• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola kısırlığa yol açıyor!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, kola tüketiminin erkeklerde kısırlığa neden olduğunu söyledi.
4843a063-df70-4426-883b-91a64c657303.jpg

Açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, kola tüketiminin zararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kola tüketiminin, kişinin hayatında sanıldığından daha fazla yer kapladığını bildiren Doç. Dr. Çoksüer, kolanın özellikle çocuklar, gençler ve yaşı ilerlemiş kişiler tarafından sıklıkla tercih edildiğini kaydetti. Çok sevilen kolanın zararlarının da olduğunu aktaran Doç. Dr. Çoksüer, “Kola içeriğindeki glikoz şurubu kalbin ve yüksek kolesterol ve tansiyon sorunlarıyla karşı karşıya kalmanız yol açabilir. Ayrıca böbrek, kemik hastalığı, astım ve diş problemlerine de yol açmaktadır. Aşırı kola tüketmek sperm sayısını ve kalitesini düşürerek kısırlığa yol açabilir” dedi.

Dünya üzerinde en çok tüketilen içecek olan kolanın, içeriğinin yalnızca bilenen kısmıyla bile son derece tehlikeli olduğunun araştırmalar sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Doç. Dr. Çoksüer, "Yeni bir araştırmada kolanın erkeklerin sperm kalitesini düşürdüğü iddia edildi. Kola erkekte, testosteron hormon dengesini bozarak, erkeklerde sperm sayısını ve hareketini önemli derecede azaltmaktadır. Bu da erkeklerde üreme fonksiyonlarını önemli derecede etkilemektedir. Kola, çok fazla şeker içermesinden dolayı obeziteye de davetiye çıkarır. Yapılan çalışmalarda obez erkeklerde sperm sayısı normal kilolu erkeklere oranla yüzde 15 daha az olduğu saptanmıştır. Obezite riskinin artışına bağlı olarak da sperm sayısının azalması gebe kalma şansını azaltabilmektedir. Güney Danimarka Üniversitesi´nde 2 bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırmada alınan sperm örneklerinde üzerinde yaptığı incelemeler neticesinde, aşırı kola tüketiminin sperm kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü ortaya çıkardı. Araştırmada günde bir litreden fazla kola içen gençlerin çok düşük sperm değerlerine sahip olduğunu gözlemledi. Bu nedenle yazları serinlemek için içeceğiniz bir bardak kola yerine soğuk bir ayran veya meşrubat size hem aynı ferahlığı yaşatacak hem de sağlığınızı bu denli riske sokmayacaktır" diye konuştu.

http://www.aksam.com.tr/yasam/kola-kisirliga-yol-aciyor/galerihaber-443355/4

Chess Chess :KK3: muhalefetin geldiiiii:-) kola böyle birşey yapmaz, evet hiç faydalı bir içecek değil, hergün bardak bardak içerseniz içindeki asit yüzünden mide hastalıkları yaşarsınız, Kolestrol, kalp, tansiyon, böbrek hepsine katılıyorum ama kola içmekle bebek sahibi olamamanın bağlantısını mantıklı bulmadım şahsen:KK12:

Doktordan iyi bilmiyorum tabii fakat günümüzde neden bebek olmuyor, tedavi olanların bu kadar çoğalması sebzeden meyveye, bakliyata kadar birçok gıdanın hormonlu, sunni ve doğaldan çok uzak olmasından, psikolojik olarak yeterince rahat ve huzurlu olmamaktan kaynaklanıyor.

Insanlar doğal olmayan yiyeceklere mahkum edilip Şehirli olmanın baskısı ve stresi altında sinir küpüne çevrilirlerse vücut dengelerinin bozulması, hormonlarının alt üst olması normal.

Chess Chess :KK3: muhalefetin geldiiiii:-) kola böyle birşey yapmaz, evet hiç faydalı bir içecek değil, hergün bardak bardak içerseniz içindeki asit yüzünden mide hastalıkları yaşarsınız, Kolestrol, kalp, tansiyon, böbrek hepsine katılıyorum ama kola içmekle bebek sahibi olamamanın bağlantısını mantıklı bulmadım şahsen:KK12:

Doktordan iyi bilmiyorum tabii fakat günümüzde neden bebek olmuyor, tedavi olanların bu kadar çoğalması sebzeden meyveye, bakliyata kadar birçok gıdanın hormonlu, sunni ve doğaldan çok uzak olmasından, psikolojik olarak yeterince rahat ve huzurlu olmamak kaynaklanıyor.

Insanlar doğal olmayan yiyeceklere mahkum edilip Şehirli olmanın baskısı ve stresi altında sinir küpüne çevrilirlerse vücut dengelerinin bozulması, hormonlarının alt üst olması normal.

ben demedim canım doktor demiş:KK48:, ben bi ara bırakmıştım yine çok içmeye başladım bu sıra, aslında hiç içilesi bişey değilde işte, alışmışız bi kere:KK53:

ben demedim canım doktor demiş:KK48:, ben bi ara bırakmıştım yine çok içmeye başladım bu sıra, aslında hiç içilesi bişey değilde işte, alışmışız bi kere:KK53:
Yok takılıyorum zaten sana:-) yavaş yavaş bırak:KK70: bir ara yani çok önceden bizde de aşırı tüketiliyordu, özellikle yaz aylarında ama hakikaten çok sağlıksız.
Onun yerine meyveleri kaynatıp soğuk içecekler yapıyorum, limonataysa vazgeçilmezim sıcak yaz günlerinde.

Senelerdir kola içmiyorum , eve de almıyoruz . Böcek muhabbetinden sonra tiksindim . Hiç aramıyorum , umarım böyle devam eder .

Yok takılıyorum zaten sana:-) yavaş yavaş bırak:KK70: bir ara yani çok önceden bizde de aşırı tüketiliyordu, özellikle yaz aylarında ama hakikaten çok sağlıksız.
Onun yerine meyveleri kaynatıp soğuk içecekler yapıyorum, limonataysa vazgeçilmezim sıcak yaz günlerinde.

vay be hamarat kadınsın vesselam:KK48:

Senelerdir kola içmiyorum , eve de almıyoruz . Böcek muhabbetinden sonra tiksindim . Hiç aramıyorum , umarım böyle devam eder .

şu en popüler markada böcek ilacı kokusu alıyorum ben ya, kuruntu mu yapıyorum bilmiyorum da, resmen koku var ya:KK53:

vay be hamarat kadınsın vesselam:KK48:
Benimki zorunlu hamaratlık:KK70:40 derece sıcakta hararetten ağzımız kuruyunca buz gibi meyve suyu olsa ne güzel olurdu deyip apar topar meyve kaynatıyorum:KK70:
Kış aylarında zorunlu hissetmiyorum, Çay neyimize yetmiyor :KK70:

Bizde özel günler dışında kola ve meyve suyu içmiyoruz..Sağlıklı gıda bulmak kolay değil:-)Herşey ilaçlı,katkı maddeli:-)bari sağlıksız olduğunu bildiğimiz şeyleri kullanmayalım..:KK48:

ben yatmadan önce ayran içiyorum mis gibi uyuyorum:KK70:
napayım başka bişey yiyip içsem uykum kaçıyor, ama karnımda aç, en mantıklısı ayran :D

şu en popüler markada böcek ilacı kokusu alıyorum ben ya, kuruntu mu yapıyorum bilmiyorum da, resmen koku var ya:KK53:
Şahsen olduğuna inanıyorum ama koku olayını bilmiyorum , burnun çok keskinse demek :KK45:
Bir çok renkli gıdada var deniyor . O nedenle ben meyve aromalı hiç bir hazır gıdayı tüketmiyorum .

benim oğlan hastası malesef, öyle üzgün süzgün bakınca da dayanamıyor insan alınıyor, en iyisi ben tamda grip mevsimi gelmişken bitki çaylarına yönelteyim:KK53:

Hiçbir zaman hiçbir şeyi asla yemem içmem demedim, demem. Kola da bazen içilir. Hamburgerle ayran içilmez mesela bence kola içilir. Ama susayınca gidip kendimi kolaya vurmam. Her şeyin azı karar çoğu zarar.

Kısırlık meselesine gelirsek, saçma...

başlığı okuyunca, şimdi ekmek almaya gidecektik kola da alalım dedim :D

Bence alzheimer hastalığınada neden olur

Back