- 29 Eylül 2020
- 204
- 70
-
- Konu Sahibi papatyaskk
Merhabalar. Annemi 4. evrede öğrendik. Belirtisi karında şişme, ağrı ve kabızlıktı.merhabalar ;
Kolon kanseri tanısı konanlar kaçıncı evrede yakalandınız ne gibi belirtiler vardı kısaca yazabilirler mi acaba ?
Çok geçmiş olsun. Tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallahmerhabalar ;
Kolon kanseri tanısı konanlar kaçıncı evrede yakalandınız ne gibi belirtiler vardı kısaca yazabilirler mi acaba ?
Anneannem ve başka bir akrabam buna yakalandı. Anneannem için çok geç öğrenmiş sayılmazdık karın ağrısı şikayeti vardı hep üşüttüm sanırdı. Yaştan dolayı kemoterapi verilmedi teyzeyi rahat ettirelim dedi doktor. Kaçıncı evre bilmiyorum diğer tanıdığım için çok geç kalınmıştı. Sürekli karın ağrısı ve kanaması vardı kendisi basur oldum diye yorumluyordu çok erteledi ama maalesef.. bence kirpiğimiz kopsa peşine düşmeliyizmerhabalar ;
Ooo baya geç evre benim annemde de aynı belirtiler var fakat yeniye benziyor dediler kan vs yok diyeMerhabalar. Annemi 4. evrede öğrendik. Belirtisi karında şişme, ağrı ve kabızlıktı.
Nasıl tedavi yapıldı o evredeki annenizeMerhabalar. Annemi 4. evrede öğrendik. Belirtisi karında şişme, ağrı ve kabızlıktı.
Şu anda kemoterapi ve akıllı ilaç veriliyor. 3 kür verilip tekrar durumuna bakılacak. Ama tedaviyi kaldıramadığı için her bir kür yani 21 günde bir alınan kür 2 ye bölündü. 2 haftada bir yarım kür halinde alıyor.Nasıl tedavi yapıldı o evredeki annenize
Çok geçmiş olsun allahım şifa versin hepsineŞu anda kemoterapi ve akıllı ilaç veriliyor. 3 kür verilip tekrar durumuna bakılacak. Ama tedaviyi kaldıramadığı için her bir kür yani 21 günde bir alınan kür 2 ye bölündü. 2 haftada bir yarım kür halinde alıyor.
Annemde ciddi hiçbir belirti vermedi ilk öğrendiğimizde. Sadece rahmi dışarı sakmış. Ve karnı çok şişmişti. (Karındaki şişme kanserli hücrenin asitli sıvı üretmesi nedeni ile oluyormuş) bu sebeple doktora gittik ve annemin Over CA olduğunu öğrendik. 2 yıl içerisinde Yumurtalık-Rahim-Karın Boşluğu-Bağırsak olarak yayılım gösterdi. Bunların hepsi ameliyatla temizlendi. Kurtulduk derken 6. Ayda kontrol amaçlı çekilen Pet le akciğere sıçradığını öğrendik.Çok geçmiş olsun allahım şifa versin hepsineAnnemin dün pet çekildi bugün raporu çıkacak evresi bi yerlere sıçradı mı onlara bakılacak tek duam başları olsun
Kanama var mıydı annenizde hiç WC gittiğinde falan
Çok geçmiş olsun şuan nasıl peki anneniz benim anneme de kolon ca tanısı koyulduAnnemde ciddi hiçbir belirti vermedi ilk öğrendiğimizde. Sadece rahmi dışarı sakmış. Ve karnı çok şişmişti. (Karındaki şişme kanserli hücrenin asitli sıvı üretmesi nedeni ile oluyormuş) bu sebeple doktora gittik ve annemin Over CA olduğunu öğrendik. 2 yıl içerisinde Yumurtalık-Rahim-Karın Boşluğu-Bağırsak olarak yayılım gösterdi. Bunların hepsi ameliyatla temizlendi. Kurtulduk derken 6. Ayda kontrol amaçlı çekilen Pet le akciğere sıçradığını öğrendik.
Şu an 2. Kürü haftaya alacak. Bir gün iyi bir gün kusma mide bulantısı. Bu arada bu bulantıyı yapan yüksek ihtimal karın zarına sıçrama oluyormuş. Eğer annenizin ağrısı var ise Algoloji den randevu alın. Kişiye özel ilaç planlıyor. Annemin şükür ağrısı yok. Daha önce bu kadar bilgilenmediğimizde ağrıdan kıvranıyordu.Çok geçmiş olsun şuan nasıl peki anneniz benim anneme de kolon ca tanısı koyuldu
Kızlar az önce bir şey öğrendim. Bilimsel bir açıklaması var mı bilemiyorum yani bir makalede vs okumadım. Arkadaşım annesini akciğer kanserinden kaybetti maalesef. Bugün süreç hakkında bilgi almak için onla görüştüm. Bana annesi ölmeden 1 hafta önce annesinden kötü bir koku yayıldığını söyledi. O bunu araştırdığında içerideki organların çürümesi nedeni ile ortaya çıkan bir koku olduğunu öğrenmiş. 1 hafta sonra da annesi vefat etmiş. Ama dediğim gibi bilimsel bir dayanak var mı bilmiyorum. Benim annemden birkaç gündür koku geliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Nolur yanlış anlamayın. Kimseyi üzmek için kötü bir şey yazmak istemem. Hayatta bir tek anneciği olan bir kadın olarak korkuyorum. Bilinmezlikten korkuyorum. Her daim tüm insanlık dualarımda. Rabbim kimseye yaşatmasın.
Kızlar az önce bir şey öğrendim. Bilimsel bir açıklaması var mı bilemiyorum yani bir makalede vs okumadım. Arkadaşım annesini akciğer kanserinden kaybetti maalesef. Bugün süreç hakkında bilgi almak için onla görüştüm. Bana annesi ölmeden 1 hafta önce annesinden kötü bir koku yayıldığını söyledi. O bunu araştırdığında içerideki organların çürümesi nedeni ile ortaya çıkan bir koku olduğunu öğrenmiş. 1 hafta sonra da annesi vefat etmiş. Ama dediğim gibi bilimsel bir dayanak var mı bilmiyorum. Benim annemden birkaç gündür koku geliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Nolur yanlış anlamayın. Kimseyi üzmek için kötü bir şey yazmak istemem. Hayatta bir tek anneciği olan bir kadın olarak korkuyorum. Bilinmezlikten korkuyorum. Her daim tüm insanlık dualarımda. Rabbim kimseye yaşatmasın.
Çok üzgünüm. Çok çok özür dileyerek bir şey sormak isterim. Son zamanlar derken? Yani bu kokuyu ilk hissettikten ne kadar sonra kaybettiniz. Kafayı yemek üzereyim.Benim annemde karaciğer sirozuydu cea kaynaklı . Annemin son dönemlerinde resmen inanılmaz bir şekilde amonyak kokuyordu .çünkü rahatsızlığından dolayı vücut amonyagi ureye çevirip vücuttan atamiyormus ayrıca amonyak yuksekligi hafızasında yok ediyordu .Dr olanlar daha iyi bilir ama kokuda bence önemli bir faktör
Çok üzgünüm. Çok çok özür dileyerek bir şey sormak isterim. Son zamanlar derken? Yani bu kokuyu ilk hissettikten ne kadar sonra kaybettiniz. Kafayı yemek üzereyim.
bende de aynı belirtiler var ama başka belirtiler var mıydı acaba; yıllardır kabızım.. son zamanlarda artık biraz ishal bir gün mesela sonra yine kabız,,, şişkinlik çok oluyor... mide ağrısı oluyor genelde...Merhabalar. Annemi 4. evrede öğrendik. Belirtisi karında şişme, ağrı ve kabızlıktı.
Geçmiş olsun, anneniz terminal dönemde mi? Sağlıkçı değilim ama terminal dönemde değilse enfeksiyon ya da ilaçlardan kaynaklı bir koku olabilir mi? Rabbim şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin.Kızlar az önce bir şey öğrendim. Bilimsel bir açıklaması var mı bilemiyorum yani bir makalede vs okumadım. Arkadaşım annesini akciğer kanserinden kaybetti maalesef. Bugün süreç hakkında bilgi almak için onla görüştüm. Bana annesi ölmeden 1 hafta önce annesinden kötü bir koku yayıldığını söyledi. O bunu araştırdığında içerideki organların çürümesi nedeni ile ortaya çıkan bir koku olduğunu öğrenmiş. 1 hafta sonra da annesi vefat etmiş. Ama dediğim gibi bilimsel bir dayanak var mı bilmiyorum. Benim annemden birkaç gündür koku geliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Nolur yanlış anlamayın. Kimseyi üzmek için kötü bir şey yazmak istemem. Hayatta bir tek anneciği olan bir kadın olarak korkuyorum. Bilinmezlikten korkuyorum. Her daim tüm insanlık dualarımda. Rabbim kimseye yaşatmasın.