Kolonoskopi

eseseslem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
175
60
103
Arkadaşlar merhaba...Çarşamba günü kolonoskopi olacağım.cok korkuyorum.dogumdan sonra makat çatlağı oldu.ameliyat oldum.simdilerde ise makatimin içinde şişlik hissi şikayeti ile doktora gittim.surekli tuvaletim varmış hissi,şişlik ve ağrı var.once genel cerrahiye gittim.muayene etti.kadin doğuma git miyom olabilir dedi.kadin doğum kontrol etti,hiçbir sıkıntın yok dedi.en son iç hastalıklarına gittim.bir kaç ilaç verdi ve kolonoskopi istedi.internette sürekli araştırıyorum.arastirdikca daha çok korkuyorum.yakin zamanda genç bir akrabamiz bağırsak kanseri oldu.ben de mi kanserim acaba diyerek her dakika arastiriyordum.ta ki eşim interneti ve telefonu yasaklayana kadar.gecen hafta korkudan gece yatarken zangir zangir titredim.esimde titremeyi görünce,direk modemin fişini çekti.ve şifresini degistirdi.telefona da kolonoskopi olana kadar el koydu.internette okuya okuya olmayan hastalığı kendinde olusturacaksin.internete bakarsan,benim 2 aylık ömrüm kalmış bile olabilir diyerek beni teselli etmeye çalıştı ama ben yine de kanser korkuma engel olamıyorum.esimin seyahatlerde kullandigi bilgisayari ile gizli giriyorum.kolonoskopi işlemi ayrıca korkutuyor ama kanser korkum o korkuyu bastırıyor.kolonoskopi hakkında bilgisi olan var mı?devlet Hastanesi'nde olacağım.anestezi yapmıyorlarmis. Acısı nasıl yaşayan var mı?işlem sırasında nasıl bir durumda oluyoruz.ne kadar sürüyor?kac kişi ile birlikte yapılıyor.son 2 hafta içinde totomu tüm hastaneye gösterdim.en çok nefret ettiğim ve utandigim şey başıma geldi ama sağlık herşeyden önce tabi.

İki kez oldum. İlkinde hiç birşey duymadım. İkincisinde acı hissettim ama oldum ve bitti yani sürekli bir acı değil. Kadınlar olarak ne acılar yaşıyoruz ona mı dayanamayacaksın. Kendini korkutma. Allah şifa versin. Bu arada ben bile yaptırdıysam yeryüzündeki herkes yaptırabilir.

Peki islem sırasında kalabalık oluyor mu?yani mahremiyet ne derecede?

Eşin hakli arastira arastira korkutma kendini.belki poliptir tam cikisa yakin rektum diyolar sanirim.onuda aldirirsin olur biter.devlette anestezi yapmiyolar evet kardesim 3 kez yaptirdi.

Kaç dakika sürdü acaba?doktor dışında başka biri de oluyor mu?
Kaç dakika sürdü diye hatırlamıyorum ama bir doktor ve hemşire vardı ilkinde .ikincisi daha detaylıydı. Bir kaç kişi daha vardı. Ama inan utanmani gerektirecek bir durum yok ortada üstün açık değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…