Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
36 günlük bir bebeğim var.sütümün azlığı ve oğlumun oburluğu yüzünden daha 3.gün mamaya başladık ve her 3 saatte bir emzirmeme rağmen yine 3 satte bir mamaya devam ediyoruz.tabii bu mam olayı gaz işini iyice tetikliyor ve bana hayatı dar ediyor.alttan da üstten de gazını güzelce ve defalarca çıkarmasına rağmen ne kendi 1 saatten fazla uyanmadan uyuyor ne bizi uyutuyor.
nurse harveys,zinco,acı elma yağıyla masaj ve kolik müzikleri de dahil herşeyi denedim.
dr.muz colinox diye bir damla verdi ve mamamızı aptamil conformille değiştirdi nispeten daha rahatız ama kabus aynı kabus.ağlamalarının şiddeti azaldı sadece.sürekli emmek istiyor versem 24 saat emecek.göğüs uçlarım artık yara oldu.
uyutup içeri geliyorum 1 dk.sonra ağlamaya başlıyor,artık bebğimin sesini duyunca mideme ağrı girmeye başladı.stressten ne yemek yiyebiliyorum ne bişey uyku zaten yok.
Allah rızası için biri bi fikir versin yada aynı sorunları yaşayan biri varsa yanıt versin ki tek olmadığımı düşünüp bir nebze olsun rahatlayayım...
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
Allah kolaylık versin canım,aynı sorunları biz de yaşamıştık,anlıyorum seni.Malesef tek ilacı zaman,4. ayı bitirdiği zaman biraz rahatlarsın.
seni seviyorum hayat...
Kayıtlı Üye
canım benim Allah yadımcın olsun...bizim öyle bi sorunumuz olmadı ama ablamın 16 aylık kızı var oda geçen sene yaşamıştı bu yazdıklarının aynısını...bir dakika susmuyordu yeğenim..4 aylık olana kadar hep ağladı..hiç unutmuyorum ablamı ziyarete gitmiştik 17 günlükken..uzun uzun emzirdi hadi dedim bunalmışsındır azcık dışarı çıkalım zar zor ikna ettim derken daha 5 dakika geçmedi evden aradılar bebek ağlıyo gelin..kız ne yemek yiyebiliyordu ne uyku uyuyordu..yazık gözlerinin altı mosmor olmuştu yorgunluktan...bir dakika göğsünden ayıramıyodu yeğenimi çünkü habire emmek istiyordu...aynen canım ister gazını çıkarsın ister çıkarmasın koliğin gazla alakası yok bence..doktorum bana bebeğin bir ayda 1 kilo alması demek benim 60 kilodan 90 a çıkmam demek demişti..ne kadar rahatsız edici bi durum düşünsene demişti..haklı bencede...emzik aldımı canım?emzik vermeyi denesen biraz rahat edersin?
benim kızımda aynıydı öyle çok gazı vardıki nasılda ıkınır kendini sıkaer ağlardı uyku tabiki yoktu 1 saat uyusa bayram ederdim...
gaz ilacını 1 ayın sonunda bıraktım ben lk günler zorlandı ama sonra alıştı hafifledi huysuzluğu ama gazı 4 aya kadar sürdü şimdi 5 ay 5 günlük..
mecburen biraz büyüyene kadar çekiceksin canım sürekli hareket ettirmeye çalış bebeğini gazını rahat arsın ellerini bacaklarını oynat masajlar yap.
bide sen 3 saatte bir mi emziriyosun ben kızımı hala 15dk bi emziriyorum tabi şimdi mamaya başladık doymuyo ama küçükken daha sık emziridim...
üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
canım yazdıklarında kendimi buldum çünkü aynı şeyleri bende yaşadımmm
şimdi o anları hatırlamak dahi istemiyorummmm
cünkü depresyona girmiştimmmmmm bu olay tam 3 ay sürdü bizde
yani buna care yok güzelim tek caresi gerçekten zaman ihşalalhh zamanlar cabuk geçerde kurtulursunnn.cünkü biz de ne yaptıysak hiç birinde başarılı olamadık.denemedik ilaç bırakmadık diyebilirimmm
Allah yardımcın olsunn.sağlıcakla bebişini büyütmen dileğimleee:teselli:
canımcım hepimiz bunları yaşadık ama ben hiç bir ilaç verme derim . Masaj falan yapabilirsin . Ama tek ilaç zaman benim 3.ayda kesildi . Çok zor günlerdi sakın strese girme herkes geçirdi sende atlatıcaksın . Bebeğin alışana kadar sabıır sabıır ...
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
beklemekten başka yolu yok galiba.bende 6 çeşit gaz ilacı denedim yok yok.olmadı.masajda az buçuk işe yarıyo ama ağlamasına engel değil.her akşam aynı saatlerde başlıyo eziyet.hem kendine hem bize.allahım ne olur o acı çekmesin diyorum onun yerine ben çekeyim o acıları ne olur..
beklemekten başka yolu yok galiba.bende 6 çeşit gaz ilacı denedim yok yok.olmadı.masajda az buçuk işe yarıyo ama ağlamasına engel değil.her akşam aynı saatlerde başlıyo eziyet.hem kendine hem bize.allahım ne olur o acı çekmesin diyorum onun yerine ben çekeyim o acıları ne olur..
canım benim okadar iyi anlıyorumki seni kızım şu an 4,5 aylık ve biz daha yeni atlattık kolik sancılarını her akşam aynı saatlerde başlar ve çok uzun sürerdi. çığlık çığlığa ağlardı o ağlardı ben ağlardım öyle yani. bizde bir dünya ilaç krem losyon masajlar hatta otlar(muskat,çörek otu, armut suyu, ...vs.) rezene çayı, kolik cd si yani aklına gelecek ve gelemeyecek herşeyi yapardık ama sonuç malesef hayal kırıklığı. dr umuz demişti işe yaramaz bu ilaçlar zamanı dolmadan geçmez diye doğruymuş. en iyi kurtarıcımız saç kurutma makinası oldu bizim çok şiddetli anlarda olmasa bile gündüzleri sadece onun sesiyle uyuyordu ve hiç kapatmıyorduk kapattığımız an gözünü açıyordu.ağlkerken kısmen de olsa sakinleştiriyordu. şimdi dönüp yüzüne bile bakmıyo. emzik alıyorsa ver mutlaka.. birde bizim dr sık sık emzirmenin daha çok gaz yaptığını söylemişti onun için düzenli aralarla besliyorduk.çünkü daha bir öncekini sindiremeden yeniden beslemek çok zorluyormuş metabolizmalarını...allah kimseye yaşatmasın acil şifalar dilerim
Tabi dr daha bilir ama bence mama verme.bebege. Sutun icin vitamalt ic benimde bebegim surekli agliyordu aynen senin gibi bende ac kaliyor sandim 3 ay yapisti gogsume yapisik ikiz olduk.
ben her10 gunde tartiriyordum nerdeyse. Kilo alimi iyiyse mamaya baslama bende basliyacaktim
ama ayda 900gr aliyordu
goguslerim yara oldu karbonatli su iyi geldi bide havalandirmak goguslerim disarda geziyordum
birde sallanmak iyi geliyor battaniye arasinda yada besikte ben ayaktada sallamistim
hem cocukta rahatlar hem sende dedigim gibi mama tetikler ve ben ilk zamanlar mamaya karsiyim
bu benim fikrim tabi. daha 3. gun neye istinaden vermiski dr mamayi?
ilk 15 gun kaybettigi kilolari ancak aliyor yavruna eziyet etme onu sindiremez daha o Gecmis olsun
Allh sifa versin.
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
canım benim okadar iyi anlıyorumki seni kızım şu an 4,5 aylık ve biz daha yeni atlattık kolik sancılarını her akşam aynı saatlerde başlar ve çok uzun sürerdi. çığlık çığlığa ağlardı o ağlardı ben ağlardım öyle yani. bizde bir dünya ilaç krem losyon masajlar hatta otlar(muskat,çörek otu, armut suyu, ...vs.) rezene çayı, kolik cd si yani aklına gelecek ve gelemeyecek herşeyi yapardık ama sonuç malesef hayal kırıklığı. dr umuz demişti işe yaramaz bu ilaçlar zamanı dolmadan geçmez diye doğruymuş. en iyi kurtarıcımız saç kurutma makinası oldu bizim çok şiddetli anlarda olmasa bile gündüzleri sadece onun sesiyle uyuyordu ve hiç kapatmıyorduk kapattığımız an gözünü açıyordu.ağlkerken kısmen de olsa sakinleştiriyordu. şimdi dönüp yüzüne bile bakmıyo. emzik alıyorsa ver mutlaka.. birde bizim dr sık sık emzirmenin daha çok gaz yaptığını söylemişti onun için düzenli aralarla besliyorduk.çünkü daha bir öncekini sindiremeden yeniden beslemek çok zorluyormuş metabolizmalarını...allah kimseye yaşatmasın acil şifalar dilerim
canım ilk zamanlar çok gece saç kurutma makinası elimde uyuyakaldığımı bilirim başucunda beklerken.ama şimdi korkuyo sesinden.ağlıyo.hergün yeni huy ediniyo bunlar.dr umuz bana da 6 aya kadar çekersin dedi ve hala çekiyoz ne yazıkki.o ağlayıp susturamayınca eşimle birbirimize çatıyoz.çamur atıyoz,sen susturamıyon diye.akşam bile eşimle tartıştık oğlumun yüzünden.sürekli ağlayınca herşeyi reddedince ister istemez asabileşiyo insan.şimdi küsüz ve bugün evlilik yıldönümümüz.daha aramadı bende aramadım.yani bu bebişlerimizin gazı sadece kendilerine değil çevresindeki herkese acı çektiriyo her yönden.amerikada bi şey bulmuşlar artık bebekler gaz sancısı çekmeyecekmiş.hayvanlar üzerinde olumlu sonuç vermiş.2 gün önce okumuştum memurlarda.inşallah doğrudur.annelerimiz çekmiş,biz çekiyoz,inşallah bizden sonrakiler çekmez.çok zor ya.allah hepimize kolaylık versin..
allah yardımcın olsun canım sabretmekten başka çaren yok malesef
biz 3.aydan sonra olduk kolik allahtan fazla sürmedi
emzik ver canım onu ve seni biraz rahatlatır
rezene çayını denedinmi peki?
denemez olur muyum,rezene sadece ağlamalarının sonunda iyice tükenince işe yarıyor o kadar.emziği de almıyor maalesef,alsa rahatlayacağız gerçekten.
hıncını göğsümden alıyor.artık ağlamalarına dayanamazsam göğsümü veriyorum ama iyice yara oldu artık uçları.kanama noktasına geldiler artık.emzirmek de işkence oldu.zaten süt var mı yok mu onu da bilmiyorum.
offfffffff offfffffffff,Allah tüm kolikli bebişlerin annelerine ve bilimum ev halkına sabırlar versin...
slm cnm allah kolaylık versin bnmde yeğenim kolikliydi birde yurtdışında yaşayınca bizede uzak yanında yardımcı yok kızcağız tuvalete bile gidemiyordu sürekli ağlıyordu ablam emziremedi çünkü ağlamaktan ememiyordu bile o çabayı sarf etmek zor geliyordu küçük beye o yüsden mamaya geçti gaz gaz allahım hiç bitmedi ablamda neler yaptı yazık bi tek kimyonu suda kaynatıp veriyordu o biras çıkartıyordu gazını birde kimyon yağıyla masaj iyi geliyordu birde metsil diye bişi var oda iyi gelmişti kurutma makinasıda süper birde elektrik süpürgesi bu sesler anne karnındaki seslerle benzeşiyormuş ve bebeği rahatlatıyormuş yazık ablam her gün arayıp anneee bu çocuk üç aylık oldu hani geçecekti hala ağlıyo yaa yada altı aylık oldu hani geçecekti yaaa diye dert yanıyordu şu an iki yaşında ve halaa huysuz hala herşeye ağlayan bir çocuk o yüsden zamanla geçer belki birasda çocukla alakalı kimininki üç ayda bitiyo kimininki hala devam ediyo işte bööle cnm allah kolaylık versin hepinize çkk zooorrr mirmirmirmir
sallamayı deneyin diyeceğim ama oda zor ya battaniyedeki özellikle çok işe yarıyo ağlasa bile susuyo ve hemen dalıyo ama bir süre sonra onada alışıyo bu defa saatlerce sallanmak istiyo ayakta sallanırken yüzünü ince bir tülbentle örtüyorduk biz o zamanda güsel dalıyordu gözleri kapanınca deneyin bakalım memeyide mutlaka aldırmaya çalış ablamınki almıyordu ama en sonunda başardı ağzına memeyi bantladığı bile oldu düşün alsın diye neler yaptı en sonunda başardı biraz olsun kurtardı memeyi alınca susuyordu sende sürekli dene bir gün alır mutlaka :ecrin_bebek:
merhabalar.bizimde kolik problemimiz var.kuzucuğum 36 günlük oldu.sıkıntılarımız son 1 haftadır var.her akşam 7-11 arası ağlamaktan sesimiz kısılıyor.tabi bi yandanda ben ağlıyorum.saç kurutma makinası etkiliydi şimdi onada alıştı.bağıra bağıra morarıyo resmen minnoşum.her akşam arabaya binip dolaşıyoruz.arbada zorlada olsa uyuya kalıyo ama eve gelip yatağına yatırır yatırmaz daha salona gelmeden ağlamaya başlıyor.bilmyiorum ne yapacağım.herkes zaman diyor.ama ana yüreği nasıl dayancak okadar süre bilmiyorum.Allah hepimize kuzularımızla birlikte sağlık ve huzur versin.
kızlar bu bir süreç ve geçicek çok zor biiyorum
benim kızımda 3.aydan sonra kolik oldu her akşam 8 başlar 10da biterdi sürekli ağlardı
2 saatti ama 2 gün gibi gelirdi bana ben sürekli eviniçinde zıplaya zıplaya dolaşıyoprdum
sabredin daha çok küçükler gaz damlası kullanın bize zinco iyi geliyoprdu hem bitkisel
allahtan benim kızım emzik alıyoduda rahattık biraz
şimdi ufaklar memede susuyorlar büyüncede tam tersi memeyi reddediyorlar gaz olunca
ben öldürsem emmiyordu beni gazı varken daha çok bağıyordu
emerken gaz sancıları hafiflermiş ilk zamanlar aynı sorunu yaşamıştık doktor öyle demişti tabi emdikçede gaz doluyor içleri sakin olun ayaklarına ve karnına sıcak havlu koyun bacaklarını karınlarına doğru ittirin yavaşca bu iyi geliyor onlara
kolık demek bumuydu yenı ögrendım kızlar..benım kızımda da basladı yaa off dun gece bır kabustu akşam 8 den 11 e kadar sürdü bızımkıde hıc bıse fayda etmıo susturmaya..bende agladım en sonunda..bişeymı oldu acaba hastamı dıe korktummm..evet bu hafta hep yaptı bunu ama dun gece felakettii..demek benm kızımda kolıkkk :gitme:
kızlar burdan bı çok svdıgım arkadasım söledı suyu kaynat kımyon at dedı içine gercekten cok mantıklı benm verdgım cayda kımyonluu ve ii gelıyor..anında cıkarıomuş gazını..denıcem bu akşam yatmadan kızlar..