Kolik bebekler

neeslinurr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2024
4
1
24
Kızlar bebeğim(37günlük) kolik ne yapsam olmuyor. Birkaç gün öncesine kadar mememde emerken duruyordu, şimdi artık mememde de durmuyor. Açsa doyunca ağlamaya devam ediyor, toksa daha çok ağlıyor. Kiraz çekirdeği kemeri ve patiği aldım çok az etki etti, otomatik sallanan anakucağı aldım hiç durmadı bile. Bir gün ayağımda sallayınca durdu sonra onda da durmadı. Bir gece kıyametleri koparırken eşimle elimizde salladık ve durdu, artık elimizde sallayınca duruyor ama gün içinde tek başımayım gücüm yetmiyor. Ben de hamak beşik sipariş ettim sizce etkisi olur mu ya da siz kolik bebişlerinize neler yapıyordunuz, yaptınız lütfen hhheeellppppp 😿😿😿
(beş ayrı emzik markası ve şekli denedim tutmuyor)

Bir şey yapmıyorduk. O kriz biz kriz 3.5 yaşına geldik. Şimdi de 3 yaş krizi . 😃 Aşağı yukarı sallamayi ve sallarken sakince piş piş yapmayı deneyin . Çok hızlı sallamayın. Sabır. 😀

bazı bebekler kolik olmuyor benim bebeğime de kolik dediler ama aslında hastaneden verilen d vitamini meğer yapıyomuş ocean adlı vitamini aldım düzeldi öneri sadece her bebek aynı olmuyo sabır gerekli cidden

Benim kızıma da kolik teşhisi koydu doktor şuan 50 günlüğüz. İlk haftamızda şeker düşmesi sebebiyle sarılık oldu. Mama takviyesi aldık. Günde 2 kez mama verip her saat başı emziriyordum sütüm de çoktu Sab simplex , forbiome , nurse harveys kullanmadığımız şey kalmadı. Aşırı huzursuz uykuya dalamıyor dalsa da anında uyanıyor göklere de zıplatsan susmuyor siyahlaşana kadar ağlıyordu. 1 ayımız böyle geçti. En son doktor değiştirdim ve dedi ki senin bebekken süte alerjin var mıydı? 🙄 Gerçekten de vardı. 4 yaşında geçmiş bende. Sütsüz mamaya geçtik. Bende susam/tahin/çiğ soğan sarımsak/bulgur ve bütün süt ürünleri yasakladı pasta kek börek dahil. 2 hafta denedik ayrıca gaz damlalarını da kestik. Şuan bebeğim çok uyuyor diye acile götürmüşlüğüm var. O kadar rahatladı ki gülüyor ses çıkarıyor. Kakası düzeldi vs. Ben çok kusarmışım mesela. Bebeğimde kusma yok dedim ona bakmaz ki her insanda ayrı etkiler olur dedi. Biz gaza yoğunlaştığımız için alerjiyi es geçmişiz. Onu bi sor istersen 🥲

Başlığı görünce derin bir off çektim :)
Bizim bebişimiz de kolik ve bunu kabullenmekten başka çare yok varsa da biz henüz bulamadık :) (2,5 aylık)
Açlık ağlaması olabilir mi ? Bahsettiğiniz gibi benim de sütüm çoktu fakat besleyiciliği yoktu mamaya geçtik.
Gaz damlası işe yaramadı.
Salıncakta yeni yeni max.yarım saat durmaya başladı.
Emzik hiç bir şekilde tutmuyor.
Uykular zaten haram :)
Konuyu takipteyim.
Sevgiler

Benim kızıma da kolik teşhisi koydu doktor şuan 50 günlüğüz. İlk haftamızda şeker düşmesi sebebiyle sarılık oldu. Mama takviyesi aldık. Günde 2 kez mama verip her saat başı emziriyordum sütüm de çoktu Sab simplex , forbiome , nurse harveys kullanmadığımız şey kalmadı. Aşırı huzursuz uykuya dalamıyor dalsa da anında uyanıyor göklere de zıplatsan susmuyor siyahlaşana kadar ağlıyordu. 1 ayımız böyle geçti. En son doktor değiştirdim ve dedi ki senin bebekken süte alerjin var mıydı? 🙄 Gerçekten de vardı. 4 yaşında geçmiş bende. Sütsüz mamaya geçtik. Bende susam/tahin/çiğ soğan sarımsak/bulgur ve bütün süt ürünleri yasakladı pasta kek börek dahil. 2 hafta denedik ayrıca gaz damlalarını da kestik. Şuan bebeğim çok uyuyor diye acile götürmüşlüğüm var. O kadar rahatladı ki gülüyor ses çıkarıyor. Kakası düzeldi vs. Ben çok kusarmışım mesela. Bebeğimde kusma yok dedim ona bakmaz ki her insanda ayrı etkiler olur dedi. Biz gaza yoğunlaştığımız için alerjiyi es geçmişiz. Onu bi sor istersen 🥲
kakası normal olduğu için doktorumuz gaz kaynaklı dedi ama şimdi bakıyorum karnı doyuyor gazı çıkıyor oynuyoruz konuşup gülüyoruz bir anda bir başlyor dediğiniz gibi siyahlaşıyor resmen ve çenesi falan titriyor:KK43: uykuya geçemiyoruz asla geçsek de yine dediğiniz gibi hemen uyanıyoruz bakalım şimdi bi deniyim ben de süt ürünü olmayan şeyleri işe yarayacak mı bu aralar da hamur işi vs çok yedim siz şimdi böyle söyleyince acaba ondan mı diye düşünmeye başladım bu arada allah yardımcınız olsun alerji diyeti yapmak cok zor umarım bir an önce geçer 💖

Başlığı görünce derin bir off çektim :)
Bizim bebişimiz de kolik ve bunu kabullenmekten başka çare yok varsa da biz henüz bulamadık :) (2,5 aylık)
Açlık ağlaması olabilir mi ? Bahsettiğiniz gibi benim de sütüm çoktu fakat besleyiciliği yoktu mamaya geçtik.
Gaz damlası işe yaramadı.
Salıncakta yeni yeni max.yarım saat durmaya başladı.
Emzik hiç bir şekilde tutmuyor.
Uykular zaten haram :)
Konuyu takipteyim.
Sevgiler
Bu açlık ağlaması konusunu doktora sorduk besleyicilik falan kilo alımı olduğu sürece böyle bir şey söz konusu değil dedi. Ay vallahi hiçbir çözümü yok gibi ne yapsam elimde patlıyor dua ediyorum sadece bir an önce geçsin o da kurtulsun biz de :KK43:

Bu açlık ağlaması konusunu doktora sorduk besleyicilik falan kilo alımı olduğu sürece böyle bir şey söz konusu değil dedi. Ay vallahi hiçbir çözümü yok gibi ne yapsam elimde patlıyor dua ediyorum sadece bir an önce geçsin o da kurtulsun biz de :KK43:
Bence de çözüm yok. Sabırla bekleyeceğiz