Kolesterol Yüksekliği? Gebeliğe Hazırlanıyorum

Faylinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
610
354
Kızlar merhaba. Kolesterol ve ldl kolesterolüm yüksek çıkıyor birkaç aydır aynı şekilde düşmemiş. Bir düşük yaptım(kürtaj,gelişim durdu) acaba alakalı olabilir mi? Ve şuan tekrar gebeliğe hazırlanırken ne yapmalıyım takviyeler kullanıcam ve beslenmeme dikkat edicem. Kolesterol için ilaç mı veriyorlar yoksa diyet mi acaba? İlaç da çok kullanmak istemiyorum açıkçası. Bilgisi olan var mı?

Benim de kolesterolüm yüksek ldl 315ti ilk teşhis konulduğunda doktor uzun bir süre perhiz yapmamı söyledi 2 ay bu şekilde devam ettim ama bir türlü düşmedi ilaç yazdı
5 aydır ilaç 20 mg lık ilaç kullanıyorum
Kilom 57
Boy 1.60
Ama genetikmiş benimki sizinkinin nedeni kürtaj mı değil mi bilemem ama ciddiye alınacak bir durum.

Evet ldl 198
Total 276 sizin

Benim de kolesterolüm yüksek ldl 315ti ilk teşhis konulduğunda doktor uzun bir süre perhiz yapmamı söyledi 2 ay bu şekilde devam ettim ama bir türlü düşmedi ilaç yazdı
5 aydır ilaç 20 mg lık ilaç kullanıyorum
Kilom 57
Boy 1.60
Ama genetikmiş benimki sizinkinin nedeni kürtaj mı değil mi bilemem ama ciddiye alınacak bir durum.

Cnm ne yaptın simdi nasil ldl bugun de benim ilk defa yuksek cikti moralim bozuldu
Doktor bana önemli değil dedi kızlar. Bu durumlarda diğer kan değerlerini ,genel rahatsızlıkları ve hasta yaşını baz alarak yorumluyoruz dedi. Sadece beslenmeme dikkat edip spor yapıcam. Ama benim total 230, ldl 140. Yine de doktora gösterin.

Doktor bana önemli değil dedi kızlar. Bu durumlarda diğer kan değerlerini ,genel rahatsızlıkları ve hasta yaşını baz alarak yorumluyoruz dedi. Sadece beslenmeme dikkat edip spor yapıcam. Ama benim total 230, ldl 140. Yine de doktora gösterin.
Benim total kolestrol 218 ama hiç yüksek çıkmayan ldl 203 cikti diger degerlerim normal ama korktum henuz doktorumla gorusemedim

Cnm ne yaptın simdi nasil ldl bugun de benim ilk defa yuksek cikti moralim bozuldu
Tekrar doktora gitmedim yeme içmeye dikkat ediyorum şimdilik 🥰
Proteinli gıdalar tüketmek söylemişti doktor karbonhidrat az yememi soylemisti.
Senin kaç çıktı?

Esim doktor onerisiyle 21 gun boyunca aksam yatmadan cekilmis corekotu tozu ve yogurt karistirip yedi kolestrolu 1 ayda dustu
Belki isinize yarar arastirmak isterseniz

Merhaba çok geçmiş olsun 💐
Benim 2017 den beri kolesterol ve ldl yüksek
2021 de kan tahlili verdiğimde doktorum çok korkuyorum bu değerler ile bir yerde kalp krizi geçirirsin diye. Ama şunuda eklemişti yaşımın genç olması kadın olmam çok iyiymiş, bendeki değerler ile erkekler 100/90 kalp krizi geçirirmiş.

2 doğum daha yaptım.hatta doktoruma sormuştum hamilelikte, doğumda,emzirmede bebeğe hiç bir zararı yok ama sana çok zararlı demişti.

Benimde genetikmiş annemde var.
Dikkat ediyorum bol bol yürüyüş yapıyorum toplamda 20 kilo verdim, inşallah düşmüştür.

Ayrıca doktorum demişti çok zayıf olan birinde kolestrol tansiyon şeker çıkabiliyor ve kilosu yüksek olan birinin değerleri gayet iyi olabiliyor. Bu tamamen vücudun çalışma hormonlarına bağlı. Benim hormonum yağı emmeyip kana veriyor onun için çok yüksek çıkıyor. Kilo verince tabi biraz etkilenir düşer ama tamamen geçmez demişti.

2021 de kan tahlili verdiğimde doktorum çok korkuyorum bu değerler ile bir yerde kalp krizi geçirirsin diye. Ama şunuda eklemişti yaşımın genç olması kadın olmam çok iyiymiş, bendeki değerler ile erkekler 100/90 kalp krizi geçirirmiş.

2 doğum daha yaptım.hatta doktoruma sormuştum hamilelikte, doğumda,emzirmede bebeğe hiç bir zararı yok ama sana çok zararlı demişti.

Dikkat ediyorum bol bol yürüyüş yapıyorum toplamda 20 kilo verdim, inşallah düşmüştür.

Ayrıca doktorum demişti çok zayıf olan birinde kolestrol tansiyon şeker çıkabiliyor ve kilosu yüksek olan birinin değerleri gayet iyi olabiliyor. Bu tamamen vücudun çalışma hormonlarına bağlı. Benim hormonum yağı emmeyip kana veriyor onun için çok yüksek çıkıyor. Kilo verince tabi biraz etkilenir düşer ama tamamen geçmez demişti.
Cnm ben 50 yasindayim 52 kiloyum. Hayvansal gida cok tüketiyorum ondan mı oldu bilmiyorum hic böyle yüksek çıkmiyor du. Çarpintim ve baş dönmem çok oluyor ve korkuyorum. Bu nasıl düşer doktor birsey demedi mi sana. Senin ldl kactaydi? Ilac falan vermedi mi?

Doktorun mu dedi kalp krizi geçirirsin diye beni korkutma yarın sonuclarimi göstereceğim rabbim korktuğumuza ugratmasin

Cnm ben 50 yasindayim 52 kiloyum. Hayvansal gida cok tüketiyorum ondan mı oldu bilmiyorum hic böyle yüksek çıkmiyor du. Çarpintim ve baş dönmem çok oluyor ve korkuyorum. Bu nasıl düşer doktor birsey demedi mi sana. Senin ldl kactaydi? Ilac falan vermedi mi?
canım yaşın genç korkma.
ben yurtdışında yaşıyorum ölçümler farklı oluyor.
söyle söyleyeyim kolestrol değerim 4 olması gerekirken 7 üstündeydi
ldl 3 altında olması gerekirken 5 üzerinde çıkmıştı

evet baş dönmesi yapıyor.

çarpıntı bir ara bende de çok olmuştu kalbime ağrı giriyordu kalp krizinden korkup doktora gitmiştim doktor baya bakmıştı ve çok yorulduğum için kas ağrısı olduğunu söylemişti.

evet hayvansal yağlar çok etkili
haftada 1 kırmızı et olacak demişti
yağlı kızartma olmayacak
haftada 1 yumurta yememi söylemişti çünkü sarısında çok yüksek kolestrol yağ var diye
yer fıstığı çikolata hepsini minimuma indirmişti
çok sebze ve yürüyüş yapmamı söylemişti.
brokoli ye çok iyi geliyor kolestrol şekeri falan baya düşürüyor

Doktorun mu dedi kalp krizi geçirirsin diye beni korkutma yarın sonuclarimi göstereceğim rabbim korktuğumuza ugratmasin
canım korkma doktorum ailede kalp sorunu var mı demişti evet dediğim için dikkat et demişti

sadece sebze meyve balık ye haftada bir kırmızı et birde tavuk sonra yürüş yap hayvansal yağlar kullanma yerine zeytin yağı kullan

bir ara ben çok takmıştım kendimi dinlediğimde her gün bir yerim ağrıyordu. şimdi işe güce yoğunlaştığım için fazla zamanım olmuyor

ilaç vermedi spor diyet ile düşürmeye çalış demişti.

ilaç başlatırsak ömür boyu kullanman gerekiyor demişti. önce böyle deneyelim olmazsa mecbur ilaç başlatacağız demişti

X