• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kol kırığı

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.958
Puanlar
83
Arkadaşlar yeğenim düşmüş kolu şişmiş, altı yaşına girmek üzere. Acilde film çekmişler, bir şey yok deyip yollamışlar. Sabah ortopedi uzmanına götürecekler. Aklıma takıldı, ben mi yanlış görüyorum yoksa bu kol dirsek bölgesinden kırık mı?

Eklentiler

• 1770667732630.webp
    1770667732630.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 155
Niye sabahı bekliyorsunuz?
Başka acil mi yok?
Ayağı ve kaburgası kırılmış birisi olarak söylüyorum.
Dehşet acı veren birsey.
En azından çocuğa ağrı kesici yaparlar.
Yazıktır .

Şişme morarma dokunurken hassasiyet ağrı hareket kısıtlılıgı varsa bekletmeyın başka doktor görsün çatlak olabilir
Arkadaşlar yeğenim düşmüş kolu şişmiş, altı yaşına girmek üzere. Acilde film çekmişler, bir şey yok deyip yollamışlar. Sabah ortopedi uzmanına götürecekler. Aklıma takıldı, ben mi yanlış görüyorum yoksa bu kol dirsek bölgesinden kırık mı?
a

Niye sabahı bekliyorsunuz?
Başka acil mi yok?
Ayağı ve kaburgası kırılmış birisi olarak söylüyorum.
Dehşet acı veren birsey.
En azından çocuğa ağrı kesici yaparlar.
Yazıktır .
Ağrı kesici vermişler sadece.

Cevap yazan arkadaşlar sağolun. Filmden anlayanlar var mı aranızda? Yeğenim ağrı kesici deniz sonra şuan normal bir şekilde uyuyormuş, öncesinde de neşeliymiş. Şişme ve ağrı varmış.

Umarım biseyi yokturda dirsek kırığı yaşamış biri olarak ağrı kesiciyle falan ameliyat olmadan rahatlayip hayatta uyuyamamistim belki çatlaktir sis ise bir doktora daha gidebilirler bence

Doktor falan değilim ama bence kırık yok doku zedelenmesi gibi duruyor fotodan net değil ama belki çatlat vardır incecik burdan birşey görünmüyor temiz duruyo anladığım kadarıyla

Cevap yazan arkadaşlar sağolun. Filmden anlayanlar var mı aranızda? Yeğenim ağrı kesici deniz sonra şuan normal bir şekilde uyuyormuş, öncesinde de neşeliymiş. Şişme ve ağrı varmış.
Dirsek maalesef sıkıntılı. Benim oğlum kaydıraktan düştü 2 sene evvel,morluk ve şişme vardı ,ağrisı da vardı ,2 kez röntgen çekildi ve doktor emin olamadı dirsek olduğu için,yarım atel yaptı o şekilde kaldı 3 hafta,her hafta kontrole gittik açtı baktı ateli. Dirsekte olduğu için Mr çektirerek netleştirebileceğimizi ama gerek görmediğini söylemişti,atelle ve düzenli koltrolle kolu sabit tutarak atlattık biz o süreci.
Dirsekte kırık tespiti daha zor demişti bana.
Ağrısı varsa başka bir doktora da götürün isterseniz. Acil şifalar diliyorum

Geçmiş olsun. Dirsek bölgesindeki kırık değil de çatlak olabilir. Benim başıma gelmişti, dirsekte çatlak olduğunu söylemişti doktor, şiş+morluk vardı ve kolumu açamıyordum. Önce elle milim milim dokunup parmak ucuyla kontrol etmişlerdi, sonra doktor filmde o yeri bakıp çatlak varmış dedi. Çok minik bir yer çatlamıştı dirsekte. Röntgen filmi çoook fazla yaklaştırınca gözüküyordu. Alçıya almadılar, kol bölgesinde kırık olmadığı için. Benim yirmilerimin başında oldu bu olay. Çocuk için farklı bir tedavi olur mu bilmiyorum.

Şuan kolunu açabiliyor mu? İlk gün bir şeyim yoktu ama ikinci gün çok kötü şişkinlik ve ağrım vardı, kolumu açamıyordum.

Geçmiş olsun. Dirsek bölgesindeki kırık değil de çatlak olabilir. Benim başıma gelmişti, dirsekte çatlak olduğunu söylemişti doktor, şiş+morluk vardı ve kolumu açamıyordum. Önce elle milim milim dokunup parmak ucuyla kontrol etmişlerdi, sonra doktor filmde o yeri bakıp çatlak varmış dedi. Çok minik bir yer çatlamıştı dirsekte. Röntgen filmi çoook fazla yaklaştırınca gözüküyordu. Alçıya almadılar, kol bölgesinde kırık olmadığı için. Benim yirmilerimin başında oldu bu olay. Çocuk için farklı bir tedavi olur mu bilmiyorum.

Şuan kolunu açabiliyor mu? İlk gün bir şeyim yoktu ama ikinci gün çok kötü şişkinlik ve ağrım vardı, kolumu açamıyordum.
Kolunu hafif kaldırabiliyormuş, parmaklarını da çok hafif oynayabiliyormuş hani oynat denirse yoksa dümdüz yanında duruyormuş kolu kıpırdatmıyormuş.

Doktor falan değilim ama bence kırık yok doku zedelenmesi gibi duruyor fotodan net değil ama belki çatlat vardır incecik burdan birşey görünmüyor temiz duruyo anladığım kadarıyla
Umarım öyledir. Umarım kırık yoktur.

Dirseği tutan kıkırdak kenarı kırılmış ve kemik kıkırdaktan ayrılmıştı bende. Filmde aradaki boşluk görünüyordu. Yeğeniniz yaşlarındaydım öyle ağladığımı hatırlamıyorum dayanılamayacak kadar bir ağrım yoktu ama sızlıyordu.

Çok geçmiş olsun. Uykusunda dönerken farketmeden incitebilir kendini. Bir başka acile götürmeyi değerlendirsinler ebeveynleri.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Back
X