• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kolikli bebği olan ve başa çıkamayan yok muuuuuuuuuuu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ay demırcıkk sen de yazmısın bebegım görmedım ya ..bende kımyonu söledımm..inş sifa verır bebişkolara

arkadaşlar konu hakkındaki tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim.inanın hergün 6-7 defa nete girip yeni bişey yazan var mı ,acaba bebeğime iyi gelecek yeni bişey öğrenebilir miyim diye kontroll ediyorum.
acaba bir kolik grubu mu kursak.nasıl kurulur bilmiyorum bilsem oluşturucam.öğrenmek için kurcalamaya da takdir edersiniz ki vakit yok.
herkese tekrar teşekkür eder,tüm kolikli annelere önce sabır sonra zamanın hızlıca geçip kurtulmaları dileklerimle...

Canım bebeğim şuan 16 aylık,ilk dört ay robot garip bir yaratık gibi ortalıkta gezdim bebeğim ağladıkça kucağıma alıp şarkı söyledim,dışarı çıkarıp gezdirdim ilaç kullanmadım ilaçların zararlı olacağına ve yeterli olmayacağına inandım ilk dört ay çok sıkıntılı geçti ancak 12 aya kadar gaz sıkıntımız sürdü 12 aydan sonra sanki bir sihirli değnek değmişti oğluma uykusu düzene girdi gaz sıkıntısı tamamamen bitti.Ben o süreçte kendimi hep iyi düşünmeye yönlendirmeye çalıştım,bu anların geçici olduğunu yakında biteceğini düşündüm yoksa çok yıpratıcı bir süreç.Kuzenlerimin arkadaşlarımında bebekleri oldu onlar gece yatırıyorlardı sabah kalkıyordu bebekleri açıkçası imrenerek bakıyordum hep aynı saatlerde başlayan ve ne yapsan dindiremediğin ağlama hep kendin harap oluyorsun hem bebeğin için üzülüyorsun.Şimdi bizim kolik sıkıntımız yok tabide başka sıkıntılarımız var büyüdükçe farklı sorunlar farklı çözümler üretmek zorunda kalıyoruz.Sanada tavsiyem pozitif olmaya çalış herşeye rağmen pozitif düşünmeye çalış.

canım benim bebeğim de 2,5 aylık.kolik sancımız bizde de var.ben bi ot kullanıorum.eskiden 2 saat ağlardı sancısı gelince ne yapsak susturamazdık.şimdi sancı başlayacağı saate yakın o ottan veriyorum.yarım saat ağlıo en azından,sonra uykuya dalıo.otun adı "cade". güneydoğuda yetişio.bizim orda herkes bebeğine kullanıo.annemim yanındayken bütün komşular bu ottan getirmişti bebek için a.s istersen gönderebilirim canım.gerçekten çok zor o ağlama anları.içi parçalanıo insanın ve sinirleri yıpranıo:sinifsinif:

inşaallah m.joyycum demek seninkindede başladı ayy kıyamam ya allah kolaylık versin bak bi arkadaş daha yazmış üzeri polar kaplı minik termoforlar var onlardanda koyun ayaklarına iyi gelio çok sıcak olmasın ama yanmasın miniklerin ayakları merak etmeyin ya geçici bi süreç bu bi süre sonra bakmışsınıski bitmiş zor biliorum ama üzülmeyin kızlar ya napalım mutlaka yardım isteyin yakınlarınızdan tek başınıza daha zor psikolojinizde bir süre sonra kaldırmıoo çok dikkat edin kendinizi fazla sıkmamaya çalışın pozitif davranın siz gerildikçe bebeğede yansıyo oda sakinleşemio relax relax relax olun.... :kahve:

kolik bebk anneleri yeni birşey öğrendimö ve paylaşmak isterim.
kütahyada aktarlarda satılan ve o bölgede bilinen "sohof" adlı bitkisel bir toz varmış.benim bir arkadaşım kulllanmış tavsiye etti.biz sadece bir kez gaz sancısı çektik dedi.ben yeni aldırdım henüz elime ulaşmadı..eğer iyi bir netice alırsam -ki tek ümidim bu- buradan sizlere haber veririm.

Zaman çabuk geçsin Allahım,kurtar bizi bu kolik illetinden....

gerçekten zor bir durum ne yaparsam yapayım hergun akşam 4 8 yada 5 9 arası nefesi kesilene kadar ağlıyor kızım beşiğine koyup sallıyorum ilk 1 2 dk susmuyor ama sallanmak onu rahatlatıyr ya da o 3 4 saat boyunca kucagımda hoplatarak evde gezdiriyorum gaz ilaçlarıda ilk verdiğim bir iki gün iyi geliyor sonrası yine aynı

offff kızlar tam yarama tuz bastınız.benim kızımda çok aşırı gaz vardı düşünün günde 100 den fazla gaz çıkarıyordur kesin alttan ama hala ıkınmaya devam ederdi kıpkırmızı kaskatı kesilirdi yavrum.denemediğim ilaç bitki yöntem kalmadı.sizinkiler yine akşam oluyormuş bizimki 24 saat sürerdi.hep ayaklarımda sallardım sabahlara kadar 5dk.da uyanır tekrar salla tekrar salla sabahı zor ederdik.kimse yoktu yalnızdım eşim sabah gider akşam gelirdi kafayı yemek üzereydim yani çocuğu 5 dk. bırakacak kimsem yoktu gündüz.oturup ağlardım artık.ruh sağlığım bozulmuştu.temizlik ve yemek yapmayı özlermi bi insan inanın ben özlemiştim değişiklikti çünkü benim için.24 saatim kızımı sallamakla ayakta gezdirmekle beslemekle geçerdi tabi çığlıkları kulağımda bişekilde.eşim çok yardım etti ama oda biyere kadar çalışıyor adam sabah erken kalkıyor. benim kızım felaket ötesi bişeydi hayatımda bu kadar gazlı bi bebek görmedim ben.günlerini sayardım 3 ayda geçecek 6 ayda geçecek 9 ayda geçecek diye diye bi yaşına geldik halen tamamen kesilmiş değil düşünün geceleri bazen hala tutar gaz sıkıntısı.
gazlı bebek annesi olmak çok çok zor.allah hepinizin yardımcısı olsun sabırlar versin.maalesefki bunun tek ilacı zaman :(

offff kızlar tam yarama tuz bastınız.benim kızımda çok aşırı gaz vardı düşünün günde 100 den fazla gaz çıkarıyordur kesin alttan ama hala ıkınmaya devam ederdi kıpkırmızı kaskatı kesilirdi yavrum.denemediğim ilaç bitki yöntem kalmadı.sizinkiler yine akşam oluyormuş bizimki 24 saat sürerdi.hep ayaklarımda sallardım sabahlara kadar 5dk.da uyanır tekrar salla tekrar salla sabahı zor ederdik.kimse yoktu yalnızdım eşim sabah gider akşam gelirdi kafayı yemek üzereydim yani çocuğu 5 dk. bırakacak kimsem yoktu gündüz.oturup ağlardım artık.ruh sağlığım bozulmuştu.temizlik ve yemek yapmayı özlermi bi insan inanın ben özlemiştim değişiklikti çünkü benim için.24 saatim kızımı sallamakla ayakta gezdirmekle beslemekle geçerdi tabi çığlıkları kulağımda bişekilde.eşim çok yardım etti ama oda biyere kadar çalışıyor adam sabah erken kalkıyor. benim kızım felaket ötesi bişeydi hayatımda bu kadar gazlı bi bebek görmedim ben.günlerini sayardım 3 ayda geçecek 6 ayda geçecek 9 ayda geçecek diye diye bi yaşına geldik halen tamamen kesilmiş değil düşünün geceleri bazen hala tutar gaz sıkıntısı.
gazlı bebek annesi olmak çok çok zor.allah hepinizin yardımcısı olsun sabırlar versin.maalesefki bunun tek ilacı zaman :(

vereliniortakvereliniortak

saolun arkadaşlar.cade ve sohof otlarını bende bi araştırıcam.gerçi eşim bu tür şeylere karşı ama artık oda kızımızın çığlıkları karşısında çaresiz kalıyor.artık arabada bile uyuyamıyor miniğim.sesi kısılıyor garibimin.ağlamazken sakin kalıcam diyo insan ama sancıalrı başlayıp yüzünde o masum ifade belirince sakinlik falan kalmıyo insanda.içim parççalanıyor.inşallah hepimizin yavruları biranönce bu kolik ve gaz olaylarından kurtulur.

6 ay neler yaşadım aman hatırlamak bile istemiyorum.
gaz ilaçalrı şuruplar acı alma yağı rezene vs. hepsini denedim nafile biraz masaj iyi geliyor birde son5 6. aylarda şunu farkettim tam ağlama zamanı gelince bebek arabasına yada otomobile atoyorduk kızımı saatlerde dolaşıyorduk. sanırım arsıntı hem rahatlatıyor hemde gazını çıkarmasını sağlıyordu

36 günlük bir bebeğim var.sütümün azlığı ve oğlumun oburluğu yüzünden daha 3.gün mamaya başladık ve her 3 saatte bir emzirmeme rağmen yine 3 satte bir mamaya devam ediyoruz.tabii bu mam olayı gaz işini iyice tetikliyor ve bana hayatı dar ediyor.alttan da üstten de gazını güzelce ve defalarca çıkarmasına rağmen ne kendi 1 saatten fazla uyanmadan uyuyor ne bizi uyutuyor.
nurse harveys,zinco,acı elma yağıyla masaj ve kolik müzikleri de dahil herşeyi denedim.
dr.muz colinox diye bir damla verdi ve mamamızı aptamil conformille değiştirdi nispeten daha rahatız ama kabus aynı kabus.ağlamalarının şiddeti azaldı sadece.sürekli emmek istiyor versem 24 saat emecek.göğüs uçlarım artık yara oldu.
uyutup içeri geliyorum 1 dk.sonra ağlamaya başlıyor,artık bebğimin sesini duyunca mideme ağrı girmeye başladı.stressten ne yemek yiyebiliyorum ne bişey uyku zaten yok.
Allah rızası için biri bi fikir versin yada aynı sorunları yaşayan biri varsa yanıt versin ki tek olmadığımı düşünüp bir nebze olsun rahatlayayım...:nazar:

eğer evin müsaitse tavana sallanan beşik kurdur. kolikli bebek sabit yerde uzun süre yatamaz.benimde bebeğim öyle. sürekli ağlıyor.eşimle çarşafa koyup sallıyoruz. mama verme. emzirmeye çalış emzirdikçe sütün gelir hemde bebek sosyal olarak senle yakınlaşır. allah yardımcımız olsun.sabit yerdede karın üstü yatır gündüz< . ama gece beşikte.damla mamla hikaye benim ev ecza deposu gibi oldu.zaman zaman zaman.......

bunları okumak nasıl iyi geldi anlatamam.
gecenin bir yarısı tüm şehir uyurken evde deli danalar gibi bir oraya bir buraya koşturuyorken kendimi nasılda yalnız ve çaresiz hissetmiştim.
demekki yalnız değilim:))
allah hepimize sabır versin.
benimki daha 15 günlük.yeni başladı herşey.
bakalım bizim kolikli günlerimiz ne zaman biticek

bu kolık bızı mafetti ne yaptıysak susmuyor 1 sanıye yanından ayrılamıyorum hep aglıyor
dısarı cıkıyoruz gunumuz zehır oluyor hemen eve gerı donuyoruz gece gunduz uyumuyor ılaclar hıcbırsey fayda etmıyor
sınırlerımız ıyıce gerıldı ne zaman gecıcek bu ızdırap bılemıyorum hep sabır sabır dıyorum:gitme:

canım aynen benım oğlumu ve benı anlatmıssın hepsını bırebır noktasına kadar yasıyorum yalnız basıma butun gun artık ıyıce asabım bozuldusenağlama

canım :( çok üzülüyorum sen böyle sürekli topik açınca bişeyde söyleyemiyorum ama sabır dile btnm sabret Allahım kolaylık versin çok zorr bende çektim az kaldı bak biz 2,5 ayda tamamen yok ettik umarım sende atlatırsın :(

aynen arkadaşlar bizim kolik ataklarımızda 5 gibi başlıyor akşam 9 9 30u buluyor geçmesi uykuya dalıyor yorulup hiçbirşey fayda etmiyor hakikatten çok zor bir durum mahvoluorum o saatlerde bana şikayet yok diyolar 12 senede çocuğum olduğ için çok aradın sus diyorlar ama hakikatten çok zor bi durum anlamıyolar akşam üzeri 5 olacak diye ödüm kopuyor birde sabahları 6 ve 9 arası oluyor sancılarımız allah hepimizin yardımcısı olsun

benim dr. nurse harveys diye bir şurup verdi bitkisel valla allah razı olsun çok ii geldi tavsiye ederim ingiltereden ithal hiçbir yan etkisi de yok

tüm ilaçlar herşey fasa fiso zaman gelince düzeliyor gerçekten....kolik, bir anneyi yaşamaktan soğutan yegane şey bana göre....ilk 2 ay kabusum olmuştu bebeğim var diye sevinemiyordum....çünkü sürekli ağlardı ve ben uyuduğu zamanlar saate bakardım uyanırsa nasıl oyalayacağım diye....sokaklarda minicik bebekleri görüyordum annelerinin kucağında sanki et parçası gibi yatarlardı ama benim kızımla bu mümkün değildi....banyo yapmak tek aktivitem olmuştu oda birileri gelirse.....hamile birini görünce üzülüyordum zavallı başına gelicekleri bilmiyor diye.....kısacası kötü zamanlardı....şimdi nerdeyse 5.5 aylık oldu tamamen geçtimi hayır ama ya biz alıştık artık yada kendi kendini oyalamaya başladı etrafın farkına vardı oyalamak daha kolay .....arada tutunca yine ne yapacağımızı bilemez oluyoruz ama geçiştiriyoruz nöbetleri artık:)).....2.bebek bile hayal oldu bizim için....cennet tabiki anaların ayakları altındadır ama kolikli bebek annelerinin daha konforlu olması gerekir:)) Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back