• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik bebek ve sürekli emme isteği

Doktoraliguru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2021
1.631
1.642
63
İkiz bebeklerim var ikisinde de gaz problemi var. Biri deli gibi hiç durmadan ağlıyor sadece memede susuyor. Başka türlü susmadigi gibi uyumuyor da.ac değil ama mama verdik yedi sonra yine verdik yedi sonra yine yedi yani hiç doymuyor iki tane olunca annemde çileden çıkınca ya meme ya mama. Doktora dedim obez olur vermeyin diyor ama çözüm bulamadım. Doktor biagaia verdi damla kullanıyorum, masaja da asla izin vermiyor dokundurmuyor.mama da Aptamil conformil e geçtik sindirim ile alakalı diye. Ama aynı. Ne yapacağım tecrübeli annelerden yardım.

İkiz bebeklerim var ikisinde de gaz problemi var. Biri deli gibi hiç durmadan ağlıyor sadece memede susuyor. Başka türlü susmadigi gibi uyumuyor da.ac değil ama mama verdik yedi sonra yine verdik yedi sonra yine yedi yani hiç doymuyor iki tane olunca annemde çileden çıkınca ya meme ya mama. Doktora dedim obez olur vermeyin diyor ama çözüm bulamadım. Doktor biagaia verdi damla kullanıyorum, masaja da asla izin vermiyor dokundurmuyor.mama da Aptamil conformil e geçtik sindirim ile alakalı diye. Ama aynı. Ne yapacağım tecrübeli annelerden yardım.
Dokundurmuyor derken? Bebek zaten agljyorsa5yapin masajını. Benim oğlum da kolikti 5 buçuk ay ne uyku ne huzur. Çocuğumu sevememisim bile kucağımda. Aşırı huzursuz ses ve ışık hassasiyeti de vardı. Güneş geçirmez perde aldım ve eger5gaz konusunda işe yarayan bir şey varsa o da masajdı. Denemedigimkz damla kalmamıştı. Allah kolaylık versin ama geçiyo. Doktorun dediği gibi obez olabilir bu şekilde. Emzik alistirin daha iyi

Dokundurmuyor derken? Bebek zaten agljyorsa5yapin masajını. Benim oğlum da kolikti 5 buçuk ay ne uyku ne huzur. Çocuğumu sevememisim bile kucağımda. Aşırı huzursuz ses ve ışık hassasiyeti de vardı. Güneş geçirmez perde aldım ve eger5gaz konusunda işe yarayan bir şey varsa o da masajdı. Denemedigimkz damla kalmamıştı. Allah kolaylık versin ama geçiyo. Doktorun dediği gibi obez olabilir bu şekilde. Emzik alistirin daha iyi
Masaj yapım diyorum daha da bağırıyor sesi gidiyor tıkanıyor. Masaj yapamıyorum oyuzden eli kolu oynuyor geriyor kendini alt değiştirme sırası bile kriz.

Ah minigim benim cok gazi var onun annesi. Sancisini dindirmek icin emmek istiyor, mamayi verdikce daha kotu olur cunku gaz sindiremedigi icin oluyor. Bir biberonu sindiremedigi icin gaz olusuyor, susmadigi icin siz ikinciyi veriyorsunuz bir de onun gazi ekleniyor ustune, bu sefer daha cok sancisi oldugu icin daha da cok istiyor. Bunun sonu yok, bu kadar beslenme hem gazini artirir hem midesi de asiri rahatsiz olur sislikten. Siz diger bebeginizi doyurdugunuz kadar doyurun. Bebeginiz hala emmek istediginde kucaginiza yuzu koyun gibi ama kafasi daha yukarda olacak sekilde yatirin, agzina emzik, emzik almiyorsa serce parmaginizi verin. Parmagin tirnagi dile gelmeli yoksa damagini zedeler tirnaginiz. Kucaginizdayken yaylana yaylana yuruyun, gazina cok iyi gelir bu. Biraz rahatladiginda sirtini kendinize yaslayin, tuvalete kaka yaptiriyormus gibi bacaklarindan tutun, yani kucakta çömüyor gibi gorunmeli, bu sekilde de devam edin yaylanarak gezdirmeye. Gazin bir kismini bu sekilde atar. Sakinlestiginde yatirin sirt ustu, bacaklarini karnina bastirmadan hafif masaj yapin karnina. Bacak bastirmak cok etkili ama gaz asiri olunca cok sanci yapar yavruya. Bulabilirseniz yayli hamak kurun, bebegi besleyip yuzukoyun, kafasi daha yukarda olacak sekilde bir egimle yatirin ve asagi yukari yaylandirarak sallayin. Gazi zamanla azalacak o zaman masaja izin verir.

Siz mutlaka sut urunlerini perhiz edin, bakliyat perhiz edin. Alerji mamalarindan alin deneyin. Alerji de cok gaz yapar. Benim bebegim anlattiginiz kadar gazliydi, sebebi alerjiydi. Ben diyet yapinca gazi gecerdi. Allah kolaylik versin, gececek annesi, sabir, hepimiz gectik bu yollardan ve hepsi gecti, simdi cocuklarimizla doya doya yasiyoruz anneligimizi. Sizin de cok tatli gunleriniz cok yakindir 🌸

Back