- 31 Aralık 2024
- 16
- 3
- 1
- 27
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
Kolik bebekte hep gaz olur zaten. Gazı oldukça emmek ister, emdikçe de gazı olur kısır döngü . Aktardan acı elma yağı alın, elinize Bi damla alıp göbek etrafına sürün, elinize tekrar Bi damla alıp topuklarına sürün ve masaj yapın çok işe yarıyorKolik bebek sadece gazı olduğunda mı ağlar? Yoksa nedensiz yere de ağlar mı?
Siz kolik bebeğinizde nelerin işe yaradığını düşünüyorsunuz?
Evimde var birkaç defa denemiştim ama düzenli denemedim. Bir de düzenli denemeye çalışayımKolik bebekte hep gaz olur zaten. Gazı oldukça emmek ister, emdikçe de gazı olur kısır döngü . Aktardan acı elma yağı alın, elinize Bi damla alıp göbek etrafına sürün, elinize tekrar Bi damla alıp topuklarına sürün ve masaj yapın çok işe yarıyor
Bir de şey soracağım. Bu beslenme durumunu nasıl düzenleyebilirim. Yani bir düzeni var mıdır? Annemgil her ağladığında emzir diyor heder oldum.Kolik bebekte hep gaz olur zaten. Gazı oldukça emmek ister, emdikçe de gazı olur kısır döngü . Aktardan acı elma yağı alın, elinize Bi damla alıp göbek etrafına sürün, elinize tekrar Bi damla alıp topuklarına sürün ve masaj yapın çok işe yarıyor
Her gün 2 defa yapabilirsin daha fazla yapma bebeğin küçük ama inan ki zararı yok ve faydası oluyorEvimde var birkaç defa denemiştim ama düzenli denemedim. Bir de düzenli denemeye çalışayım
Ben emin olamıyorum doyup doymadığına. Kendi bırakana kadar emzirmeye çalışıyorum. Genelde en az bi 30 dk emiyor. Emerken de genelde ıkınıyor çocuk. Sonra hemen gazını çıkarmaya çalışıyorum. Biberonla içtiğinde sanki daha uzun süre uyuyormuş gibi geliyor. Çişli bezi gayet yeterli aslında ama sanırım göğsümden biberondaki gibi seri ve hızlı gelmediği için sorun yaşıyorum.Koliğe tek çare zaman. Damlalar, çaylar, yağlar, masajlar vs bizde hiç işe yaramadı. Sürekli kucağımda hoplattım bebeği. 4 ay bitince bi anda geçti. Koliği azaltacak tek şey annenin sakin ve psikolojik yönden iyi olması. Aslında bebek kolik olduğu için anne gergin olmuyor. Anne gergin ve mutsuzsa çocuk kolik oluyor. Buna inanmaya başladım.
İkinci evladım 2 haftalık oldu. Ben kendim iyi olacağım diye sürekli telkin ettim kendime. Şimdi ben de sakinim, bebişim de sakin. İlk oğluşum da yazık etmişim, ilk ayları depresyonla geçirerek. Her şey bizim elimizde, sakin olun.
Bebeği 2 saatten erken emzirmeyin. Ama emdiği zaman doyduğundan emin olun. Doymayan bebek, 2 saat olmadan tekrar emmek istiyor. Bu sefer fazla geliyor, gaz oluyor, kusuyor. Ben şimdi 3-4 saate bi emziriyorum kızımı, tam doyduğundan emin oluyorum. Eğer tam doymadıysa ensişeleniyorum, çünkü 1 saat sonra emmek istiyor tekrar, o da gaz yapıyor.
Teşekkür ederimHer gün 2 defa yapabilirsin daha fazla yapma bebeğin küçük ama inan ki zararı yok ve faydası oluyor
Bebeğin kaç günlük her ağladığında emzirme emzirdikten sonra ağlıyorsa gazı vardır gazı olan bebek sürekli emmek ister önce gazını bir çıkar. yeni doğan bebek 1,5 saatte emzirilebilir biraz daha büyüdüğünde 2 saate çıkabilir Şu an ben mesela 3-4 saatte bir emziriyorum ya da mama veriyorum Bebek her ağladığında emzirme önce gazını iyice bir çıkar gazı olduğu için de ağlıyor ve emmek istiyor olabilirBir de şey soracağım. Bu beslenme durumunu nasıl düzenleyebilirim. Yani bir düzeni var mıdır? Annemgil her ağladığında emzir diyor heder oldum.
Bebeğim 27 günlük. Annemgil laftan anlamıyor. Her ağladığında aç bu çocuk aranıyor, sütün yetmiyor diyorlar. Bir de gazını çok zor çıkartıyoruz. Gaz çıksa bile çocuk sürekli ıkınıyor yazık.Bebeğin kaç günlük her ağladığında emzirme emzirdikten sonra ağlıyorsa gazı vardır gazı olan bebek sürekli emmek ister önce gazını bir çıkar. yeni doğan bebek 1,5 saatte emzirilebilir biraz daha büyüdüğünde 2 saate çıkabilir Şu an ben mesela 3-4 saatte bir emziriyorum ya da mama veriyorum Bebek her ağladığında emzirme önce gazını iyice bir çıkar gazı olduğu için de ağlıyor ve emmek istiyor olabilir
Boş ver anneler öyle sen bebeğin emzirirken yutkunduğunu hissediyorsan çişli bez sayısı da normalse sıkıntı yoktur merak etme Zaten Doktor kontrolünde anlaşılır bebeğini emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkar belki bir defa çıkarmak yetmiyordur iki üç defa çıkarmak istiyordur internetten Yenidoğan için gaz mesajlarına bak Onları uygula her ağladığında gazını tam çıkarmadan emzirirsen çocuğun sürekli gazı olur o zaman daha çok ağlar. benimkinin de gazını çıkarıyordum ama sürekli ıkınıyordu yani 2 ay boyunca Günün 24 saatinin 20 saati ıkınıyordu diyebilirim Demek ki kolik bir bebek Yapacak bir şey yok Doktor kontrolünde kilo alımına bakarsın kilo alımı yeterliyse çocuk gazdan ağlıyordur merak etmeBebeğim 27 günlük. Annemgil laftan anlamıyor. Her ağladığında aç bu çocuk aranıyor, sütün yetmiyor diyorlar. Bir de gazını çok zor çıkartıyoruz. Gaz çıksa bile çocuk sürekli ıkınıyor yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?