Kollarda bacaklarda güçsüzlük segirmeler ….

Oy kuzum sakin ol bende aynıyım acile gitmekle geçti yaz tatili yani sürekli baş dönmesiyle başladı sonra sehirmeler bacak kas agrıları sol kolda uyuşma bacaklardada uyuşma olabiliyor bazen emg rötgen kafa tomografisi kafa mr en son igneli emg ve boyun ultrasnu çekilcek boynumda sürekli bir gerginlik var yüzüme dogru bugünde nefes darlıgım var bende anlamadm hastalık hastasısımn diyolar ben önceden böyle degildim niye böyle olduk anlamş degilim nöroljide antideprasan veriyor gönderiyor…
Benim ablam als den vefat ettş 2 yıl önce çok ani oldu onu atlatamadım ozamanlar sürekli araştırma yapıyordum sonra bir baktım ben de anksiyete olmuşum aniden baş donmesı mide bulantısıyla başladı somra 1 yılım kabus oldu gitmedığim bölüm kalmadı haftada bir kesin acildeydim baş donmesınden ayağa bile kalkamıyorumdum hayatım felç olmuştu resmen kollarım uyuşuyordu yüzüm burnum dudaklarım alerji oluyordum berbattı

Benim ablam als den vefat ettş 2 yıl önce çok ani oldu onu atlatamadım ozamanlar sürekli araştırma yapıyordum sonra bir baktım ben de anksiyete olmuşum aniden baş donmesı mide bulantısıyla başladı somra 1 yılım kabus oldu gitmedığim bölüm kalmadı haftada bir kesin acildeydim baş donmesınden ayağa bile kalkamıyorumdum hayatım felç olmuştu resmen kollarım uyuşuyordu yüzüm burnum dudaklarım alerji oluyordum berbattı
Mekanı cennet olsun.. gerçekden segirme güçsüzlük araştırınca o çıkıyor 3 4aydır piskoljm bitti 2tane çocugum var sanki son günümmüş gibi uyuyorum hep ama artık çok yoruldum zihin olarak eski neşeli delidolu yaşayan ben yok bugün ne degişiklik olck diye dilim bile geçen yara oldu kenarları tırtıklı olmuş dilimmi eriyor diye korkudan çarpıntım başladı🥹 şu ara sırt agrısı nefes darlıgım var hep noldugunu artk bende anlamıyorum inşallah rabbim ferahlatsın bizi sıkıntılarımız gitsin..

Oy kuzum sakin ol bende aynıyım acile gitmekle geçti yaz tatili yani sürekli baş dönmesiyle başladı sonra sehirmeler bacak kas agrıları sol kolda uyuşma bacaklardada uyuşma olabiliyor bazen emg rötgen kafa tomografisi kafa mr en son igneli emg ve boyun ultrasnu çekilcek boynumda sürekli bir gerginlik var yüzüme dogru bugünde nefes darlıgım var bende anlamadm hastalık hastasısımn diyolar ben önceden böyle degildim niye böyle olduk anlamş degilim nöroljide antideprasan veriyor gönderi

Teşekkür ederim 🙏Gerçekten bende anlamış değilim ta kalbim bile seğirıyor sabah uyandım ayağım uyuşuk ödüm kopuyor resmen bir şey var diye kafayı yiyecem sorunlar yaşadım ondan sonra böyle oldum ve gittikçe de arttı geçmek bilmiyor bende anlamadım neden böyle olduk Buda sınavımız. Heralde 😔

Oy kuzum sakin ol bende aynıyım acile gitmekle geçti yaz tatili yani sürekli baş dönmesiyle başladı sonra sehirmeler bacak kas agrıları sol kolda uyuşma bacaklardada uyuşma olabiliyor bazen emg rötgen kafa tomografisi kafa mr en son igneli emg ve boyun ultrasnu çekilcek boynumda sürekli bir gerginlik var yüzüme dogru bugünde nefes darlıgım var bende anlamadm hastalık hastasısımn diyolar ben önceden böyle degildim niye böyle olduk anlamş degilim nöroljide antideprasan veriyor gönderiyor…
Merhabalar 5- 6 yıldır yoğun anksiyete problemleriyle mücadele ediyorum, son iki yıldır yaşadığınız belirtilerin tümü ve başka şeyler bende de var, hatta bir haftadır boynumdan omuzlarıma yayılan bir ağrı ve gerginlikte var, bu zamana kadar hep anksiyete kaynaklı diye düşünüp gitmedim,( stres olmadığında semptomlar yok oluyordu) anksiyeteyi 5 ay olacak geride bıraktım ancak dediğim gibi boynumda ağrı olunca, ne iyi gelir diye bakayım dedim, karşıma ms hastalığı çıktı, belirtilerin tümü birebir uyuyor, dediğim gibi benim başka semptomlarım da vardı onlarda ms belirtileri içinde, ben hiç bilmiyordum bu zamana kadar şu an ms olduğumdan şüpheleniyorum ama hastaneye gitmeye de çok ama çok korkuyorum, ailem de yanımda değil üniversite okuduğum için farklı şehirdeyim, doktor direkt yüzüme söylerse diye çok korkuyorum, dün gece hiç uyuyamadım ,kaygılarım da nüksetti siz hastaneye gittiniz mi ne dedi doktor,anksiyete kaynaklı mıymış 🥹

Benim çok uzun hikaye. Doğumdan kısa bir süre önce kardeşim ağır depresyona bağlı psikotik atak geçirdi çok saçma şeyler yaptı o dönem çok anksiyete yaşadım doğum sonrası ama yine idare ettim. Sonrasında eşimle sıkıntılarımı oldu içime atıp konuşamıyordum. En son çene eklemimdeki disk kaydıktan sonra mr sonuçlarını göstermekten dönerken sol dizimde kontrol kaybı başladı. O gün önemsemedim ama ertesi gün tekrar olunca paniğe girdim. Son birkaç gündür sol tarafımın üstüne yatmıştım( 2 yıl önce enjeksiyona bağlı ağrı kalmıştı üstüne yatınca dedim kesin sinirim ezildi ondan) birden sol ayağıma kadar siyatik ağrısı girmeye başladı, 4-5 gün sonra sağ bacağa geçti aynısı. Aşırı panik başladı ben de tüm doktor arkadaşlarımı arıyorum bel fıtığı olabilirsin dediler acile gittim bel fıtığı olabilir denince benim şiddetli bel ağrım ve bacaklarım tutmaz oldu mr sonucu temiz gelince ağrı filan kalmadı. Beyin mr çektirdim ve kan tetkiki verdim normal geldi. Daha ileri tetkike de gitmedim psikolojik diye düşünerek. Bacağımdaki güç kaybı 1 ay sonra kasılmalara döndü sol bacağım daha çok olmak üzere sürekli kasılı gibiydi artık kaslarım zarar görecek diye paniğe girdim esneme hareketleri yapmaya başladım. Geceleri de huzursuz bacak gibi başladı. Emzirdiğim için lustral 25 başladım sadece 2 gün iyi geldi sonra etkisi yetmedi psikoterapi de başladım. Artık dayanamadım dün emzirmeyi kesip lustral ı arttırdım xanax ekledim ve kas gevşetici alıyorum biraz iyi geldi.
Seyirmeler heryerde resmen bbugun yanağım sonrada boynum seyirdi bende diş sıkma sorunu da var tme hastasıyım zaten çene eklemim diş sıkmaktan hasar görmüş yüzümün sol tarafı karincalaniyor geriliyor gözüme kadar çekiliyor hissi var. Artık dayanamıyorum emzirmeyi birakicam;( hemen ilaçlı tedavi görmek istiyorum .

Teşekkür ederim 🙏Gerçekten bende anlamış değilim ta kalbim bile seğirıyor sabah uyandım ayağım uyuşuk ödüm kopuyor resmen bir şey var diye kafayı yiyecem sorunlar yaşadım ondan sonra böyle oldum ve gittikçe de arttı geçmek bilmiyor bende anlamadım neden böyle olduk Buda sınavımız. Heralde 😔
Benim dilim seyirmisti en sonra bogazimjn içine kadar günlerce uyuşuk kaldı seyirmeyen bir yerim yoktu insana kafayı yedirtir

Merhabalar 5- 6 yıldır yoğun anksiyete problemleriyle mücadele ediyorum, son iki yıldır yaşadığınız belirtilerin tümü ve başka şeyler bende de var, hatta bir haftadır boynumdan omuzlarıma yayılan bir ağrı ve gerginlikte var, bu zamana kadar hep anksiyete kaynaklı diye düşünüp gitmedim,( stres olmadığında semptomlar yok oluyordu) anksiyeteyi 5 ay olacak geride bıraktım ancak dediğim gibi boynumda ağrı olunca, ne iyi gelir diye bakayım dedim, karşıma ms hastalığı çıktı, belirtilerin tümü birebir uyuyor, dediğim gibi benim başka semptomlarım da vardı onlarda ms belirtileri içinde, ben hiç bilmiyordum bu zamana kadar şu an ms olduğumdan şüpheleniyorum ama hastaneye gitmeye de çok ama çok korkuyorum, ailem de yanımda değil üniversite okuduğum için farklı şehirdeyim, doktor direkt yüzüme söylerse diye çok korkuyorum, dün gece hiç uyuyamadım ,kaygılarım da nüksetti siz hastaneye gittiniz mi ne dedi doktor,anksiyete kaynaklı mıymış 🥹
Canım önce korkma ms direk bayılma hissiyle geliyormuş yani ataklarla geliyomuş 5yıldır öyle bişey olsa cokdan belli olmuşdu bende als korkusuyla yaşadım yazı halada atabilmiş deglm üstümden ama boyun mr bişey cıkmynca artk piskoljk destege başladım panik atak anksiyete dedilerse 6aydır kabul etmedim yeni kabul ettim ama bazen kafamda genede sorular dolaşyor sadece haplar daha sakin yaptı beni ama daha ikigün önce acilde sakinleştirci aldım:) ilaçlarım paxsil ve nervium verdi ikiside sabah akşamlk kullanmalr korkma bişeyn yoktur ben yaz boyunca özelden tut fakülte şehir hastanesi heryere gittim sadece bir kan degerni ölçtür benim degerler aşşadaydı şikayetlerim geçmedi ama igne serum takviyeleri alınca halsizlgm geçmişdi o ara ölü gibiydim yoksa

Seyirmeler heryerde resmen bbugun yanağım sonrada boynum seyirdi bende diş sıkma sorunu da var tme hastasıyım zaten çene eklemim diş sıkmaktan hasar görmüş yüzümün sol tarafı karincalaniyor geriliyor gözüme kadar çekiliyor hissi var. Artık dayanamıyorum emzirmeyi birakicam;( hemen ilaçlı tedavi görmek istiyorum .
bende diş sııkıyorum dilimin kenarları tırtık tırtık olmuş hatta dilimmi eriyor diye kafayı yiyodum bir ara valla bacım bende artık çözemiyorum bu yşadıgımız şeyi doktorlar bir halt anlamıyor

Benim dilim seyirmisti en sonra bogazimjn içine kadar günlerce uyuşuk kaldı seyirmeyen bir yerim yoktu insana kafayı yedirtir
Ne kadar süre seğirdi ve ne zaman geçti benimde dilim seğiryor ve psikolojik mi anlamadım konuşmam da da bozulma oldu öyle hissediyorum kemıklerım eklemler çok ağrıyor sürekli anksiyete hayatımızı mahf ediyor

X