• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik bebek,infacol gaz damlası

Reykut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
6
0
1
45
Merhabalar,
Infacol'u aranızda deneyeniz var mı?Tr de yok,Ingiltere'den getirtiyoruz,kızım 2,5 aylık ve digerlerine gore sanki daha iyi geldi gibi ancak,zaman gectikce mi rahatladı(eskiye nazaran)yoksa ilac mi fayda etmeye basladı bilemedik.Aranızda,kullanan varsa yada daha once kullandı ise,bilgi verirse cok sevinirim.
Simdiden cok tesekkurler

Canim merhaba bende aklina ne geliyorsa kullandim. Yani suan ev Gaz damlasindan geçilmiyor. Bu ilaci bizde kullandik, dedigim gibi pek bir faydasini göremedim ben görenler vardir belki, istanbul'da capadan yurtdisindan getirten bir eczaneden vermistik siparisini 1 hafta da geldi ama dedigim gibi hoc bir faydada gormedim. Benim kizimda mayisin 4nde 3 aylik oluyor en azindan sancilari yavaşlamaya basladi .

En doğalı ve ülkemizde bulunan elmanın yağı hafif ağzına değirmeli bebeğin , ufak şişenin içinde satılıyor o doğal ürünler satılan yerlerde tavsiye ederim
Canim merhaba bende aklina ne geliyorsa kullandim. Yani suan ev Gaz damlasindan geçilmiyor. Bu ilaci bizde kullandik, dedigim gibi pek bir faydasini göremedim ben görenler vardir belki, istanbul'da capadan yurtdisindan getirten bir eczaneden vermistik siparisini 1 hafta da geldi ama dedigim gibi hoc bir faydada gormedim. Benim kizimda mayisin 4nde 3 aylik oluyor en azindan sancilari yavaşlamaya basladi .

Senin bebişinde mi kolik?Bizde de damlalar gırla dolu.Bifiform dost bakterisini duzenli kullanıyorum sadece ve 16 Mayıs da tam 3 aylık olacak,gunduz uykusu yok ,toplamda da 10-12 saat ancak uyuyor gunde,emzirme sonrası gaz cıkartm merasimide ayrı bi işkence ve cocuk uyanıyo o esnada.
Gecsin diye bekliyoruz,artık 2 gunde bir kaka yapmaya basladı,dr normal diyor,anne sutunden daha fazla yararlanıyor diye ancak sanki kaka yapacagı gunler daha bi huzursuz ve gun boyunca alttan gaz cıkarıyo ama bitmek bilmiyo gazı.
En doğalı ve ülkemizde bulunan elmanın yağı hafif ağzına değirmeli bebeğin , ufak şişenin içinde satılıyor o doğal ürünler satılan yerlerde tavsiye ederim

Onunla masaj yapıyoruz,dr oyle dedi ancak adacayı yagı bebek icin agır gelmez mi agızdan verilince?

Benim kızımdada sancı vardı eltim kullandı elma yağını o bende uyanık ve bilmişti, kızım şu an 23 yaşında üniye gidiyor
Senin bebişinde mi kolik?Bizde de damlalar gırla dolu.Bifiform dost bakterisini duzenli kullanıyorum sadece ve 16 Mayıs da tam 3 aylık olacak,gunduz uykusu yok ,toplamda da 10-12 saat ancak uyuyor gunde,emzirme sonrası gaz cıkartm merasimide ayrı bi işkence ve cocuk uyanıyo o esnada.
Gecsin diye bekliyoruz,artık 2 gunde bir kaka yapmaya basladı,dr normal diyor,anne sutunden daha fazla yararlanıyor diye ancak sanki kaka yapacagı gunler daha bi huzursuz ve gun boyunca alttan gaz cıkarıyo ama bitmek bilmiyo gazı.

Evet canim benim kizim'da kolik maglesef ve hala ayni sancilar devam 2 aylikken daha şiddetliydi ama şuan bir tik daha iyiyiz.Gündüz uykusu bizde de yok. Hep gece 1.de uyuyor sabah 6'da uyaniyor, emdikten sonra 9'a kadar bir daha uyuyor sonra gece 1 e kadar devam. Tabi bu arada hep memede emiyor. Kakasinin rengi bile yeşil oldu çok emmektenmiş o da. Biogai diye baktari ilaci gaz damlasi verdi onu da kullandim oda etki etmedi.
Hep ağliyor 4.haftasinda başladi ve hala devam ağlamaya sirti yere gelse kiyametler kopuyor hep sallaniyor hep kucakta

Evet canim benim kizim'da kolik maglesef ve hala ayni sancilar devam 2 aylikken daha şiddetliydi ama şuan bir tik daha iyiyiz.Gündüz uykusu bizde de yok. Hep gece 1.de uyuyor sabah 6'da uyaniyor, emdikten sonra 9'a kadar bir daha uyuyor sonra gece 1 e kadar devam. Tabi bu arada hep memede emiyor. Kakasinin rengi bile yeşil oldu çok emmektenmiş o da. Biogai diye baktari ilaci gaz damlasi verdi onu da kullandim oda etki etmedi.
Hep ağliyor 4.haftasinda başladi ve hala devam ağlamaya sirti yere gelse kiyametler kopuyor hep sallaniyor hep kucakta
Aynen aynen,gunduz hep kucakta sallanarak rahat ediyor,surekli hareket ediyo ve senin kızın gibi gece o saatlerde uyuyo ,sabah da aynı.Sans eseri biraz erken uyudu ise,4-5 arası kalkıyor,sonrası sancılı hep.Hava guzel oldugunda dısarı cıkarıyorum,pusetde de aglıyo ancak alıstım,konusarak gazı geldiginde kucaga almadan gecmesini bekliyorum.12 gun buyuk senin kızın canım,takip halinde olalim.Ben gelismelerden haberdar ederim seni.Insallah 3 ayda gecer,cunku benim yanimda ailemde olmadigi icin,cok yorucu oluyor,emerken bile sekilden sekile giriyor,yay gibi,top gibi
Bebisinle beraber,musmutlu gunler diliyorum.

Benim kızımdada sancı vardı eltim kullandı elma yağını o bende uyanık ve bilmişti, kızım şu an 23 yaşında üniye gidiyor
Ne guzel ,ne mutlu size.Bizde o gunleri gorecegiz insallah.Oneriniz icin cok tesekkur ederim,artik zamanla gececegini umut ederek bekliyoruz.

Tamam canim sende beni haberdar edersin. Ben'de maglesef yek yaşiyorum esim işten geldiği zaman bir derin nefes alabiliyorum. Sürekli uyanik bende şu 3 ayini bekliyorum umarim ki biter de bebeklerimizde rahat eder
YumaklarimiZ

Ben kolik'in gaz sancısı olduğuna inanmıyorum. Öyle olsa gazını çıkarınca rahatlar, işe yarayacağı söylenen diğer yöntemlere de hiç tepki vermezdi bebek.
2,5 - 3 aydan sonra hızla azalarak sonlanıyo kolik.
Benim bebeğim de resmen ikindiden yatsıya kadar ağlıyosu sesi kısılana kadar. Bu ikindi ve yatsı arası da haziran-temmuz ayıydı!!!
Sonra Dr. Harvey Karp adında bir yazarın "Mahallenin en mutlu bebeği" adlı kitabını aldım. Kitap değil, ama ekindeki CD çok işime yaradı. Hem hızlıca izledim, hem de tavsiyeleri çok işe yaradı. Aşağıda basitçe belirteceğim.

1- Kundak (anne karnındaki gibi sarıp sarmalıyor) Yalnız, sadece kolları bağladık, bacaklarını hareket edebilecek şekilde sardık, kemik çıkıklarına karşı
2- Emzik. Malum bebekler emme güdüsüyle doğuyorlar, emzik müthiş bir rahatlatıcı. Pekçok kişi tarafından tavsiye edilmez biliyorum, ama bebeğin ağzına yapışık kalacak gibi değil de sadece ve özellikle şu zor süreci atlatana kadar rahatlatıcı olarak kullanabilirsiniz.
3- Hafif sallantı. Bebeğiniziz yan döndürüp sallayın, bebekler sırt üstü kaldıklarında düşüyormuş hissi ile panik oluyorlarmış. Yan döndürüp salladığınızda sakinleştiğini göreceksiniz.
4- Beyaz gürültü. Oğlum kelimenin tam anlamıyla 3 ay boyunca bu ses ile uyudu. İnternette bulabilirsiniz. Anne karnındaki sesi taklit eden müzikler var, elektrikli süpürge, fön sesi gibi. (ama lütfen fön kullanacaksanız dikkat edin, hatta yerine koyacak bir sürü şey var, bence kullanmayın) Ağzımızla yaptığımız "şşşşşşşşş" sezi bizim ufaklıkta hala işe yarar :)

Akıllı telefonun varsa eğer google play de "Kolik Bebe-Bebek Uyutan Sesler" diye bi uygulama var. İşe yarıyor

Hangisini kullanırsanız kullanın canlarım, bu bir hastalık olmadığından iyileşmez, sadece ağrısını hafifletir. En kesin çözümü bebeğin 6.aya girmesidir malesef tatlişkolarım.

Herkese merhaba,
İlk kez anne olduğumda kızım 15 günlükken gaz sorunu ile feci şekilde tanıştıl. Gecemiz,gündüzümüz kalmadı, amerikadan,ingiltereden ya da ülkemizde bulunan her gaz ilacını denedik ama faydasını görmek yerine çocuğu daha da delirttiğini gördük nasıl olur o derseniz şöyle; gaz ilacı bağırsakları çalıştırıyor, biriktiriyor ama çocuk onu çıkaramıyor ve deli oluyor. Uyumadığı için memede kalmak istiyor, memede süt kalmıyor mama veriyorduk, evolvialar,comformil mama, P As mama, reflüsü var diyip gaviskon başladık, ama çocuk hala huzursuz! Sonra bi anda kullanıdğımız herşeyi kestik, mamayı da dahil! Çok ihtiyaç duyduğumda patates nişastasından mama yaptık(eski usül ananemim tavsiyesi) ve acı elma yağı ile( adaçağı yağı diye de geçer) youtube dan ayşe öner in gaz masajını yaptık, inanın süper sonuçlar aldık. Mama tarifi şöyle, patatesi rendeleyin, 1 bardak su ile yoğurun suyunu süzün, nişastasını salacak zaten ve sonu hafif katı kıvama gelecek kadar ateşte tutun,ılıyınca bebeğe verin, isterseniz 1 ölçek mama katabilirsiniz. Bunu sabah ya da akşam veriyordum hiç bir yan etkisi yok korkmayın, tam tersi bağırsaklarını da temizliyor, sindirimi kolay. Deneyin dua edeceksiniz:)

Elma yağı da etkili hemde doğal kimyasal değil

Aynen doğanın mucizesi diyorum:) herşeyin cevabı doğada var ama biz yanlış yerlerde arıyoruz:) üzülüyorum şu an çocuğumu denem tahtası gibi sürekli kullanmışım, o ilaç bu ilaç:( zaman,sabır, rahatlık ta en öenmlisiymiş, çocuk ağladığı an panik olmak yerine rahatça yaklaşmalı, bebek o şu an tek bildiği ağlamak (katılarak değil tabi) yani şükürler olsun. Eş desteği de bu süreçte önemli:) sevgiler

İnfantum yada infacol gaz ilaci kullanan varmi
Bize sağlık ocağı biogaia adında bi damla önerdi gaz için değilmiş ama bağırsak hareketlerini düzenlediği için gaz işini de çözüyormuş bebeklerde.1 hafta oldu pek işe yaramadı sanırım.
Acaba işin sırrı bişey kullanmadan sakinleştirmeye çalışmak mı?
Geceleri çok zor oluyor.senin bebeğin ne kadarlık?

Back