• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolejlerde basörtülü calismak

Ey95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
2
1
1
30
Merhaba, ben Almanyada ingilizce ögretmenligi okuyorum ve burda dogup büyüdügüm icin almanca'yi ana dilim gibi konusuyorum. Üniversitemi bitirdikden sonra Istanbul'da bir kolejde ingilizce ve almanca ögretmenligi yapmayi istiyorum. Istanbul'da bütün kolejlermi basörtülü ögretmen kabul etmiyolar? Yada hic basörtülü ögretmene rastladiniz mi? Bildigime göre devlet okullarinda sorun yok ama ben alman vatandasiyim ve orda calisamam. Simdiden cevaplariniz icin tesekkür ederim :)

Evet bazı kolejler başörtülü ogretmen çalistirmiyor.Ancak hepsi değil.
Onu arayıp özellikle öğrenmeniz lazım.
Ancak naçizane tavsiyem Almanya da kalıp öğretmenlik yapmanizdir.
Çünkü ücret ve çalışma şartlari ve de eğitim sistemi sizi tatmin etmez diye düşünüyorum hele de bunca yıl yurt dışında okuduysaniz.

Evet bazı kolejler başörtülü ogretmen çalistirmiyor.Ancak hepsi değil.
Onu arayıp özellikle öğrenmeniz lazım.
Ancak naçizane tavsiyem Almanya da kalıp öğretmenlik yapmanizdir.
Çünkü ücret ve çalışma şartlari ve de eğitim sistemi sizi tatmin etmez diye düşünüyorum hele de bunca yıl yurt dışında okuduysaniz.

Cevapiniz icin cok tesekkür ederim. Yine iyimis belki cogu kabul etmiyodur diye düsünmüstüm. Biliyorum ögretmenlik hakkinda cok seyler okudum. Ücretide daha az onuda biliyorum ama ben Istanbul'da yasamayi cok istiyorum tabi ilk olursa yani stajyer kabul ediyolarsa 6 ayligina staj yapmak isterim bir kolejde sonra zaten Almanya'da 2 sene staj gibi birsey var onu yapmamiz gerekiyor 3 bucuk sene üniversite okumanin yaninda ve ondan sonra tam bir ögretmen olunuyor. Onun icin Almanyada ki "stajimi" baslamadan önce Türkiyede 6 ay yapmak istiyorum dedigim gibi. Saniim ozaman anlarim benlik birsey mi degil mi diye

Burada kolejler çok farklı.Yani nasıl anlatsam kolejin vizyonuyla alakalı bi durum bu.
Mesela bazı kolejler var daha islami diyeyim bu tarz kolejler var buralarda kesinlikle iş bulabilirsiniz kapalı olarak.
Ama işte eğitim kalitesi vs.ne kadar sizi tatmin eder onu bilemem deneyip görmekte her zaman yarar var.
Kolejler olmazsa dil kurslari ve dershaneler de olabilir illa kolej diye de düşünmeyin.
Rica ederim bu arada.

Başörtülü olarak çalışabileceğiniz çok sayıda kolej var. Buradan isim yazamam tabi.

Başörtülü çalıştırmayan kolejler var. Başörtüsüz çalıştırmayan öğretmenlerini özellikle başörtülü seçen kolejler de var.

Ama yerinizde olsam orada okumuşken dönüp burada çalışmazdım. Kolejlerde isim yapmış ciddi bir eğitim politikası tutturmuş olanlar haricinde çalışma saatleri ve maaşlar sizi tatmin etmez bence.

Back