Arkadaşların soylediklerine katılmakla birlikte, şu aşamada cok zor biliyorum, ama kendini sakinlestirmeyi denemelisin en basta. Hani panik bir insanim diyorsun ya, cidden enerjimizi, gerginliğimizi, ruh halimizi de aliyor bu bebeler. Nasil olur, neler yapabilirsin hic bilmiyorum ama olabildigince odak noktayı biraz degistirip kendine yönelip, en mutlu en sakin en huzurlu oldugun şeyleri yapmak icin kendine zaman ayirmaya calismalisin. Sen kendine 1 saat ayirdiginda, bebeginin huzuru 2 saat artabilir misalen. Fiziki olarak elbet altında baska sebepler yatiyor olabilir alerji vs ama psikolojik ve enerji olarak da bir şeyler yapmayi dene bakalim. Örneğin, içinden ve dışından sürekli; 'her şey guzel olacak, bebegim sakinlesecek, cok rahatlayacak, ben sakinim, her sey yolunda, simdi mışıl mışıl uyuyacak, huzurla birbirimize sarilacagiz, benim bebeğim cok mutlu, çok sağlıklı, sakinim' gibi cümleler kurarak, bebegine olabildiğince o uyurken dahi fisiltiyla sakin bir ses tonuyla konusup, telkin etmeyi denemelisin. Bak ilk etapta ise yaramıyor zannedeceksin ama emin ol bunu yaptıkça her sey farkli bir hal alacak. Bebeğinin karnina ısıtılmış havlu koy. Her akşam mutlaka bir duş aldır. Spa merkezleri var bu aralar moda, hidroterapi uygulaniyor, onu bir dene sizin orda da varsa eger. Kontrolundeyken yüzükoyun yatır. Her gun disarida biraz hava aldırmayı dene bebek arabasi veya arabayla gezdir. Titresimli anakucaklari da iyi geliyor. Göbeğine saat yonunde masaj yap bebe yağıyla. Bazi doktorlar birkac damla zeytinyağı icirmeyi oneriyorlarmis ama ben yapmadım, sen doktoruna sor mutlaka. Hepsinin otesinde kendini sakin unutma, mutlaka ama mutlaka fırsat yarat ve geçecegini bil