aranızda kolposkopik muayene olan varmı ? Bende dermoit kist var, devlet hastanesinde ameliyatımı olacağım, bunun için birsürü testler falan istenmişti. 2 sene öncek smear test sonucu ASCUS çıktığından kolposkopik muayene istediler. En son yapılan smear temiz çıktı ama, ille de kolposkopi istiyorlar, açıkçası gerginim, hiç tecrübe etmiş olanınız varmı paylaşırsanız sevinirim
2009 un 6. ayıydı sanırım. Hpv nin yüksek riskli tipini taşıdığım için doktorum kolposkopi istemişti. Gidip yaptırdım hemen. Hiç tedirgin olma canım. Can yakan birşey değil. Normal kadın doğum muayenesi gibi yatıyorsun. Rahim ağzına ucunda kamera olan bir aletle bakıyorlar. Yanımda kocaman bir 55 ekran tv gibi bir ekran vardı. Ordan baktı doktor. Ben bile baktım yani açık ve net... 5 dakikalık bir işlem. Bir an önce yaptır canım. Çünki smear testinde %15 yanılma payı varmış. Kolposkopi ise kesin sonuç. O yüzden ihmal etme... Çok geçmiş olsun. Güzel haberlerle gel inş...a.s.
öncelikle geçmiş olsuna.s.
ben yaklaşık 2 sene önce, rahim ağzında oluşan bir yarayı dondurdukta sonra, kolposkopik muayeneden geçmiştim sidelya79 arkadaşımızın da anlattığı gibi zahmetsiz bir işlem, yalnız benim canım biraz tatlı galiba, işlem hazırlıkları esnasında canım epey yanmıştıakannehir
merhaba,
bende 10/12/12 de kolposkopik muayene oldum. Diğer arkadaşlarında dediği gibi ağrısız bi işlem ve kolay geçti. Yalnız en son parçayı aldığında kasıklarınızdan birşey kopar gibi bir ağrı oluyor oda çok kısa süreli. Şikayeti olan varsa korkmadan yaptırabilir. Benim sebebi belirlenemeyen kanamam olduğu için yaptırdım. Şimdi pataloji sonuçlarımı bekliyorum.