artık.
ya canim derlerdide gülerdim ama inan bende öyle yapicam Allahtan evdeydim yani ya calisiyo olsaydim ogün
kızlar bu tür kazalar için evde oksijenli su bulundurmak çok iyi oluyor, farkettiğiniz anda lekenin üstüne dökün biraz hiçbirşey kalmıyor, ama çok kurumaması gerek, döktüğünüz anda kırmızılar yok oluyo..

:53: sadece üzerinemi dökücez

dr beckmann leke çıkarıcı marketlerde satılıyor.

Ben REAL den almıştım.

Her türlü lekeye karşı ayrı ürünü var.

Benim bikiniye zift bulaşmıştı.

Aldım şipşak çıktı.

Kendi üzme al kurtul.

canımcım hemşire olarak söylüyorum kan lekesini oksijenli su hemencicik çıkarıverir, bi dene

bence sampuanli suyu bi dene.camasirdaki kan lekesini tertemiz yapiyo koltugu da temizler heralde.kizlar oje lekesi icin bi sey oneren var mi?

bende aynı şekilde yapıyorum.doğumdan sonra 7 ay olmadım iki doğumumdada.oluncada tarif edilemez şekilde oldum.ne yapacağımı şaşırdım sonra bebek bezi kullandım eşim çok dalga geçti ama ilk 3 gün için birebir...bu arada konuyu açan arkadaş bende ersağ ın kan ve yağ çözücü bi deterjanı var onu kullandım.

internette herhangi bir kuru temzilemcinin numarasını bulup arayın. kan lekesini ve kumaş cinsini söyleyin. Bizden daha faydalı olurlar.

bence sampuanli suyu bi dene.camasirdaki kan lekesini tertemiz yapiyo koltugu da temizler heralde.kizlar oje lekesi icin bi sey oneren var mi?

canım aklıma ilk aseton geldi:) ama bilmiorum kumaşlarda etilimi sen en iyisi tinerle temizle hemen çıkartıo, sakız lekelerindede çok etkili

ne kötü yaa bende yatarken sıkıntı çekiyorum 2 günü yoğun olduğu için çarşaf üstüne ekstradan bişi seriyorum.. Tatlım yoğun günmerde evdeyken hasta bezi kullana bilirsin...

Sanırım biraz geç oldu mesaj yazmak için ama ben aynı durumda kalınca ne yaptım onu yazayım. İlk başta biraz buz ve peçete lazım. Lekenin üzerine buzu sürüp peçeteyi bastırıyorsun ve bu işlemi peçeteye herhangi bir renk gelmeyene kadar devam ediyorsun (Lekeyi yaymamaya dikkat). Bu sadece anında müdahale durumu için leke tabiki bu şekilde çıkmıyor bu sadece ön hazırlık. Sonraki ve seninde hala koltuğunda leke varsa uygulayabilceğin aşama eczaneye kosup amonyak almak. bir bardağın içinde sulandırıyorsun. Okuduğum yerde 1/5 diyordu sanırım ama biraz daha fazla konulabilir bence. (Dikkat saf amonyak koltukta nasıl bir etki yapar bilemiyorum benim koltuklarım krem-sütlü kahve arası kırçıllı bir kumas). Koltuktaki lekeyi amonyaklı su ile silip kurumaya bırakıyorsun. Leke çıkmazsa kuruduktan sonra leke çıkana kadar işlemi tekrar ediyorsun. Amonyak kan moleküllerini bozuyor bu şekilde yavaş yavaş biraz sabırla leke yokoluyor. Bu konuda bildiğim bir şey de deterjanla müdahale edilmemesi gerektiği.

Buz konusunda hadi canım diyecek arkadaşlara söyleyeyim buz fazla kanı uzaklaştırıp amonyağın işini kolaylaştırmak için. Heralde suyla silsenizde olur ama lekeyi yaymanız kolaylaşır. Yok yere leke büyür bence :10:

Back
X