• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku-Patrick Süskind

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Patrick Süskind'in, Almanya'da ilk yayımlanışında tam anlamıyla olay yaratan, aylarca liste başlarında kalan Koku adlı bu romanı, gerçekte alışılagelmiş çoksatılanların oldukça dışında kalan, toplum eleştirisini sergileyen bir kitap. Romana konu olan olay, 18'inci yüzyılda Fransa'da geçer. Kitabın kahramanı Jean Babtiste Grenouille ise, tüm insancıl duyumlardan ve duygulardan yoksun, yalnızca kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı, istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dahi olan bu genç adam, kendi kokusunun olmadığını, bulunduğu yerlerde insanların insan kokusu alamadıklarını anladığı gün dünyasını yitirir. Kendisi için tek çıkar yol, başkalarına sanki insanmış izlemini verecek kokular sürünmektedir. Toplum içinde bireyselliğini hiçbir zaman edinememiş, kendi benliğinin dışında her şeyi yaratabilmiş dahiyi sergileyen bu görkemli alegorinin olağanüstü bir akıcılıkla erişilen son bölümü, benzeri herhalde Kafka'da görülebilecek bir insanlık tragedyasının simgesidir.
ALINTIDIR:

Bu kitaptan çok etkilenmiştim.
Daha sonra filmini izledim ama kitabın tadı baskaydı.
Okurken gözümde canlandırmak daha hoşuma gitti.
Okumanızı çok isterim.a.s.

kesınlıklee aynen ben okumaıdm ama sınema tarzında ızledım

ben filme hasta olmuştum ama kitabı okumadım o daha güzeldir eminim

ben bu kitabı okudum ve yazara hayran kaldım.
en çok başlardaki doğum sahnesinden etkilendim.
filmde kitapta anlatıldığı gibi oynanmadı zaten bu sahne.
aylarca das parfume diye diye dolaştığımı hatırlıyorum
keşke her kitap bu kitap gibi hayata bakabilecek yeni bir pencere açabilse,

ben bazı yerlerde tiksindim...tereyağına ki o derece bayılırım artık bi başka türlü bakıyorum..ama çok sıradışı bir iş...çoğumuz kitap okurken anlatılanları gözümüzde tasvir ederiz dğil mi?ama siz kokulara konsantre oluyorsunuz..karamelize edilmiş şeker kokusu burnuma geldi evet..

çok güzel kurgulanmış bir kitaptı, yaratıcılık böyle birşey olsa gerek.

hala ne zaman parfüm şişesi görsem aklıma hep o mucizevi karışım gelir ve dehşete kapılırım.

önce kitabı okudum hatta yıllar önce okuuştum yaklaşık 1 yıl önce de filmi izledim kitap uhteşem ama film de en az onun kadar güzeldi bence ki önce okuduysam filmi beni hiç etkilemez bir eserin... eğer beğendiyseniz KOKU 'yu siz bir de kosinski'nin BOYALI KUŞ adlı kitabını okumanınzı öneririm..çok beğenmiştim..

liseyi bitirdiğim sene okumuştum.
çok etkileyici bir kitap.
bence maalesef filme çevrilen kitaplarda
film kitabın yerini dolduramıyor
bana göre koku filmide kayda değer bir film olsada
kitabın yerini tutmuyor.

zaten bir çok film kitaplardan uyarlanarak yapılıyor.ama hiç biri kitabın tadını vermiyor.

Filmini izledim ama Kitabını okumaya firsatim olmadi ama Listemde elimdekiler bitince mutlaka okumak istedım bir kitap.

Konusu çok değişik gerçekten, eğer yazar da kabiliyetini kullanıp güzel bir dille anlatmışsa tadından geçilmeyecek bir kitap olur.

Henüz okumadığım bir kitap olduğu için böyle bir yorum yaptım, açıkcası hem kitabını hem de filmini merak ediyorum, gerçi filmlerdense kitapları tercih ediyorum ama eleştirme şansım olsun diye filmlerini de izliyorum...

Kitap listemde olan bir roman, sırası gelince okunacak ve tekrar buraya gelinip yorum yapılacaktır. :34:

önce kitabı okudum hatta yıllar önce okuuştum yaklaşık 1 yıl önce de filmi izledim kitap uhteşem ama film de en az onun kadar güzeldi bence ki önce okuduysam filmi beni hiç etkilemez bir eserin... eğer beğendiyseniz KOKU 'yu siz bir de kosinski'nin BOYALI KUŞ adlı kitabını okumanınzı öneririm..çok beğenmiştim..

BOYALI KUŞ gerçekten muhteşem bir kitaptı, ben de tavsiye ediyorum.

Okurken insanlığından utanıyorsun, imgeler de çok güzel kullanılmış.. Başarılı...

Dün bitirdim Koku kitabını, gerçekten tek kelime ile mükemmeldi, kitabın bazı yerlerinde çok heyecanlanıp içine düştüm neredeyse, çok güzel kurgulanmış bir roman bana biraz Voltaire - Candide ve Kosinski - Boyalı Kuş kitaplarını hatırlattı ama bu kitaptan daha bir ayrı keyif aldım.

Tavsiye ederim.

ben önce filmini izleyen,sonra kitabını okuyanlardanım. özellikle yapılmış bir şey değildi. öyle denk geldi.
hem film hem de kita inanılmaz sembolik alatımlar ve derinliklerle doluydu. üstelik bence sinema tarihinin en iyi uyarlamalarından biri olmaya aday. tabii ki kitap ve film ayrı değerlendirilmeli,ben de öyle yapıyorum zaten. ikisi de ayrı ayrı muhteşem:)

Back