• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kolonoskopi (yardım)

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
günaydın kızlar umarım bana yardım eden çıkar aranızdan,kolonoskopi yaptıran var mıdır aranızda ben çok korkuyorum ve o yüzden de dr gitmek istemiyorum bana biraz yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler...

Annem yaptırdı.
Anestezi ile mi yaptıracaksınız?
Zaten öyle olunca korkacak bir şey kalmıyor.

zor bir şey değil. anestezi mi tam veriyorlar bilmiyorum ama benim gittiğim yerde bir ilaç veriyorlardı, hasta işlem sırasında konuşuyor ama acı duymuyor, çıkınca da işlem esnasını hatırlamıyor. oldukça basit bir işlemdi. ben özel bir hastaneye gitmiştim. devlette durum nedir bilemiyorum.

bende özelde yaptıracağım ama ne bilim korkuyorum yinede.Pazartesi günü gittim dr adam canlı canlı baktı resmen öldüm bittim totomun üzerine oturamıyorum 3 gündür bir de kolonoskopi yapılırsa ne olurum o yüzden korkum kızlar

bende özelde yaptıracağım ama ne bilim korkuyorum yinede.Pazartesi günü gittim dr adam canlı canlı baktı resmen öldüm bittim totomun üzerine oturamıyorum 3 gündür bir de kolonoskopi yapılırsa ne olurum o yüzden korkum kızlar

Geçmiş olsun, kolonoskopi yaptırmadım ama endoskopiye 4 kez girdim..Lokal anestezi altında yapılıyo özel hastanalerde,Siz nerde yaptıracaksınız?

annemde anestezi ile yaptırdı.uyandığında bişey hatırlamıyordu.
sıkıntı oluşmadı.geçmiş olsun.

günaydın kızlar umarım bana yardım eden çıkar aranızdan,kolonoskopi yaptıran var mıdır aranızda ben çok korkuyorum ve o yüzden de dr gitmek istemiyorum bana biraz yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler...

Ailemdeki kolon kanseri hikayesinden ötürü 2 yılda bir yaptırıyorum
Asla devlet hastanesinde yaptırma
Özelde uyuşturucuyla yapıyorlar, bir şey anlamıyorsun
Bana yaptırması değil, diyeti zor geliyor
Verdikleri uyuşturucu neyse harika uyutuyor, uyanık oluyorsun ama çıkınca bir şey hatırlamıyorsun :)
Lakin gerekli görüldüyse asla yaptırma, şaka değil barsak hastalıkları, geçmiş olsun

bizzat ortamda bulundum ozel hastanedeyken yeterli sedatif uygulandiktan sonra hasta pek bi sey hissetmiyor 3-5-7 mg dormucim uygulanır genelde yasiniza kilonuza gore.. dormucim uygulanirsa cok çok rahat olursunuz. .

Devlet hastanelerinde bu konuda biraz acımasız olabiliyorlar . Ama özel hastanelerfe dormicum sakinleştirici yapılarak işlem kolayca yapılıyor . Korkmana gerek yok .aksatma derimm :)

Ben 2 kere yaptırdım pazartesi 3.sunu yaptiricam anestezili oldum hicbise hissetmedim benim tek korkum oncesinde icilen ilaç şimdiden kabusum oldu ama mecbur, bagirsaklarimda polip varsi tedavi edilmezse Allah gostermesin kansere donusturuyormus sırf ona korkuma giricem. Ama dedigim gibi anestezili olunca hicbise hissetmiyosun uyuyosun uyandiginsa hersey bitmis oluyo tek sorun ilaci bence sende yaptir bi an once korkunun ecele faydasi yok malum :)

Back