Cok sagolun insallah o gunler cok yakindir bazilarinin daha uzun suruyormus gercekten cok korkuyorum, aksam olcak diye ödüm kopuyogaz problemi bitti onunla birlikte ağlama nöbetleri de bitti. Yani gaz sancısı sebep oluyormuş şiddetli ıkınma ve ağlama nöbetlerine malesef.. hayal gibi evet ama gerçekten birdenbire geçiyor. Sizin de maşallah çoğu geçmiş 70 günü bitmiş bile Dilerim oğlunuzda en kısa sürede bu sancılardan kurtulur
Merhabalar bu bilgi doğrultusunda kolik bebekler devamlı emmek isterler kesinlikle 1 buçuk 2 saat geçmeden mama yada göğsünüzü vermeyin bunun çok etkisi olduğunu göreceksiniz doktorum bana 2 ilaç yazdı tribudat nurse harverys çok faydasını gördük ve emme arzusundan dolayı yalancı emziğe alıştırdık Benin bebeğim gece gündüz inliyordu 1 dakika bile uzanarak durmuyordu çok araştırma yaptım kimyon rezene zinco fayda etmedi az yedirmenin faydasını göreceksinizBelkide hayatınızın en kötü dönemlerinizi geçirmek üzeresiniz .. Ama iyi bakmayı , sabırlı olmayı ve birçok konu hakkında iyi bir bilgiye sahip olmayı öğreneceğiniz bir dönemede merhaba demiş olacaksınız. Sizinde benim gibi kolik olan bir evladınız varsa dediklerimi en iyi siz anlarsınız . bitmeyen geceler , uzayan ağlamalar ... Kolik hakkında bir çok uzmanla görüştüm .. Bilgi edindim .. Sizinlede paylaşmak isterim .. Öncelikle çocuğunuz ağlamaya başladımı sakin ve şefkatli olun .. Onu kundaklayıp kucağınıza gaz çıkarma pozisyonuna getirip alın .. Sırtına hafifçe vurarak step topunuz varsa üzerine otrn ve zıplayın. Yoksada bnm gibi yatagın ucuna otrup yaylanın :)) çocuğunux sakinleşecektir.. Baktnz buda olmuyor .. Koliklerin duyarlı olduğu sesleri dinletin(süpürge makinası , fön makinası , araba sesi vs.) ... Beşiğinde usulca sallayın .. İllaki uyuyp sakinleşecektir ... Ama öncelik kendinizin sakin olabilmesi .. Umarım bu bilgiler işinize yarar .. :)
Merhaba arkadaslar.
Allah hepinize sabir versin. Dışardan bakinca dert gibi görünmeyen ama insani iyip bitiren bi surec.
Kizim simdi alti aylik. 4 bucuk ay boyunca kizara kizara agladi. Bi hafta sesi gitti yavrumun. Baslarda haftada iki gun acillerdeydik. Sonra lavmani kendimiz yapar olduk. Iki saatlik uykularla aylarim gecti.yardim edenimde yoktu. Kahvaltı yapamadan aksam olurdu kimi zaman.Yasadiklarim anlatmakla bitmez.
Oncelikle belirtmek isterimki bu koliginde dereceleri var. Zira benim.buyuk kizimda kolikti ama uykusuzda olsak fitilsiz acilsiz geciyordu gunler. Bu bebeigime ise fitil bile fayda etmezdi. Fitik olmasin diye sabah aksam ziplatirdim. Simdi sol elime kramplar giriyo durduk yere. Vel hasili kelam size soylemek istedigim bisey var. Kolikle ilgili butun forumlari tekrar tekrar hatmetmis biri olarak soylim otmus damlaymis bilmem neymis hepsini denedim fayda etmedi. Sut urunleri ve yumurta diyetinede girdim fayda etmedi. Birgun caresiz nette gezerken capa tiptan bi docentin yazsini gordum. Bu aldgimiz nurse harvey gibi suruplar iki uc hafta sonra tesirini gosteriyormus. Biz bilmiyorduk. On gun deneyip deneyip birakiyorduk. Ne doktorumuz soyledi bunu nede forumlarda yaziyordu. Biz ogrendigimizde artik yolun sonundaydik. Lütfen ara vermeden devam edin bu bir. Ikincisi fitil yapmaktan cekinmeyin. Gerekirse iki gunde bi yapin. Korkmayin. Bunuda yazmisti dr. Zaten gercek kolikse bebek mecburen yaparsiniz. Cunku gercekten caresiz ve kahreden bi durum. Tekr
Kolik bebek annesi olarak yaziyorum bunları çünkü bende bir umut diye çok araştırdım nette girmediğim yer okumadığım yazı kalmamıştır belkide kolikle ilgili.ama malesef size çok güzel şeyler yazmak isterdim kolik geçmiyor. İlk 3 ay 6 ay aman dış çıkarsın aman yürüsün geçer hepsi kocaman bir yalan.size sadece önerim içinde bulunduğunuz durumu kabul etmeniz.benim kızım 2 buçuk yaşında hala ağlar hala ağlar geçmiyor bu meret artık o kadar yıprandım ki antidepresan kullanıyorum ...Kolik bebek
bem zaten gaz yapiyor diye sut yogurt ayran peynir hic birini tuketmiyorum artik ne yiyecegimi sasirdimBizimde aşırı gazı vardı kolik dedik fakat başka bir doktor süt alerjisi dedi ve ben süt ürünleri diyetine girince gazı tamamen kesildi kesinlikle göz önünde bulundurun anneler
Merhaba bebeğinizin gazı ne zman geçti acaba benim bebeğim de çok gazlıbebegimin 3.ayi bitti 4.aya giriyor anlik olarak rahatliyor ama cogu zaman surekli ikiniyor agliyoruk surekli kucakta ziplatilmak istiyor biogaia infantum kimyon rezene hic biri bir ise yaramadi artik surekli yanimda inleyen birino gormekten psikolojim.alt ust oldu battaniyeyle sallayarak uyutuyoruz allah yoklugunu gostermesin ama cok zor ne zaman bitecek sebebi ne bilmiyorum ama artik dayanamiyorum
yaklasik 4.5 aylık falandı kendi kendine donmeye hareket etmeye baslayinca problem tamamen ortadan kalktiMerhaba bebeğinizin gazı ne zman geçti acaba benim bebeğim de çok gazlı
Benimki çok ağlıyor uykusu hiç yok. 18 saate yakın ağlıyor.sürekli ıkınıyor. Sizinki de böyle miydiyaklasik 4.5 aylık falandı kendi kendine donmeye hareket etmeye baslayinca problem tamamen ortadan kalkti