How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Koku: Bir Katilin Hikayesi

Adivar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
6.169
49
358
İstanbul
download.php

Koku: Bir Katilin Hikayesi

Yönetmen:Tom Tykwer
Yapım : 2006
Ülke : Almanya Fransa İspanya
Tür : Drama
Süre : 147 dakika
IMDB Puan : 7.4/10
A.K.A:Parfum - Die Geschichte eines Mörders, Das : Germ, ()
File size: 349 mb Mp4
Language: Turkish (Turkce dublaj)

Oyuncular
Ben Whishaw, Jean-Baptiste Grenouille
Dustin Hoffman, Giuseppe Baldini
Alan Rickman, Antoine Richis
Rachel Hurd-Wood, Laura Richis
Andrés Herrera, Door Guard
Simon Chandler, Mayor of Grasse
David Calder, Bishop of Grasse
Richard Felix, Chief Magistrate
Birgit Minichmayr, Grenouille's Mother
Reg Wilson, Customer - Fishmarket

Grenouille, kokulara karşı inanılmaz bir duyarlılığı olan ama bunun haricinde hiçbir duyusunun gelişmemiş olduğu çok ilginç bir adamdır. İstediği kokuları elde edebilmek için her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdır; cinayet işlemek de dahil...

Az da olsa koku salan herşeyin ve herkesin kokusunu alabilen bu sıradışı ve dahi karakter, bir gün kendi kokusunun olmadığını anladığında hayatının tüm anlamını yitirir. Bu 'hayati' önemdeki eksikliğini giderebilmenin tek yolunun, kendisine insanmış izlenimi verebilecek kokular üretip sürmesi olduğunu düşünür. İnsan kokuları yaratabilmek için de insanlara ihtiyacı vardır.

Toplum içinde varolabilmenin tek yolunu bu şekilde tanımlayabilen bir adamın, sonu inanılmaz bir trajediye giden öyküsü, Patrick Süskind'in yayınlandığında çok uzun süre çok satanlar listesinde yer alan kitabından beyazperdeye aktarıldı. Yönetmense Koş Lola Koş ve Cennet filmlerinin de yönetmeni olan Tom Tykwer. Filmin, Avrupa Sinama standartları düşünüldüğünde oldukça yüksek bir bütçeyle çekildiğini de belirtelim.​

ayyyy canım benim izledim bu filmi gerçekten farklı bir hikaye güzel bir film yani benzer bir film yok tavsiye ederim

Bende izledim bu filmi gerçekten güzeldi çok etkileyiciydi.
Biraz yavaş gibi ama sürükleyici, etkili bir hikayesi var.
Kesinlikle tavsiye ederim.

Aklımdaydı ama izlemek fırsat olmadı. Bİr kere filmin adı insanı çok çekiyor, en azından beni...
Peki bunu gerilim mi yoksa korku kategorisine mi sokarsınız?
Öyle bol kanlı, ölümlü bir film mi?

Aklımdaydı ama izlemek fırsat olmadı. Bİr kere filmin adı insanı çok çekiyor, en azından beni...
Peki bunu gerilim mi yoksa korku kategorisine mi sokarsınız?
Öyle bol kanlı, ölümlü bir film mi?

kanlı felan değil canım öyle korkutucu bir film değil gerilim de çok değil sonu biraz bana da garip geldi ama onun dışında izlemeni tavsiye ederim sevgiler Şeniz

arkadaşlar bu filmi beğendiyseniz bence ilk fırsatta kitabını okuyun, kitabı filme göre çok daha etkileyici.

kesinlikle bencede film yerine kitabını okuyun ben günlerce etkisinden çıkamamıştım. kitabı çok daha sürükleyici ve güzel...

kitabı bende var ama henüz okumadım.
filmini izleyeyim diyordum ama tavsiyenizi dinleyeceğim:)

slm
bir katilin hikayesi diye tanıtılıyor ama ben bu adama katil diyemiyorum bi türlü bambaşka bi dünyadan düşünme eylemi yok sadece içgüdüsel tutkusunun peşinden gidiyor yaptığı herşey tutku uğruna oldukça masum yani :) bana asıl garip gelense cennetin kokusunun Fransa'dan çıkması oldu açıkçası bunu komik buldumm..

orta okulda okumuştum kitabını ve çok beğenmiştim...Kitabı okuduktan sora yıllarca filmi yapılır mı diye bekledim ve ilk gösterime girdiği gün izlemiştim güzeldi ama Patrick Süskind'ın kitabını okudukta sora filmin çok yerinde eksiklikler olduğunu düşündüm...Kitabı başka güzel... Filmi sevdiyseniz kitabını okuyun mutlaka çok daha etkileyici...

bende kitabını okumuştum ama filmde bencede eksiklikler var kitapta çok farklı anlatılıyordu hikaye bir katilin tutkusundan bahsediyordu

ben hiç beğenmedim.ağır işleyen fransız filmi sürükleyici değil her sahne arası cinsellik yüklü..çekmesin bu fransızlar gerilim korku yav ziyan ediyolar.

koku filimini izledim
ilginç bir senaryosu var
cinsellik ağırlıklı
herkesin kokusundan esans yapıyordu...
cinayetler işliyordu...

ben koku nun kitabını okumuştum..
filmi de avayip saçmalamışlar acayip hemde. ekrana dalasım geldi.. çoğu yeri değiştirmişler en önemliside sonu öyle bitmiyo onun.. cinsellik temalı da ddğil aslen. ama filmde öle gösterilmiş. hayalk kırıklıına uuradım ben. kitapla farklı temalar oluşturmuşlar..

ben koku nun kitabını okumuştum..
filmi de avayip saçmalamışlar acayip hemde. ekrana dalasım geldi.. çoğu yeri değiştirmişler en önemliside sonu öyle bitmiyo onun.. cinsellik temalı da ddğil aslen. ama filmde öle gösterilmiş. hayalk kırıklıına uuradım ben. kitapla farklı temalar oluşturmuşlar..

Filmi izledim çok güzeldi ama hiç bir kitap uyarlaması film kitabın tadını vermiyor malesef. kitabın gerçek finalini merak ettim zahmet olmazsa bana özelden yazar mısın?
Ayrıca kitapçıda kitabın ilk iki sayfasını okudum ama anlatımı biraz sıkıcı geldi almadım o yüzden, demekki ilerleyen sayfalarda bana sürüklüyor.
Bir kitabın filmi çekilmişse o kitabı okumadan önce filmi izlmek gerek diye düşünüyorum daha güzel oluyor. Kitabı okudukdan sonra filmi izleyince "ama bura byle degildi, bu sahneyi koymamıslar, film böyle bitmiyodu" diye yakınıyoruz. Ama filmi izledikdan sonra kitabı okursak."aa burda böyle sahne varmış daha güzel olmuş," gibi tepkiler veriyorum ben şahsensengözlerimebaksanab

Bende izledim bu filmi gercekten cok farklı bi konusu war :D herkese tavsiye ederim

Back