A
Üzülerek ifade etmeliyim ki galiba ben bu nefes darlığını(Gerçekten nefes almakta zorlanıyordum. Karnımı sıkarak nefes almaya çalışıyordum. Çarpıntı 175 ve 165 lerde idi. Çok şükür şuan durdu) ve çarpıntı işini biraz abarttım. 4 ayda 40 doktora gittim. Her bir branşa en az 2 defa gittim.
Karıştırmasaydım belki kendi kendine geçerdi. Midemle ilgili zerre kadar şikayetim yoktu.Mide koruyucu ve helikobakteri ilaçlarını kullandıktan sonra artik midem, sırtımın ortası , belim ve karnımın sağ tarafi ağrımaya basladı. Endoskopiye girdik. Gastrit ve helikobakteri çıktı. O bakterinin ilaçlarını kullandım ama daha da kötü oldum. Ne güzel sevgili helikobaktericiğimle geçiriyordum.
Gerçeği ben ona çok iyi bakiyordum. Günde 2-3 defa gece yemeğine kalkarak onu besliyordum. Her gece yatmadan önce eşimle sütlü kahve içerdim. Tüm bunların üstüne gidip yatiyordum. Şaka bir tarafa da beslenmem çok kötüydü .Tabi mide bir yerde patlak verecek.
Her karıştırdığımda başka bir hastalık çıkıyordu. Nöroloji doktoruna gittim sol kolumda uyuşma ve güçsüzlük şikayetiyle. Mr çekti.Bana söyledikleri karşısında sabah kadar uyuyamadım. Beyinde yaygın iskemik lezyon varmış. Aramadığım doktor, internette bakmadığım sayfa kalmadı. Meğerse her insanda olan ama sık sık takip edilmesi gereken bir kilcal damar tıkanıklığı hastalığıymış.
Sonra Baş dönmesi. Düşün elimi yüzümü yıkamak için duvara tutunarak lavaboya gidiyordum. 4-5 gün boyunca bununla da uğraştık. Her karıstırdığımda ayrı ayrı şeyler çıkıyordu.
Hepsini geçtim ama mevzu nefes almada zorluk olunca insan ister istemez korkuyor.(Çarpıntı çok şükür eskisi gibi değil. Durdu gibi) ama yine de dediğiniz gibi bu kadar karıştırmamam gerekirdi. Olumlu ve iyi düşünmem gerekirdi ama nefes daralınca hep aklım nabzımdaydı. Oksimetreye sarılıyordum.Nefes yüzünden hiç bir zaman olumlu düşünmedim.Kafamdan atamiyordum.
Şu bir gerçek ki en kötü bir hastalıkta bile sakın olacaksın , olumlu düşüneceksin ve korkmayacaksın.
Bu arada güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. İnan kurduğunuz bu cümleler bir psikolog kadar bana iyi geldi.
Ferritun(demir) ve B12 eksikliği için Diyet recetenize uymaya calisacagim.Bugun hayatım boyunca yemedigim ıspanak yaptım ve yedim.
Tadı da bayağı güzelmiş. Niye daha önce yemedim diye hayıflanıyorum. Bundan sonra özellikle yeşil basta olmak üzere sebze ve meyve çok yiyeceğim. Bu bakteri yüzünden herşeyi kesmiş ve herşeyden soğumustum. Ceviz , badem ve fındık aldım ,yedim. İlaç kullanmaktan daha iyidir. Neyse kafanızı daha fazla sisirmeyelim .Allah işinizi rast getirsin