Koku duyarlılığı ve Mide bulantısı

Gulsah2425

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
40
10
Kızlar 4 gündür mide bulantılarımla başım belada. Herşeyden midem bulanır oldu. Güzel kokular bile dahil koklayamaz oldum. Yemek kokusunu söylemek bile istemiyorum.
Doktorum ilaç verdi ama ilaç içme taraftarı değilim. Mecbur kalmadıkça içmiyorum. Dayanabildiğim yere kadar.
Kendinizce bulduğunuz çözümler varmı ? Bu dönemi atlatan arkadaşlardan yardım istiyorum :KK43:

Kızlar 4 gündür mide bulantılarımla başım belada. Herşeyden midem bulanır oldu. Güzel kokular bile dahil koklayamaz oldum. Yemek kokusunu söylemek bile istemiyorum.
Doktorum ilaç verdi ama ilaç içme taraftarı değilim. Mecbur kalmadıkça içmiyorum. Dayanabildiğim yere kadar.
Kendinizce bulduğunuz çözümler varmı ? Bu dönemi atlatan arkadaşlardan yardım istiyorum :KK43:
Yaa geçmiyor bir türlü ama naneli şeker yemeyi dene biraz olsun geçiyor cnm Allah yardım etsin ben de şu an 6+3 günlük hamileyim mide bulantısı iyice arttı

Ben de 7+3 um yaklaşık 10 gundur bulantim var ve 4-5 defa kustum doktor ilaç verdi iki defa kullandım bulantiyi kesti ama kullanmak istemiyorum bende yemek yerken zorlaniyorum nefes alıp verop ancak yiyorum 13. Hafta ancak geçiyormuş canım doktor bulantı ve kusma iyi dedi bebeğin kalp atisini gösterirmis o yüzden ilaç almak istemiyorum zorlansam da hoşuma gidiyor onun orada olduğunu bilmek ama şunu fark ettim kafa yoğun olunca hissetmiyorsun

Ne yediğim belliydi ne içtiğim 5 ay bitti hala var ilaç kullandım son 3 gündür çünki şimdide miğde yanması başladı

ufff Allah bir an önce geçirsin inşallah ben daha o aşamaya gelmedim. kilo verdin mi peki hiç ?
Kilo almaya çok müsait bi yapım var ne yazıkki 3 kilo aldım.. henüz tartılmadım doktora gidince belli olucak ama acil sirenleri çalıyor benim için o yüzden ekmek sıfır tatlı sıfır bakalım ne olacak

ufff Allah bir an önce geçirsin inşallah ben daha o aşamaya gelmedim. kilo verdin mi peki hiç ?
Kilo almaya çok müsait bi yapım var ne yazıkki 3 kilo aldım.. henüz tartılmadım bu hafta.. doktora gidince belli olucak ama acil sirenleri çalıyor benim için o yüzden ekmek sıfır tatlı sıfır bakalım ne olacak

Ben de 7+3 um yaklaşık 10 gundur bulantim var ve 4-5 defa kustum doktor ilaç verdi iki defa kullandım bulantiyi kesti ama kullanmak istemiyorum bende yemek yerken zorlaniyorum nefes alıp verop ancak yiyorum 13. Hafta ancak geçiyormuş canım doktor bulantı ve kusma iyi dedi bebeğin kalp atisini gösterirmis o yüzden ilaç almak istemiyorum zorlansam da hoşuma gidiyor onun orada olduğunu bilmek ama şunu fark ettim kafa yoğun olunca hissetmiyorsun

Güzel bir duygu tabi ama oturduğum yemek masasından kusmak için kalkmak pek hoş olmuyor Eşimde tedirgin oluyor biraz panik... allah yardımcımız olsun...
bu arada bebişlerimiz aynı haftada ☺️ İlk doktor kontrolümde 16 mayıs dedi sonraki hafta 10 mayıs dedi doğum tarihi için.. rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Yaa geçmiyor bir türlü ama naneli şeker yemeyi dene biraz olsun geçiyor cnm Allah yardım etsin ben de şu an 6+3 günlük hamileyim mide bulantısı iyice arttı
Aminn inşaallah geçer.. bugün uzun yolculuk yaptım mecbur ilaç içtim.. çok rahatlattı ama sanki bebeğime zarar vermiş gibi hissettim psikolojikmen .. bu hormonlar beni çok duygusal yaptı :)

Ne yediğim belliydi ne içtiğim 5 ay bitti hala var ilaç kullandım son 3 gündür çünki şimdide miğde yanması başladı
Mide problemim hamilelik önceside vardı benim ama daha berbat hal aldı.. 5.ayına kadar devam edeni ilk sende duyuyorum canım allah yardımcın olsun :KK43: bakalım biz o zamanları görebilicekmiyiz

Mide problemim hamilelik önceside vardı benim ama daha berbat hal aldı.. 5.ayına kadar devam edeni ilk sende duyuyorum canım allah yardımcın olsun :KK43: bakalım biz o zamanları görebilicekmiyiz
Et balık tavuk miğdem kaldırmıyor kıyma kokuyor sanki bulantı ve yanma için ilaç kullanıyorum ama yinede yiyemiyorum

Migde bulantisi kusma olmayinca bebegin kalbi atmiyo yada sagliksizmi demek? Herkes ayni seyleri yasamiyo hamilelikte ama cocuklar gayet saglikla doguyo. Anlamadim ben olayi illa kusmakmi lazim :)

Ilaç dramamine mi Canim?? Benim 17. Haftaya kadar sürdü o bulantilar eşimin saç kilindan bile tiksiniyodum cok sukur atlattım bulantı azaltmak için su iç sürekli genelde midem bos kalırsa daha çok bulantı oluyor ilaç biraz baştan savmak için veriyorlar benim doktorum bana böyle söyledi mide bulantısı için ilaç önermiyorum dedi

Migde bulantisi kusma olmayinca bebegin kalbi atmiyo yada sagliksizmi demek? Herkes ayni seyleri yasamiyo hamilelikte ama cocuklar gayet saglikla doguyo. Anlamadim ben olayi illa kusmakmi lazim :)
Yok canım dedigin gibi herkes aynı yaşamıyor doktor öyle söyledi ama arkadaşım 12 haftalık hiç kusmamis hafif bulantıları olmuş sadece o da şimdi geçiyormuş

Hamileligin ilk haftalarin da geneldecoluyor bendede olmustu bir kac hafta snra gecti sukur sabredin gececek elbet

CAnım ne yaparsan yap geçmiyor maalesef ne naneli şeker ne limon koklamak sadece o dakikalarda iyi hissediyorsun kendini o kadar.. benim kusmam yoktu ama kokular beni çok rahatsız ediyordu burnumu koparıp atasım geliyordu ilk 3 ay sırf bu yüzden kilo hiç almadım.. 3 ayın sonunda bıçak gibi kesildi :) inşallah seninde 3.ayına kadar azalarak geçer

şu an su içerken bile bana koku geliyor sanki kokuya kesinlikle dayanamıyorum en sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum bu yüzdende hep aç kalıyorum napıcam bilmiyorum en ufak kokuda midem öğürmekten alt üst oluyor

X